El sindicat CGT denuncia que alguns alumnes de l’IES de l’Ebre treballaven sense contracte per al mateix centre

Escrit per el 29 de febrer de 2024

El sindicat CGT, que representa des del passat mes de gener als dos professors que han destapat el cas d’irregularitats a l’IES de l’Ebre,  assegura que hi ha proves i evidències suficients que demostren que alguns alumnes haurien treballat al mateix centre educatiu sense contracte  i cobrant l’hora a preus irrisoris. El delegat d’ensenyament de la CGT a TE, Pere Timoner, ho qualifica d’explotació i assegura que fins i tot en ocasions se’ls …

En canvi els alumnes que signaven contractes de pràctiques, no tenien cap contacte amb l’empresa que els contractava i treballaven pel mateix Institut. Una irregularitat que també han denunciat els dos professors i que segons el sindicat CGT seria un pràctica extesa a d’altres centres educatius del país tot i que la normativa no ho permet. Pere Timoner assegura que es deu a la sobresaturació de feina que tenen els docents 

Els dos professors que han destapat el cas de les irregularitats a l’IES de l’Ebre han denunciat que han patit assetjament. És per això que la CGT estudia emprendre accions jurídiques en el cas.  El sindicat CGT reclama transparència al departament d’Educació i atribueixen a la falta de democràcia que hi ha als centres educatius des de fa uns anys, arran dels decrets de la LEC, el fet que el professorat no s’atreveixi a denunciar les possibles pràctiques irregulars que es puguin produir en un centre educatiu. En el cas de l’IES de l’Ebre les irregularitats denunciades s’estarien produïnt des de fa més de deu anys. 

D’altra banda i segons ha informat Canal 21, aquest dimecres s’ha celebrat el primer claustre de l’Ies de l’Ebre des que es va destapar el cas.  Un claustre en què el Departament d’Educació ha ordenat que es deixe participar i votar els professors que van denunciar el cas de presumptes irregularitats en les pràctiques de formació professional. De fet, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, va signar dimarts una resolució en què es deixava sense efecte els acords d’un claustre del 22 de novembre passat, en què es va negar la paraula d’un dels docents que havien alertat del cas l’Oficina Antifrau de Catalunya, la conselleria d’Educació i la Bústia Ètica de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El sindicat CGT, que representa des del passat mes de gener als dos professors que han destapat el cas d’irregularitats a l’IES de l’Ebre,  assegura que hi ha proves i evidències suficients que demostren que alguns alumnes haurien treballat al mateix centre educatiu sense contracte  i cobrant l’hora a preus irrisoris. El delegat d’ensenyament de la CGT a TE, Pere Timoner, ho qualifica d’explotació i assegura que fins i tot en ocasions se’ls …

En canvi els alumnes que signaven contractes de pràctiques, no tenien cap contacte amb l’empresa que els contractava i treballaven pel mateix Institut. Una irregularitat que també han denunciat els dos professors i que segons el sindicat CGT seria un pràctica extesa a d’altres centres educatius del país tot i que la normativa no ho permet. Pere Timoner assegura que es deu a la sobresaturació de feina que tenen els docents 

Els dos professors que han destapat el cas de les irregularitats a l’IES de l’Ebre han denunciat que han patit assetjament. És per això que la CGT estudia emprendre accions jurídiques en el cas.  El sindicat CGT reclama transparència al departament d’Educació i atribueixen a la falta de democràcia que hi ha als centres educatius des de fa uns anys, arran dels decrets de la LEC, el fet que el professorat no s’atreveixi a denunciar les possibles pràctiques irregulars que es puguin produir en un centre educatiu. En el cas de l’IES de l’Ebre les irregularitats denunciades s’estarien produïnt des de fa més de deu anys. 

D’altra banda i segons ha informat Canal 21, aquest dimecres s’ha celebrat el primer claustre de l’Ies de l’Ebre des que es va destapar el cas.  Un claustre en què el Departament d’Educació ha ordenat que es deixe participar i votar els professors que van denunciar el cas de presumptes irregularitats en les pràctiques de formació professional. De fet, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, va signar dimarts una resolució en què es deixava sense efecte els acords d’un claustre del 22 de novembre passat, en què es va negar la paraula d’un dels docents que havien alertat del cas l’Oficina Antifrau de Catalunya, la conselleria d’Educació i la Bústia Ètica de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST