Impuls a l’estació intermodal de mercaderies del Polígon Catalunya Sud

Escrit per el 4 de març de 2024

El transport ferroviari cap als ports de Tarragona i Barcelona de contenidors de plafons, oli d’oliva, arròs o embalatges es prefiguren com les principals demandes potencials de la futura estació intermodal del polígon Catalunya Sud.

Paral·lelament al desenvolupament del Pla Director Urbanístic del Polígon Catalunya Sud, el Govern treballa per implementar una estació intermodal que connecte aquest pol industrial amb els ports de Tarragona, Barcelona i Europa. Una reunió entre la delegació del govern amb els presidents dels ports, l’empresa pública Cimalsa i la Cambra de Comerç ha servit aquest divendres, per establir els models de gestió de la futura estació i que s’adequi a les necessitats del territori. 

El delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, ha detallat que durant la sessió també s’ha constituït una comissió promotora integrada per tots els agents implicats i els ajuntament de Tortosa i l’Aldea per fer seguiment del projecte

Actualment el port de Barcelona gestiona 4.000 contenidors provinents de les Terres de l’Ebre que arriben via terrestre. Asseguren que l’estació intermodal seria un atractiu per les empreses del territori i la xifra d’exportacions augmentaria. El president de Cimalsa, Isaac Albert, ha precisat que, més enllà de la producció de plafons de Kronospan, l’estudi de demanda ha detectat la possibilitat que la venda d’oli d’oliva, arròs o embalatges pugui també utilitzar la terminal com a “sectors secundaris”. La possibilitat de poder emprar el tren per transportar mercaderies o utilitzar-la com a terminal portuària permetria millorar les expectatives de comercialització d’aquests productes…

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, remarca les oportunitats logístiques que pot representar la connexió ferroviària del Polígon Catalunya Sud amb els ports …

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, destaca la importància de l’estació intermodal per atreure empreses i inversions a les Terres de l’Ebre

Durant les pròximes setmanes es disposarà de l’avaluació d’impacte ambiental i l’estudi informatiu de l’estació intermodal del Polígon Catalunya Sud, amb la previsió que l’estudi de traçat quedi definit entre setembre i octubre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El transport ferroviari cap als ports de Tarragona i Barcelona de contenidors de plafons, oli d’oliva, arròs o embalatges es prefiguren com les principals demandes potencials de la futura estació intermodal del polígon Catalunya Sud.

Paral·lelament al desenvolupament del Pla Director Urbanístic del Polígon Catalunya Sud, el Govern treballa per implementar una estació intermodal que connecte aquest pol industrial amb els ports de Tarragona, Barcelona i Europa. Una reunió entre la delegació del govern amb els presidents dels ports, l’empresa pública Cimalsa i la Cambra de Comerç ha servit aquest divendres, per establir els models de gestió de la futura estació i que s’adequi a les necessitats del territori. 

El delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, ha detallat que durant la sessió també s’ha constituït una comissió promotora integrada per tots els agents implicats i els ajuntament de Tortosa i l’Aldea per fer seguiment del projecte

Actualment el port de Barcelona gestiona 4.000 contenidors provinents de les Terres de l’Ebre que arriben via terrestre. Asseguren que l’estació intermodal seria un atractiu per les empreses del territori i la xifra d’exportacions augmentaria. El president de Cimalsa, Isaac Albert, ha precisat que, més enllà de la producció de plafons de Kronospan, l’estudi de demanda ha detectat la possibilitat que la venda d’oli d’oliva, arròs o embalatges pugui també utilitzar la terminal com a “sectors secundaris”. La possibilitat de poder emprar el tren per transportar mercaderies o utilitzar-la com a terminal portuària permetria millorar les expectatives de comercialització d’aquests productes…

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, remarca les oportunitats logístiques que pot representar la connexió ferroviària del Polígon Catalunya Sud amb els ports …

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, destaca la importància de l’estació intermodal per atreure empreses i inversions a les Terres de l’Ebre

Durant les pròximes setmanes es disposarà de l’avaluació d’impacte ambiental i l’estudi informatiu de l’estació intermodal del Polígon Catalunya Sud, amb la previsió que l’estudi de traçat quedi definit entre setembre i octubre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST