El ple de Tortosa aprovarà la creació del Consell de Participació Ciutadana de la Gent Gran

Escrit per el 4 de març de 2024

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa del mes de març, que tindrà lloc aquest dilluns a la tarda, aprovarà la creació del Consell sectorial de Participació Ciutadana de Gent Gran. A Tortosa més d’un 20% de la població té més de 65 anys, un segment de la població important i des del govern municipal, que ja va crear la regidoria de Gent Gran, es considera necessari disposar d’un canal estructurat de participació ciutadana de les persones més grans. Així ho ha destacat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Pel que fa a la composició d’aquest consell de participació, que serà presidit per l’alcalde, inclourà un representant de cada grup municipal i de cadascuna de les entitats: Associació de Gent Gran i de l’Esplai del Temple; Associació de Gent Gran Tortosa l’Esplai; Casal Reguerenc de Jubilats i Pensionistes i Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. Com a persones d’especial rellevància hi seran: Gràcia Garcia; Amanda Gisbert; Josep Borrell i Ramon Castells.

El ple d’avui també porta a aprovació la renovació de la composició dels membres que formen els consells de serveis socials, dones, LGTBI i salut

Quant al Consell de Participació Ciutadana de Serveis Socials quedarà format per representants de Càritas Interparroquial; Grup Esplai Blanquerna, Fundació Privada Tutelar de les Terres de l’Ebre i Atzavara Arrels. També hi haurà un representant de cada grup municipal i com a persones d’especial rellevància hi seran Francesca Gomis, Cinta Estrada, Agustí Adell i Jordi Bonilla.

També es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de les Dones, que estarà integrat per l’Associació de Dones Barri del Roser, Associació de Dones la Unió, Associació de Dones de Jesús i Associació de Dones dels Reguers; un representant de cada grup municipal i quant a les persones d’especial rellevància seran Trini Lleixà, Sílvia Tejedor, Chaymae el Ouahi i Montse Castellà.

Pel que fa al Consell de Participació Ciutadana LTGBI, quedarà format per un representant de l’Associació Cultural i LGTBIQ+ Okay Productions; els representants dels grups polítics i com persones d’especial rellevància Natàlia Gabarró, Vicky Maigí, Alejandro Espuny i José Andreu. Finalment, també es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de Salut, que inclourà representants de la Fundació de cardiopaties congènites; Associació de Celíacs; Associació de Familiars d’Alzheimer i la Lliga contra el Càncer; representants dels grups polítics i persones d’especial rellevància en l’àmbit sectorial de salut: Estrella Martínez, Pere Dalmau, Pau Margalef i Pere Genaró.

D’altra banda, el plenari aprovarà el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge, relatiu a l’oficina local d’habitatge. Aquesta setmana s’han començat a tramitar els ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys, uns ajuts que es poden sol·licitar fins al 27 de març.

En el ple del consistori tortosí es porten també a debat tres mocions de suport al món de la pagesia, una de Movem-PSC i ERC, una altra de Junts per Tortosa i una tercera de la CUP. Els grups que donen suport al govern, MovemPsc i ERC també presenten una quarta moció, en relació amb el Dia Internacional de les Dones.

El Ple s’iniciarà a les sis de la tarda i el podran escoltar en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa del mes de març, que tindrà lloc aquest dilluns a la tarda, aprovarà la creació del Consell sectorial de Participació Ciutadana de Gent Gran. A Tortosa més d’un 20% de la població té més de 65 anys, un segment de la població important i des del govern municipal, que ja va crear la regidoria de Gent Gran, es considera necessari disposar d’un canal estructurat de participació ciutadana de les persones més grans. Així ho ha destacat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Pel que fa a la composició d’aquest consell de participació, que serà presidit per l’alcalde, inclourà un representant de cada grup municipal i de cadascuna de les entitats: Associació de Gent Gran i de l’Esplai del Temple; Associació de Gent Gran Tortosa l’Esplai; Casal Reguerenc de Jubilats i Pensionistes i Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. Com a persones d’especial rellevància hi seran: Gràcia Garcia; Amanda Gisbert; Josep Borrell i Ramon Castells.

El ple d’avui també porta a aprovació la renovació de la composició dels membres que formen els consells de serveis socials, dones, LGTBI i salut

Quant al Consell de Participació Ciutadana de Serveis Socials quedarà format per representants de Càritas Interparroquial; Grup Esplai Blanquerna, Fundació Privada Tutelar de les Terres de l’Ebre i Atzavara Arrels. També hi haurà un representant de cada grup municipal i com a persones d’especial rellevància hi seran Francesca Gomis, Cinta Estrada, Agustí Adell i Jordi Bonilla.

També es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de les Dones, que estarà integrat per l’Associació de Dones Barri del Roser, Associació de Dones la Unió, Associació de Dones de Jesús i Associació de Dones dels Reguers; un representant de cada grup municipal i quant a les persones d’especial rellevància seran Trini Lleixà, Sílvia Tejedor, Chaymae el Ouahi i Montse Castellà.

Pel que fa al Consell de Participació Ciutadana LTGBI, quedarà format per un representant de l’Associació Cultural i LGTBIQ+ Okay Productions; els representants dels grups polítics i com persones d’especial rellevància Natàlia Gabarró, Vicky Maigí, Alejandro Espuny i José Andreu. Finalment, també es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de Salut, que inclourà representants de la Fundació de cardiopaties congènites; Associació de Celíacs; Associació de Familiars d’Alzheimer i la Lliga contra el Càncer; representants dels grups polítics i persones d’especial rellevància en l’àmbit sectorial de salut: Estrella Martínez, Pere Dalmau, Pau Margalef i Pere Genaró.

D’altra banda, el plenari aprovarà el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge, relatiu a l’oficina local d’habitatge. Aquesta setmana s’han començat a tramitar els ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys, uns ajuts que es poden sol·licitar fins al 27 de març.

En el ple del consistori tortosí es porten també a debat tres mocions de suport al món de la pagesia, una de Movem-PSC i ERC, una altra de Junts per Tortosa i una tercera de la CUP. Els grups que donen suport al govern, MovemPsc i ERC també presenten una quarta moció, en relació amb el Dia Internacional de les Dones.

El Ple s’iniciarà a les sis de la tarda i el podran escoltar en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST