Augmenten prop d’un 8% les trucades al CAT112 a les Terres de l’Ebre el 2023

Escrit per el 6 de març de 2024

L’any passat el telèfon d’emergències 112 va rebre 39.622 trucades des de les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa un increment del 7,6% respecte al 2022, i suposen prop del 2% del total d’avisos rebuts a Catalunya. La majoria de les trucades són per demanar assistència sanitària (30%) així com avisos de seguretat (29%) i trànsit (19%). Així ho ha detallat Irene Fornós, directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112…

Aquesta tipologia es repeteix a totes les comarques de l’Ebre excepte a la Terra Alta on els principals avisos van ser per emergències de trànsit, , el 26% dels 1.643 avisos fets a la comarca. Són, però, xifres similars a les trucades per seguretat o assistència mèdica. El 26,5% s’han concentrat a la capital, Gandesa. En canvi, a la Ribera d’Ebre, s’han disminuït lleugerament les trucades al CAT112, amb 3.795 avisos i la majoria han estat per emergències mèdiques.

Al Baix Ebre també han incrementat, prop d’un 8% amb 18.490, de les quals més d’un terç han sigut per demanar assistència mèdica. La comarca aglutina la meitat de tots els avisos a la demarcació de l’Ebre. Ara bé, on més han incrementat les trucades al 112 ha sigut al Montsià. Amb 14.232 avisos, l’increment és del 10,5%. La majoria en aquest cas va ser per motius de seguretat. Com passa a la resta del país, Irene Fornós, directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112, ha assenyalat que també a les comarques ebrenques es registren més trucades en temporada alta del turisme, a l’estiu….

Durant el 2023, e s van registrar tres episodis d’emergència destacats. Van ser l’episodi de pluges del 3 de setembre que va afectar sobretot la costa deltaica, un incendi a Flix al mes d’abril, un a Tortosa al febrer i diversos focs per llamps a la Ràpita a l’agost.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’any passat el telèfon d’emergències 112 va rebre 39.622 trucades des de les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa un increment del 7,6% respecte al 2022, i suposen prop del 2% del total d’avisos rebuts a Catalunya. La majoria de les trucades són per demanar assistència sanitària (30%) així com avisos de seguretat (29%) i trànsit (19%). Així ho ha detallat Irene Fornós, directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112…

Aquesta tipologia es repeteix a totes les comarques de l’Ebre excepte a la Terra Alta on els principals avisos van ser per emergències de trànsit, , el 26% dels 1.643 avisos fets a la comarca. Són, però, xifres similars a les trucades per seguretat o assistència mèdica. El 26,5% s’han concentrat a la capital, Gandesa. En canvi, a la Ribera d’Ebre, s’han disminuït lleugerament les trucades al CAT112, amb 3.795 avisos i la majoria han estat per emergències mèdiques.

Al Baix Ebre també han incrementat, prop d’un 8% amb 18.490, de les quals més d’un terç han sigut per demanar assistència mèdica. La comarca aglutina la meitat de tots els avisos a la demarcació de l’Ebre. Ara bé, on més han incrementat les trucades al 112 ha sigut al Montsià. Amb 14.232 avisos, l’increment és del 10,5%. La majoria en aquest cas va ser per motius de seguretat. Com passa a la resta del país, Irene Fornós, directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència CAT112, ha assenyalat que també a les comarques ebrenques es registren més trucades en temporada alta del turisme, a l’estiu….

Durant el 2023, e s van registrar tres episodis d’emergència destacats. Van ser l’episodi de pluges del 3 de setembre que va afectar sobretot la costa deltaica, un incendi a Flix al mes d’abril, un a Tortosa al febrer i diversos focs per llamps a la Ràpita a l’agost.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST