L’Ajuntament de Tortosa reforçarà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Escrit per el 7 de març de 2024

L’Ajuntament de Tortosa reforçarà enguany el personal del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, amb una coordinadora a jornada completa, una psicòloga i jurista a mitja jornada i una administrativa. El reforç permetrà ampliar l’horari d’atenció als pobles i programar un cicle anual de xerrades i activitats amb la col·laboració de les associacions de dones del municipi i obertes a tota la ciutadania. La primera xerrada serà el pròxim dia 11 d’abril i tractarà sobre l’equitat menstrual i els productes menstruals sostenibles. Altres temàtiques que s’ha previst tractar seran la pressió estètica, la menopausa i perimenopausa, la primera regla i l’autoestima. Es duran a terme el segon dijous de cada mes entre les 6 i les 7 de la tarda al Centre Cívic de Ferreries.

Durant el 2023 el SIAD va atendre un total de 170 dones i va realitzar 996 actuacions: 382 de les quals en l’àmbit jurídic, 320 en l’àmbit psicològic i 292 en l’àmbit sociocomunitari. La majoria de les dones ateses tenien una edat entre 30 i 60 anys. La regidora d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, ha detallat que l’augment d’actuacions es deu, en part, al coneixement del servei entre la ciutadania.

Unes dades que s’han donat a conèixer en el marc de la presentació dels actes commemoratius del 8M a Tortosa. El mateix a la tarda la Biblioteca Marcel·lí Domingo organitza una activitat adreçada a famílies amb ‘contes sobre feminisme per transmetre valors d’igualtat i respecte’. També divendres ‘es representarà al Teatre Auditori Felip Pedrell ‘Coralina, la serventa amorosa’.

L’acte institucional del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc el dissabte a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa amb una taula de diàleg sobre salut sexual i reproductiva a càrrec de 5 dones expertes: Iris Barreda Capafons, farmacèutica; Cristina Ruiz Carles, llevadora CAP Amposta; Sònia Ponce López, infermera referent del programa Salut i Escola; Olga Pérez Sala, coordinadora territorial de llevadores Terres de l’Ebre i Trini Lleixà Lombarte, de Libèl·lules dels Estels. 

La lectura del manifest anirà a càrrec de representants de l’associació de dones de Ferreries i de Jesús. I l’acte clourà amb l’actuació de la ballarina Mar Grifoll.

D’altra banda, a l’EMD de Jesús també ha organitzat actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones, demà divendres 8 de març a les 20h al Pavelló de Jesús. L’acte estarà centrat en les dones dj. I és que estudis fets per diverses empreses i associacions de la indústria de la música demostren una preocupant bretxa de gènere en el sector de les dones Djs. Segons aquest estudi, només una de cada cinc artistes que aconsegueixen arribar a les llistes d’èxit és dona. Per conèixer Quina és la realitat i si es poden dedicar professionalment? s’ha organitzat una  taula rodona on hi partiparan tres dones dj del territori: a DJ LAMUNU, DJ ELI G. i la DJ TANYA RYS. L’acte finalitzarà amb la lectura del Manifest.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa reforçarà enguany el personal del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, amb una coordinadora a jornada completa, una psicòloga i jurista a mitja jornada i una administrativa. El reforç permetrà ampliar l’horari d’atenció als pobles i programar un cicle anual de xerrades i activitats amb la col·laboració de les associacions de dones del municipi i obertes a tota la ciutadania. La primera xerrada serà el pròxim dia 11 d’abril i tractarà sobre l’equitat menstrual i els productes menstruals sostenibles. Altres temàtiques que s’ha previst tractar seran la pressió estètica, la menopausa i perimenopausa, la primera regla i l’autoestima. Es duran a terme el segon dijous de cada mes entre les 6 i les 7 de la tarda al Centre Cívic de Ferreries.

Durant el 2023 el SIAD va atendre un total de 170 dones i va realitzar 996 actuacions: 382 de les quals en l’àmbit jurídic, 320 en l’àmbit psicològic i 292 en l’àmbit sociocomunitari. La majoria de les dones ateses tenien una edat entre 30 i 60 anys. La regidora d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, ha detallat que l’augment d’actuacions es deu, en part, al coneixement del servei entre la ciutadania.

Unes dades que s’han donat a conèixer en el marc de la presentació dels actes commemoratius del 8M a Tortosa. El mateix a la tarda la Biblioteca Marcel·lí Domingo organitza una activitat adreçada a famílies amb ‘contes sobre feminisme per transmetre valors d’igualtat i respecte’. També divendres ‘es representarà al Teatre Auditori Felip Pedrell ‘Coralina, la serventa amorosa’.

L’acte institucional del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc el dissabte a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa amb una taula de diàleg sobre salut sexual i reproductiva a càrrec de 5 dones expertes: Iris Barreda Capafons, farmacèutica; Cristina Ruiz Carles, llevadora CAP Amposta; Sònia Ponce López, infermera referent del programa Salut i Escola; Olga Pérez Sala, coordinadora territorial de llevadores Terres de l’Ebre i Trini Lleixà Lombarte, de Libèl·lules dels Estels. 

La lectura del manifest anirà a càrrec de representants de l’associació de dones de Ferreries i de Jesús. I l’acte clourà amb l’actuació de la ballarina Mar Grifoll.

D’altra banda, a l’EMD de Jesús també ha organitzat actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones, demà divendres 8 de març a les 20h al Pavelló de Jesús. L’acte estarà centrat en les dones dj. I és que estudis fets per diverses empreses i associacions de la indústria de la música demostren una preocupant bretxa de gènere en el sector de les dones Djs. Segons aquest estudi, només una de cada cinc artistes que aconsegueixen arribar a les llistes d’èxit és dona. Per conèixer Quina és la realitat i si es poden dedicar professionalment? s’ha organitzat una  taula rodona on hi partiparan tres dones dj del territori: a DJ LAMUNU, DJ ELI G. i la DJ TANYA RYS. L’acte finalitzarà amb la lectura del Manifest.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST