La PDE reforça la defensa del riu Ebre amb una campanya per atreure nous activistes i noves “proves de força”

Escrit per el 7 de març de 2024

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha iniciat diverses iniciatives per reforçar i enfortir la defensa de l’Ebre i el Delta davant la pressió econòmica, política i social que s’ha posat en marxa per reclamar l’aigua del riu.  Davant les portes de l’Estació de l’Ampolla del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) aquest dimecres els antitransvasistes han denunciat que la “política expansionista” de l’òrgan gestor i que acabi sent “el mecanisme” per fer la interconnexió de conques si les mesures anunciades acaben sent insuficients.  El portaveu Joan Antoni Panisello ha recordat que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el minitransvasament de l’Ebre a Tarragona és la prova “del desequilibri territorial” que representen aquestes polítiques. …

La PDE insisteix que la dessaladora del Foix a Cunit, o la justificació que la interconnexió de xarxes podria ser reversible són indicis que aquesta solució està sobre la taula. De fet, apunten que el CAT pot ser “el mecanisme” per dur-lo a terme, ja que mesures excepcionals, com portar aigua de la dessaladora de Sagunt – o des del port de Tarragona – amb vaixells fins a Barcelona, són tant “cares, inoperants i insuficients” que estan convençuts que s’acabarà plantejant la interconnexió.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha defensat que davant de la creació d’un “estat d’opinió a Catalunya favorable al transvasament de l’Ebre”, la gent de les Terres de l’Ebre “s’hi ha d’oposar” perquè “el futur” del Delta i del territori no quedi en risc i “compromès” per la falta de cabal i sediments al riu. Per avivar aquesta “reacció”, la plataforma ha engegat una campanya per animar nous activistes adherir-se a la causa, a través de la web de la PDE.

De l’altra, la PDE activa els seus mecanismes de mobilització. El primer pas és la convocatòria i l’anunci de la 19a assemblea que es  farà el dia 15 de març, a les vuit del vespre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Es debatrà sobre la situació i sobre “què fer per evitar” més espolis a l’aigua de l’Ebre. D’aquesta reunió és molt probable que en surti alguna data concreta per “començar el camí de la confrontació” i fer alguna primera “prova de força”. Manolo Tomàs ha fet una crida a la participació…

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre celebren el suport administratiu, econòmic i polític amb el qual compten a diferència de la lluita del 2000. Molts ajuntaments, estaments polítics i institucions del territori s’han adherit al manifest i la moció que han promogut en contra d’un nou transvasament de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha iniciat diverses iniciatives per reforçar i enfortir la defensa de l’Ebre i el Delta davant la pressió econòmica, política i social que s’ha posat en marxa per reclamar l’aigua del riu.  Davant les portes de l’Estació de l’Ampolla del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) aquest dimecres els antitransvasistes han denunciat que la “política expansionista” de l’òrgan gestor i que acabi sent “el mecanisme” per fer la interconnexió de conques si les mesures anunciades acaben sent insuficients.  El portaveu Joan Antoni Panisello ha recordat que el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el minitransvasament de l’Ebre a Tarragona és la prova “del desequilibri territorial” que representen aquestes polítiques. …

La PDE insisteix que la dessaladora del Foix a Cunit, o la justificació que la interconnexió de xarxes podria ser reversible són indicis que aquesta solució està sobre la taula. De fet, apunten que el CAT pot ser “el mecanisme” per dur-lo a terme, ja que mesures excepcionals, com portar aigua de la dessaladora de Sagunt – o des del port de Tarragona – amb vaixells fins a Barcelona, són tant “cares, inoperants i insuficients” que estan convençuts que s’acabarà plantejant la interconnexió.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha defensat que davant de la creació d’un “estat d’opinió a Catalunya favorable al transvasament de l’Ebre”, la gent de les Terres de l’Ebre “s’hi ha d’oposar” perquè “el futur” del Delta i del territori no quedi en risc i “compromès” per la falta de cabal i sediments al riu. Per avivar aquesta “reacció”, la plataforma ha engegat una campanya per animar nous activistes adherir-se a la causa, a través de la web de la PDE.

De l’altra, la PDE activa els seus mecanismes de mobilització. El primer pas és la convocatòria i l’anunci de la 19a assemblea que es  farà el dia 15 de març, a les vuit del vespre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Es debatrà sobre la situació i sobre “què fer per evitar” més espolis a l’aigua de l’Ebre. D’aquesta reunió és molt probable que en surti alguna data concreta per “començar el camí de la confrontació” i fer alguna primera “prova de força”. Manolo Tomàs ha fet una crida a la participació…

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre celebren el suport administratiu, econòmic i polític amb el qual compten a diferència de la lluita del 2000. Molts ajuntaments, estaments polítics i institucions del territori s’han adherit al manifest i la moció que han promogut en contra d’un nou transvasament de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST