La Intercol·legial de les Terres de l’Ebre rebutja la interconnexió de conques

Escrit per el 11 de març de 2024

La Intercol·legial de les Terres de l’Ebre considera “un error” tornar a plantejar la interconnexió de les xarxes Ter-Llobregat i la del minitransvasament de l’Ebre del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Els col·legis que signen el manifest exigeixen “polítiques de redistribució territorial”, per acabar amb les grans concentracions demogràfiques en àrees metropolitanes i amb el despoblament a les zones rurals. L’aposta és desplaçar la indústria i la població cap a “les fonts d’abastament de recursos”, com l’aigua i l’electricitat. Joan G. Talarn, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona i representant de la Intercol·legial….

Les “alternatives reals i sostenibles” que defensen passen per “reduir el malbaratament d’aigua”, amb la millora de les xarxes de distribució en baix dels municipis, on s’ha detectat pèrdues del 40% del recurs que es gestiona i, en segon lloc, aprofitar l’aigua del mar, “una alternativa a tenir molt en compte”. La Intercol·legial ebrenca assenyala que Catalunya disposa aproximadament d’uns 600 quilòmetres de costa, i tot i que les dessaladores “tenen un cost elevat”, avisen que “no tenir-les, encara pot resultar més car a la llarga”.

Finalment, una altra proposta que posen sobre la taula per garantir el subministrament d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona és incrementar el tractament d’aigües residuals, perquè reciclar i reutilitzar les aigües “són tecnologies provades i contrastades” que cal potenciar amb una “implantació a major escala”.

Els col·legis professionals ebrencs demanen “decisions que pensin en la sostenibilitat i economia circular” i exigeixen que les inversions estigui “alineades” amb els ODS europeus (Objectius de Desenvolupament Sostenible). 

El manifest de la Intercol·legial de les Terres de l’Ebre – que representa més de 3.000 professionals de diversos àmbits al territori – el signen les demarcacions ebrenques dels col·legis d’arquitectes, arquitectes tècnics, infermers, advocats, treballadors socials, enginyers, professionals de l’activitat física i l’esport, metges i procuradors.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Intercol·legial de les Terres de l’Ebre considera “un error” tornar a plantejar la interconnexió de les xarxes Ter-Llobregat i la del minitransvasament de l’Ebre del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Els col·legis que signen el manifest exigeixen “polítiques de redistribució territorial”, per acabar amb les grans concentracions demogràfiques en àrees metropolitanes i amb el despoblament a les zones rurals. L’aposta és desplaçar la indústria i la població cap a “les fonts d’abastament de recursos”, com l’aigua i l’electricitat. Joan G. Talarn, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona i representant de la Intercol·legial….

Les “alternatives reals i sostenibles” que defensen passen per “reduir el malbaratament d’aigua”, amb la millora de les xarxes de distribució en baix dels municipis, on s’ha detectat pèrdues del 40% del recurs que es gestiona i, en segon lloc, aprofitar l’aigua del mar, “una alternativa a tenir molt en compte”. La Intercol·legial ebrenca assenyala que Catalunya disposa aproximadament d’uns 600 quilòmetres de costa, i tot i que les dessaladores “tenen un cost elevat”, avisen que “no tenir-les, encara pot resultar més car a la llarga”.

Finalment, una altra proposta que posen sobre la taula per garantir el subministrament d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona és incrementar el tractament d’aigües residuals, perquè reciclar i reutilitzar les aigües “són tecnologies provades i contrastades” que cal potenciar amb una “implantació a major escala”.

Els col·legis professionals ebrencs demanen “decisions que pensin en la sostenibilitat i economia circular” i exigeixen que les inversions estigui “alineades” amb els ODS europeus (Objectius de Desenvolupament Sostenible). 

El manifest de la Intercol·legial de les Terres de l’Ebre – que representa més de 3.000 professionals de diversos àmbits al territori – el signen les demarcacions ebrenques dels col·legis d’arquitectes, arquitectes tècnics, infermers, advocats, treballadors socials, enginyers, professionals de l’activitat física i l’esport, metges i procuradors.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST