Movem, PSC i ERC defensen que la licitació de la direcció tècnica de Festes és ‘oberta i transparent’

Escrit per el 11 de març de 2024

Els grups municipals de Movem Tortosa-PSC i ERC, han emès un comunicat conjunt on volen deixar clar que la licitació de la direcció tècnica de la Festa del Renaixement i de les Festes de la Cinta és un procediment obert i transparent. Asseguren que es tracta d’un contracte de serveis i que és rotundament fals que sigui un contracte laboral encobert. Defensen que les Festes necessiten una mirada nova i una modernització per adaptar-se a les necessitats actuals, per la qual cosa consideren necessària la contractació d’aquesta direcció tècnica i acusen l’anterior govern de Junts per Tortosa de deixar sota mínims l’àrea de festes, fins al punt que l’únic personal d’aquest departament és una treballadora.

Els partits que conformen el govern municipal afirmen que el cost de la contractació de la direcció de les festes  53.000 euros a l’any, un cost inferior al que implicava en l’anterior mandat la dedicació exclusiva del regidor de la Festa, Domingo Tomàs, de 49.000 euros anuals i el contracte del servei de direcció i guionització de la Festa del Renaixement, amb un cost de 6.683 euros, corresponents només als quatre dies de la Festa i que es va adjudicar a Marga Julià, parella del llavors regidor de la Festa. És a dir, l’anterior mandat el cost pujava un total de 55.683 euros. En el comunicat MovemPSC i ERC titllen de paradoxal que mentre Meritxell Roigé i Junts per Tortosa no consideren necessari reclamar el milió d’euros que es van defraudar a l’Ajuntament de Tortosa en el marc del cas de presumpta corrupció d’Efial que investiga l’Audiència Nacional, i sí que es preocupen per la contractació de la direcció de festes. Acusen Meritxell Roigé de voler tapar els contractes irregulars realitzats per la societat urbanística GUMTSA els anys 2008 i 2010, quan ella n’era la presidenta i regidora d’urbanisme. Els partits del govern municipal de Tortosa acaben lamentant la falta de respecte de Roigé cap als treballadors municipals, per no respectar la privacitat de la situació laboral d’una treballadora i pel menyspreu a la redacció del plec de clàusules tècniques i administratives de la direcció de la Festa del Renaixement i les Festes, uns plecs elaborats pels tècnics municipals  

 

Junts per Tortosa ha replicat aquest comunicat de Movem-PSC i ERC que qualifiquen de vergonyós i desesperat.

Des de Junts per Tortosa consideren que “sumar el sou del regidor és un exercici de cinisme però seguint la mateixa fórmula asseguren que  a la suma dels costos actuals de la licitació de festes cal afegir també els sous dels regidors del PSC que gestionen estes àrees”. D’esta manera, l’import total per al 2024 supera els 100.000 una quantitat molt superior a la que es destinava en el passat mandat. En referència a la contractació de Marga Julià, Junts recorda que no va començar a treballar per la Festa del Renaixement i per la Cavalcada en governs de Junys sinó amb dos encàrrecs de l’anterior

govern tripartit, encapçalat pel PSC.

El principal grup a l’oposició al consistori tortosí insisteix en  la falta de projecte de ciutat i la incapacitat de gestió l’actual govern de MovemPSC i ERC, i assegura que només els queda utilitzar el mantra del cas Efial i l’atac personal contra els regidors de Junts per Tortosa com a cortina de fum

permanent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els grups municipals de Movem Tortosa-PSC i ERC, han emès un comunicat conjunt on volen deixar clar que la licitació de la direcció tècnica de la Festa del Renaixement i de les Festes de la Cinta és un procediment obert i transparent. Asseguren que es tracta d’un contracte de serveis i que és rotundament fals que sigui un contracte laboral encobert. Defensen que les Festes necessiten una mirada nova i una modernització per adaptar-se a les necessitats actuals, per la qual cosa consideren necessària la contractació d’aquesta direcció tècnica i acusen l’anterior govern de Junts per Tortosa de deixar sota mínims l’àrea de festes, fins al punt que l’únic personal d’aquest departament és una treballadora.

Els partits que conformen el govern municipal afirmen que el cost de la contractació de la direcció de les festes  53.000 euros a l’any, un cost inferior al que implicava en l’anterior mandat la dedicació exclusiva del regidor de la Festa, Domingo Tomàs, de 49.000 euros anuals i el contracte del servei de direcció i guionització de la Festa del Renaixement, amb un cost de 6.683 euros, corresponents només als quatre dies de la Festa i que es va adjudicar a Marga Julià, parella del llavors regidor de la Festa. És a dir, l’anterior mandat el cost pujava un total de 55.683 euros. En el comunicat MovemPSC i ERC titllen de paradoxal que mentre Meritxell Roigé i Junts per Tortosa no consideren necessari reclamar el milió d’euros que es van defraudar a l’Ajuntament de Tortosa en el marc del cas de presumpta corrupció d’Efial que investiga l’Audiència Nacional, i sí que es preocupen per la contractació de la direcció de festes. Acusen Meritxell Roigé de voler tapar els contractes irregulars realitzats per la societat urbanística GUMTSA els anys 2008 i 2010, quan ella n’era la presidenta i regidora d’urbanisme. Els partits del govern municipal de Tortosa acaben lamentant la falta de respecte de Roigé cap als treballadors municipals, per no respectar la privacitat de la situació laboral d’una treballadora i pel menyspreu a la redacció del plec de clàusules tècniques i administratives de la direcció de la Festa del Renaixement i les Festes, uns plecs elaborats pels tècnics municipals  

 

Junts per Tortosa ha replicat aquest comunicat de Movem-PSC i ERC que qualifiquen de vergonyós i desesperat.

Des de Junts per Tortosa consideren que “sumar el sou del regidor és un exercici de cinisme però seguint la mateixa fórmula asseguren que  a la suma dels costos actuals de la licitació de festes cal afegir també els sous dels regidors del PSC que gestionen estes àrees”. D’esta manera, l’import total per al 2024 supera els 100.000 una quantitat molt superior a la que es destinava en el passat mandat. En referència a la contractació de Marga Julià, Junts recorda que no va començar a treballar per la Festa del Renaixement i per la Cavalcada en governs de Junys sinó amb dos encàrrecs de l’anterior

govern tripartit, encapçalat pel PSC.

El principal grup a l’oposició al consistori tortosí insisteix en  la falta de projecte de ciutat i la incapacitat de gestió l’actual govern de MovemPSC i ERC, i assegura que només els queda utilitzar el mantra del cas Efial i l’atac personal contra els regidors de Junts per Tortosa com a cortina de fum

permanent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST