Tortosa reivindica els drets i llibertats de les dones en la commemoració del 8M

Escrit per el 11 de març de 2024

L’Ajuntament de Tortosa ha commemorat el Dia Internacional de les Dones aquest dissabte amb una taula de diàleg sota el títol ‘Parlem de salut sexual i reproductiva’ a l’Aula Didàctica del Museu. Hi han participat cinc dones expertes en diferents aspectes en aquest àmbit: la farmacèutica  Iris Barreda Capafons; la llevadora del CAP Amposta, Cristina Ruiz Carles; Sònia Ponce López, infermera referent del programa Salut i Escola; Olga Pérez Sala, coordinadora territorial de llevadores Terres de l’Ebre i Trini Lleixà Lombarte, de l’associació Libèl·lules dels Estels. Amb aquest acte institucional del 8M, el consistori tortosí dona el tret de sortida a un seguit d’activitats adreçades a les dones, com el cicle de xerrades que s’iniciara a l’abrilm i que aboradarà temes com l’equitat menstrual, la pressió estètica o la salut mental positiva. L’objectiu, segons ha detallat la regidora d’igualtat i feminismes, es donar continuïtat durant tot l’any  a les reivindicacions feministes…

Lleixà ha explicat que el mes que ve també es reprendran les marxes exploratòries als barris de la ciutat, que es van iniciar al nucli antic i al Rastre, per millorar la seguretat de les dones i fer de Tortosa una ciutat més igualitària i feminista…

La lectura del manifest institucional enguany ha anat a càrrec de  les associacions  de dones de Ferreries i de Jesús. L’acte va concloure amb l’actuació de la ballarina tortosina Mar Grifoll qui va interpretar a través dels seus moviments una història d’empoderament.

I unes 200 persones, majoritàriament dones, van tenyir de lila els carrers del centre de Tortosa divendres al vespre, en la manifestació convocada per l’assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre amb motiu del 8 de març. Sota el lema ‘Teixim-nos vides dignes’ enguany s’ha posat èmfasi en la unió de diferents col.lectius, com a eina essencial per construir feminismes més forts al territori. La mobilització sortia de la plaça Barcelona i després de recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat, finalitzava de nou a la plaça del mercat on una dotzena de dones de diferents àmbits donaven el seu testimoni del masclisme en camps com la pagesia, la vida laboral, la memòria històrica, l’economia o fins i tot l’esport. Escoltem Èrica, una pagesa del Delta, Susanna Abella, portaveu de la PDE; representants dels sindicats CGT i USTEC; i Marisa Panisello portaveu de la comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa…

En acabar els parlaments, l’artista jesusenca Gemma Ginovart Codorniu, va realitzar una potent performance relacionada amb el lema d’enguany que va emocionar tot el públic.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa ha commemorat el Dia Internacional de les Dones aquest dissabte amb una taula de diàleg sota el títol ‘Parlem de salut sexual i reproductiva’ a l’Aula Didàctica del Museu. Hi han participat cinc dones expertes en diferents aspectes en aquest àmbit: la farmacèutica  Iris Barreda Capafons; la llevadora del CAP Amposta, Cristina Ruiz Carles; Sònia Ponce López, infermera referent del programa Salut i Escola; Olga Pérez Sala, coordinadora territorial de llevadores Terres de l’Ebre i Trini Lleixà Lombarte, de l’associació Libèl·lules dels Estels. Amb aquest acte institucional del 8M, el consistori tortosí dona el tret de sortida a un seguit d’activitats adreçades a les dones, com el cicle de xerrades que s’iniciara a l’abrilm i que aboradarà temes com l’equitat menstrual, la pressió estètica o la salut mental positiva. L’objectiu, segons ha detallat la regidora d’igualtat i feminismes, es donar continuïtat durant tot l’any  a les reivindicacions feministes…

Lleixà ha explicat que el mes que ve també es reprendran les marxes exploratòries als barris de la ciutat, que es van iniciar al nucli antic i al Rastre, per millorar la seguretat de les dones i fer de Tortosa una ciutat més igualitària i feminista…

La lectura del manifest institucional enguany ha anat a càrrec de  les associacions  de dones de Ferreries i de Jesús. L’acte va concloure amb l’actuació de la ballarina tortosina Mar Grifoll qui va interpretar a través dels seus moviments una història d’empoderament.

I unes 200 persones, majoritàriament dones, van tenyir de lila els carrers del centre de Tortosa divendres al vespre, en la manifestació convocada per l’assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre amb motiu del 8 de març. Sota el lema ‘Teixim-nos vides dignes’ enguany s’ha posat èmfasi en la unió de diferents col.lectius, com a eina essencial per construir feminismes més forts al territori. La mobilització sortia de la plaça Barcelona i després de recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat, finalitzava de nou a la plaça del mercat on una dotzena de dones de diferents àmbits donaven el seu testimoni del masclisme en camps com la pagesia, la vida laboral, la memòria històrica, l’economia o fins i tot l’esport. Escoltem Èrica, una pagesa del Delta, Susanna Abella, portaveu de la PDE; representants dels sindicats CGT i USTEC; i Marisa Panisello portaveu de la comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa…

En acabar els parlaments, l’artista jesusenca Gemma Ginovart Codorniu, va realitzar una potent performance relacionada amb el lema d’enguany que va emocionar tot el públic.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST