Una quarantena d’institucions i entitats de les Terres de l’Ebre, en contra de la interconnexió de xarxes

Escrit per el 13 de març de 2024

Un total de 21 ajuntaments,  2 emds,  3 consells comarcals, més de 10 associacions i col.lectius i 4 sindicats de les Terres de l’Ebre s’han adherit a la moció de la PDE en contra de la interconnexió de xarxes del CAT i del sistema Ter-Llobregat. I per visibilitzar aquest suport, la plataforma ha reunit aquest dimarts, a una vintena de representants d’aquestes institucions i entitats per fer una fotografia conjunta i visibilitzar així la unió del territori en la defensa del riu Ebre. El text recorda que el riu Ebre no té la capacitat per resoldre l’escassetat d’aigua actual a Catalunya i reclama al Govern que mantingui ferma la seva oposició al projecte. Consideren que el model de la interconnexió de xarxes accentua el desequilibri territorial i impedeix unes condicions de vida dignes per als habitants de les Terres de l’Ebre.. . Matilde Font, portaveu de la PDE posa en valor el suport rebut per defensar que l’Ebre no ha de ser la solució als problemes de sequera que viu el país…

La plataforma ha aprofitat l’acte per reclamar de nou al Govern de la Generalitat que continuï ferm en contra de la interconnexió de xarxes malgrat les pressions de col.lectius com els col.legis professionals i que aposti per la reutilització i la construcció de dessaladores Matilde Font, portaveu de la PDE …

Des de la PDE admeten que la situació, des del punt de vista del suport institucional als seus plantejaments, és actualment diferent a la viscuda l’any 2001, quan ajuntaments del territori es van posicionar a favor del Pla Hidrològic Nacional del PP. També respecte l’episodi de 2008, quan el mateix Govern -llavors amb PSC, ERC i ICV- va plantejar la interconnexió de xarxes per resoldre l’escassetat d’aigua. L’arribada in extremis d’episodis de pluja va acabar deixant al calaix el projecte. Matilde Font…

La moció, fins ara, ha estat aprovada pels plens dels consells comarcals de del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. També els ajuntaments de Tortosa, Ulldecona, Deltebre, la Ràpita,  Roquetes, Amposta, Masdenverge, Tivenys, la Sénia, Alcanar, Aldover, el Perelló, Xerta, Mas de Barberans, Flix, Garcia, Santa Bàrbara, Móra la Nova, Prat de Comte, Móra d’Ebre i la Fatarella, així com les EMD de Jesús i Campredó -totes dues al municipi de Tortosa-.

També han donat suport al text el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE), la Cambra de Comerç de Tortosa, la Unió de Pagesos, Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, la Unió musical la Filha d’Amposta, La Lira Ampostina, la Federació Amposta Associació de Veïns (FAAV), Associació de Voluntariat i Participació de les Terres de l’Ebre (VIPTE), Diàspora Ebrenca, Panxampla així com les federacions territorials a l’Ebre de CCOO, UGT, USTEC i CGT. També la Intercol·legial de les Terres de l’Ebre, que agrupa set col·legis professionals del territori, ha emès un comunicat en contra del projecte.

El moviment antitrasnvasament ha convocat per aquest divendres al vespre la seva dinovena assemblea amb l’objectiu per decidir accions que frenin la possible interconnexió de xarxes i possibles transvasaments del riu.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Un total de 21 ajuntaments,  2 emds,  3 consells comarcals, més de 10 associacions i col.lectius i 4 sindicats de les Terres de l’Ebre s’han adherit a la moció de la PDE en contra de la interconnexió de xarxes del CAT i del sistema Ter-Llobregat. I per visibilitzar aquest suport, la plataforma ha reunit aquest dimarts, a una vintena de representants d’aquestes institucions i entitats per fer una fotografia conjunta i visibilitzar així la unió del territori en la defensa del riu Ebre. El text recorda que el riu Ebre no té la capacitat per resoldre l’escassetat d’aigua actual a Catalunya i reclama al Govern que mantingui ferma la seva oposició al projecte. Consideren que el model de la interconnexió de xarxes accentua el desequilibri territorial i impedeix unes condicions de vida dignes per als habitants de les Terres de l’Ebre.. . Matilde Font, portaveu de la PDE posa en valor el suport rebut per defensar que l’Ebre no ha de ser la solució als problemes de sequera que viu el país…

La plataforma ha aprofitat l’acte per reclamar de nou al Govern de la Generalitat que continuï ferm en contra de la interconnexió de xarxes malgrat les pressions de col.lectius com els col.legis professionals i que aposti per la reutilització i la construcció de dessaladores Matilde Font, portaveu de la PDE …

Des de la PDE admeten que la situació, des del punt de vista del suport institucional als seus plantejaments, és actualment diferent a la viscuda l’any 2001, quan ajuntaments del territori es van posicionar a favor del Pla Hidrològic Nacional del PP. També respecte l’episodi de 2008, quan el mateix Govern -llavors amb PSC, ERC i ICV- va plantejar la interconnexió de xarxes per resoldre l’escassetat d’aigua. L’arribada in extremis d’episodis de pluja va acabar deixant al calaix el projecte. Matilde Font…

La moció, fins ara, ha estat aprovada pels plens dels consells comarcals de del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. També els ajuntaments de Tortosa, Ulldecona, Deltebre, la Ràpita,  Roquetes, Amposta, Masdenverge, Tivenys, la Sénia, Alcanar, Aldover, el Perelló, Xerta, Mas de Barberans, Flix, Garcia, Santa Bàrbara, Móra la Nova, Prat de Comte, Móra d’Ebre i la Fatarella, així com les EMD de Jesús i Campredó -totes dues al municipi de Tortosa-.

També han donat suport al text el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE), la Cambra de Comerç de Tortosa, la Unió de Pagesos, Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, la Unió musical la Filha d’Amposta, La Lira Ampostina, la Federació Amposta Associació de Veïns (FAAV), Associació de Voluntariat i Participació de les Terres de l’Ebre (VIPTE), Diàspora Ebrenca, Panxampla així com les federacions territorials a l’Ebre de CCOO, UGT, USTEC i CGT. També la Intercol·legial de les Terres de l’Ebre, que agrupa set col·legis professionals del territori, ha emès un comunicat en contra del projecte.

El moviment antitrasnvasament ha convocat per aquest divendres al vespre la seva dinovena assemblea amb l’objectiu per decidir accions que frenin la possible interconnexió de xarxes i possibles transvasaments del riu.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST