L’Ajuntament de Tortosa engega el procediment del règim especial d’inundabilitat per poder construir el nou hospital

Escrit per el 14 de març de 2024

L’Ajuntament de Tortosa inicia el procediment per incloure el municipi al règim especial en matèria d’inundabilitat. Ho fa després de rebre la memòria justificativa, elaborada per l’arquitecte Sebastià Jornet. El plenari haurà de debatre la pròxima setmana l’inici d’aquest procediment. És el primer d’un seguit de passos per poder donar llum verda als terrenys del pla parcial camí de Roquetes, on s’ha de construir el nou hospital, situats en zona inundable. La memòria conclou que el municipi no pot créixer urbanísticament cap altres zones per la morfologia del gran terme municipal que inclou els Ports i el Coll de l’Alba. 

Després de l’aprovació al ple, se sol·licitarà el règim especial a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, la CUTE, que tindrà un termini de tres mesos per resoldre. Llavors la CUTE demanarà informe vinculant a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a Protecció Civil, que l’hauran d’emetre en el termini d’un mes. Així ho explica l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

La regidora d’urbanisme, Pilar Caballé, detalla que la memòria analitza el territori des de diferents vessants per justificar que Tortosa no pot créixer cap a zones no inundables.

Tall Caballé_MemoriaTerrenys

Una vegada reconegut el règim especial en matèria d’inundabilitat, caldrà un informe d’excepcionalitat sobre la parcel·la del pla parcial Camí de Roquetes. I paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la modificació puntual del POUM, ja que els terrenys han de passar de sòl residencial a equipament sanitari.

D’altra banda, el Govern municipal es va reunir este dimarts amb la Plataforma per un nou hospital per detallar el contingut de la memòria i explicar quins són els següents tràmits

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa inicia el procediment per incloure el municipi al règim especial en matèria d’inundabilitat. Ho fa després de rebre la memòria justificativa, elaborada per l’arquitecte Sebastià Jornet. El plenari haurà de debatre la pròxima setmana l’inici d’aquest procediment. És el primer d’un seguit de passos per poder donar llum verda als terrenys del pla parcial camí de Roquetes, on s’ha de construir el nou hospital, situats en zona inundable. La memòria conclou que el municipi no pot créixer urbanísticament cap altres zones per la morfologia del gran terme municipal que inclou els Ports i el Coll de l’Alba. 

Després de l’aprovació al ple, se sol·licitarà el règim especial a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, la CUTE, que tindrà un termini de tres mesos per resoldre. Llavors la CUTE demanarà informe vinculant a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a Protecció Civil, que l’hauran d’emetre en el termini d’un mes. Així ho explica l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

La regidora d’urbanisme, Pilar Caballé, detalla que la memòria analitza el territori des de diferents vessants per justificar que Tortosa no pot créixer cap a zones no inundables.

Tall Caballé_MemoriaTerrenys

Una vegada reconegut el règim especial en matèria d’inundabilitat, caldrà un informe d’excepcionalitat sobre la parcel·la del pla parcial Camí de Roquetes. I paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la modificació puntual del POUM, ja que els terrenys han de passar de sòl residencial a equipament sanitari.

D’altra banda, el Govern municipal es va reunir este dimarts amb la Plataforma per un nou hospital per detallar el contingut de la memòria i explicar quins són els següents tràmits

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST