El President de la Generalitat convoca eleccions al Parlament per al 12 de Maig

Escrit per el 14 de març de 2024

Així ha anunciat aquest dimecres a la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la convocatòria d’eleccions per al dia 12 de maig, després que el Parlament hagués tombat els pressupostos. El cap del Govern va comparèixer  en una breu declaració institucional a la Galeria Gòtica, per anunciar la seva decisió. Aragonès ha afirmat que les “línies vermelles” i els “vetos creuats” avui pels grups del Parlament han estat contra la ciutadania, i no contra el seu executiu. El president ha afirmat que Catalunya es mereixia acabar la legislatura, però que no ha estat possible pel veto  als pressupostos.

Aragonès, a qui la direcció d’ERC ja va proposar com a candidat, ha argumentat que el seu “compromís” ha estat sempre el de posar solucions allà on hi havia problemes. I ha situat les eleccions de 12 de maig com una tria entre la “responsabilitat o la irresponsabilitat”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat visualitza el 12-M com una elecció entre els qui defensen “sempre i arreu” Catalunya perquè miri cap al futur, o els qui aposten per un “model del passat”….

L’escull del Hard Rock ha tombat els pressupostos i, com a conseqüència, Catalunya tornarà a anar a les urnes el 12 de maig.

I les reaccions dels liders dels diferents partits politics no s’han fet esperar. El primer secretari del PSC, Salvador Illa,  ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi decidit avançar les eleccions i ha remarcat que Catalunya “necessita un president i no un candidat” per girar full i avançar…

El secretari general de Junts, Jordi Turull,  ha denunciat que Aragonès ha convocat “per càlcul electoral” però avisa que “els sortirà malament”…

La portaveu dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha dit que veu “coherent” que Pere Aragonès hagi convocat eleccions perquè el govern d’ERC era un executiu “feble, de final d’etapa, i sense capacitat de teixir majories, ni amb un projecte de país…

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha assegurat que l’avançament electoral anunciat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, constata el seu “fracàs personal i polític”. …

Escoltem també les reaccions a la convocatòria electoral dels lliders del PP, Ciutadans i Vox, Alejandro Fernández, Carlos Carrizosa i Ignacio Garriga…I a nivell local, l’Alcalde de Tortosa ha lamentat que no s’hagi pogut arribar a un acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat però ha celebrat que la data de la convocatòria electoral sigui tan propera per evitar un període de govern interí llarg….

Jordan confia que malgrat que hi hagi un possible canvi de govern a la Generalitat es puguin materialitzar tots els projectes que s’estan projectant a la ciutat…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Així ha anunciat aquest dimecres a la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la convocatòria d’eleccions per al dia 12 de maig, després que el Parlament hagués tombat els pressupostos. El cap del Govern va comparèixer  en una breu declaració institucional a la Galeria Gòtica, per anunciar la seva decisió. Aragonès ha afirmat que les “línies vermelles” i els “vetos creuats” avui pels grups del Parlament han estat contra la ciutadania, i no contra el seu executiu. El president ha afirmat que Catalunya es mereixia acabar la legislatura, però que no ha estat possible pel veto  als pressupostos.

Aragonès, a qui la direcció d’ERC ja va proposar com a candidat, ha argumentat que el seu “compromís” ha estat sempre el de posar solucions allà on hi havia problemes. I ha situat les eleccions de 12 de maig com una tria entre la “responsabilitat o la irresponsabilitat”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat visualitza el 12-M com una elecció entre els qui defensen “sempre i arreu” Catalunya perquè miri cap al futur, o els qui aposten per un “model del passat”….

L’escull del Hard Rock ha tombat els pressupostos i, com a conseqüència, Catalunya tornarà a anar a les urnes el 12 de maig.

I les reaccions dels liders dels diferents partits politics no s’han fet esperar. El primer secretari del PSC, Salvador Illa,  ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi decidit avançar les eleccions i ha remarcat que Catalunya “necessita un president i no un candidat” per girar full i avançar…

El secretari general de Junts, Jordi Turull,  ha denunciat que Aragonès ha convocat “per càlcul electoral” però avisa que “els sortirà malament”…

La portaveu dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha dit que veu “coherent” que Pere Aragonès hagi convocat eleccions perquè el govern d’ERC era un executiu “feble, de final d’etapa, i sense capacitat de teixir majories, ni amb un projecte de país…

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha assegurat que l’avançament electoral anunciat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, constata el seu “fracàs personal i polític”. …

Escoltem també les reaccions a la convocatòria electoral dels lliders del PP, Ciutadans i Vox, Alejandro Fernández, Carlos Carrizosa i Ignacio Garriga…I a nivell local, l’Alcalde de Tortosa ha lamentat que no s’hagi pogut arribar a un acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat però ha celebrat que la data de la convocatòria electoral sigui tan propera per evitar un període de govern interí llarg….

Jordan confia que malgrat que hi hagi un possible canvi de govern a la Generalitat es puguin materialitzar tots els projectes que s’estan projectant a la ciutat…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 


Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST