La celebració de la Baixada de la Cinta incorpora una obra teatral a la Catedral

Escrit per el 4 d'abril de 2024

La celebració de la Missa de la Baixada de la Cinta, modificada de dia per la coincidència amb la Setmana Santa, tindrà uns prolegòmens molt especials. Serà la matinada de diumenge 7 a dilluns 8 d’abril a la Catedral de Santa Maria de Tortosa començant una mica abans de l’habitual, a les onze i mitja de la nit del diumenge amb la representació per primera vegada del “Retaule de la Baixada de la Cinta”. Els actors protagonistes del Retaule de la Passió i el Pessebre Vivent de Jesús fa mesos que preparen una obra teatralitzada d’aquell dia del 1178 quan, i segons explica la tradició cristiana tortosina, la Verge de la Cinta va lliurar el seu sagrat cíngol a un sacerdot a la Catedral de Tortosa. Mossèn Paco Vives, canonge i rector de la Parròquia de Sant Francesc de Jesús, s’ha encarregat de l’adaptació del text original. Es tracta d’una creació en moviment que arrancarà des de la porta principal de la Basílica, per seguir en processó fins a l’altar de la Capella de la Cinta on prosseguirà la trama final de l’obra. Intervindran un total de sis actors en els papers de la Mare de Déu, el prevere, el monjo, Sant Pere, Sant Pau i una germana, a més a més de dos narradors que seran els que mantindran el fil de la representació, i on no faltaran uns tocs musicals amb l’Himne de la Cinta com a colofó. Un cop finalitzat el “Retaule de la Baixada de la Cinta”, cap a les dotze de la nit i com és tradicional des de fa segles, tindrà lloc la missa, que comptarà amb l’actuació de la Coral de la Parròquia del Roser de Ferreries, i que acabarà amb la veneració de la Santa Relíquia.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La celebració de la Missa de la Baixada de la Cinta, modificada de dia per la coincidència amb la Setmana Santa, tindrà uns prolegòmens molt especials. Serà la matinada de diumenge 7 a dilluns 8 d’abril a la Catedral de Santa Maria de Tortosa començant una mica abans de l’habitual, a les onze i mitja de la nit del diumenge amb la representació per primera vegada del “Retaule de la Baixada de la Cinta”. Els actors protagonistes del Retaule de la Passió i el Pessebre Vivent de Jesús fa mesos que preparen una obra teatralitzada d’aquell dia del 1178 quan, i segons explica la tradició cristiana tortosina, la Verge de la Cinta va lliurar el seu sagrat cíngol a un sacerdot a la Catedral de Tortosa. Mossèn Paco Vives, canonge i rector de la Parròquia de Sant Francesc de Jesús, s’ha encarregat de l’adaptació del text original. Es tracta d’una creació en moviment que arrancarà des de la porta principal de la Basílica, per seguir en processó fins a l’altar de la Capella de la Cinta on prosseguirà la trama final de l’obra. Intervindran un total de sis actors en els papers de la Mare de Déu, el prevere, el monjo, Sant Pere, Sant Pau i una germana, a més a més de dos narradors que seran els que mantindran el fil de la representació, i on no faltaran uns tocs musicals amb l’Himne de la Cinta com a colofó. Un cop finalitzat el “Retaule de la Baixada de la Cinta”, cap a les dotze de la nit i com és tradicional des de fa segles, tindrà lloc la missa, que comptarà amb l’actuació de la Coral de la Parròquia del Roser de Ferreries, i que acabarà amb la veneració de la Santa Relíquia.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST