La Barnahus de les Terres de l’Ebre, a Tortosa, ja atén 25 casos d’abusos sexuals a infants i adolescents

Escrit per el 8 d'abril de 2024

La Barnahus de les Terres de l’Ebre ja està en marxa i ja atén 25 casos de violència sexual a menors. La casa dels xiquets i les xiquetes, el nou servei d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual, s’ha ubicat a Tortosa en una antiga masia al barri de Ferreries. Gestionada per Suara Cooperativa, la Barnahus ebrenca és la vuitena de les tretze que el Govern acabarà de desplegar enguany al país. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, adverteix que la posada en servei del Barnahus probablement farà aflorar més casos de violències sexuals a menors, com ja ha passat al Camp de Tarragona on s’han triplicat el nombre de casos…

En aquest sentit, la directora de la DGAIA,  Ester Cabanes, , ha afegit que “en territoris petits es facilita més la detecció de casos d’abusos sexuals a menors…

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials ha assegurat que l’equipament que acull el Barnahus de Tortosa és un dels millors de la xarxa…

Segons dades de Save the Children o del Consell d’Europa, una de cada quatre xiquetes i un de cada sis xiquets han patit violència sexual de persones del seu entorn més pròxim.

La Barnahus de les Terres de l’Ebre, en marxa des de fa uns dies, ja treballa amb 25 casos d’abusos sexuals a menors que s’han detectat al territori en els últims mesos, els últims quatre comunicats en la comissió territorial de la Barnahus d’aquest divendres al matí. De fet, l’objectiu d’aquests equipaments és que sota “un únic sostre”, el de la casa Barnahus, tots els professionals implicats atenguin les víctimes i a les seves famílies per acompanyar-los durant tot el procés. 

Davant una sospita o denúncia, un tècnic de la DGAIA valora si s’ha de protegir el menor i s’informa a les famílies que es posaran en contacte amb ells des de la casa Barnahus. Després d’una primera reunió interdepartamental per compartir informació sobre el cas, el tàndem format per un treballador social i un psicòleg atenen la família i ho faran “fins al final”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Barnahus de les Terres de l’Ebre ja està en marxa i ja atén 25 casos de violència sexual a menors. La casa dels xiquets i les xiquetes, el nou servei d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual, s’ha ubicat a Tortosa en una antiga masia al barri de Ferreries. Gestionada per Suara Cooperativa, la Barnahus ebrenca és la vuitena de les tretze que el Govern acabarà de desplegar enguany al país. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, adverteix que la posada en servei del Barnahus probablement farà aflorar més casos de violències sexuals a menors, com ja ha passat al Camp de Tarragona on s’han triplicat el nombre de casos…

En aquest sentit, la directora de la DGAIA,  Ester Cabanes, , ha afegit que “en territoris petits es facilita més la detecció de casos d’abusos sexuals a menors…

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials ha assegurat que l’equipament que acull el Barnahus de Tortosa és un dels millors de la xarxa…

Segons dades de Save the Children o del Consell d’Europa, una de cada quatre xiquetes i un de cada sis xiquets han patit violència sexual de persones del seu entorn més pròxim.

La Barnahus de les Terres de l’Ebre, en marxa des de fa uns dies, ja treballa amb 25 casos d’abusos sexuals a menors que s’han detectat al territori en els últims mesos, els últims quatre comunicats en la comissió territorial de la Barnahus d’aquest divendres al matí. De fet, l’objectiu d’aquests equipaments és que sota “un únic sostre”, el de la casa Barnahus, tots els professionals implicats atenguin les víctimes i a les seves famílies per acompanyar-los durant tot el procés. 

Davant una sospita o denúncia, un tècnic de la DGAIA valora si s’ha de protegir el menor i s’informa a les famílies que es posaran en contacte amb ells des de la casa Barnahus. Després d’una primera reunió interdepartamental per compartir informació sobre el cas, el tàndem format per un treballador social i un psicòleg atenen la família i ho faran “fins al final”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST