El Govern de Tortosa porta a debat del Ple d’abril una moció sobre la situació econòmica de l’Hospital de Jesús

Escrit per el 8 d'abril de 2024

El ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Tortosa que es celebra avui,  estarà marcat per temes econòmics. El govern municipal donarà compte de la liquidació del pressupost 2023. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa ha tancat el pressupost amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2,6 milions d’euros, que després d’atendre els compromisos de despesa adquirits durant el 2023 es reduirà a 360.000 euros, segons les previsions, i que serà un 85% inferior al de fa un any. 

També la situació econòmica de l’Hospital de Jesús serà motiu de debat a través de la moció que presenten els dos grups municipals a l’equip de govern, MovemPSC i ERC. La proposta  condemna la mala gestió de l’anterior equip de govern, que ha portat el centre a un dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici 2023. Jordi Jordan…

La moció també insta el govern a seguir treballant conjuntament amb la Generalitat per a garantir la continuïtat de l’Hospital de Jesús i la residència i convertir-la en una institució viable des d’un punt de vista financer amb un doble objectiu: el manteniment de l’equip humà i la qualitat assistencial als usuaris.

D’altra banda, a la sessió ordinària d’aquest mes d’abril, el govern municipal porta a aprovació les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i el privat. Les bases d’aquestes subvencions incorporen alguns canvis relatius a la programació d’activitats que tinguin en compte la igualtat de gènere o la inclusió tal i com ha detallat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Una vegada aprovades les bases, l’Ajuntament publicarà la convocatòria de concessió dels ajuts corresponent a l’exercici 2024. Un altre dels punts que es debatrà en el ple ordinari d’abil és la modificació puntual del POUM a l’avinguda de Don Álvaro de Campredó. Es tracta d’una superfície de 973,79 metres quadrats que es classificarà com a sòl urbà. També en el ple es nomenarà com a membre representant suplent de l’Ajuntament al Parc Natural dels Ports, la regidora Pilar Caballé. 

Finalment, també es debatrà una moció de Junts per Tortosa que reclama l’obertura del complex esportiu Win en caps de setmana, amb l’objectiu de garantir i facilitar la pràctica de les diferents modalitats i activitats dirigides als dos complexos esportius municipals: Win Tortosa i Win Jesús. Junts considera insignificant l’estalvi de poc més de 8.000 euros a l’any que representa el tancament del Win en caps de setmana i reclama que es torni a obrir en les franges de dissabte a la tarde i de diumenge al matí com fan la majoria de ciutats. Roger Pedret és regidor de Junts per Tortosa

El ple ordinari d’abril a l’ajuntament de Tortosa s’iniciarà a les sis de la tarda i el podran escoltar en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El ple ordinari d’abril de l’Ajuntament de Tortosa que es celebra avui,  estarà marcat per temes econòmics. El govern municipal donarà compte de la liquidació del pressupost 2023. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa ha tancat el pressupost amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2,6 milions d’euros, que després d’atendre els compromisos de despesa adquirits durant el 2023 es reduirà a 360.000 euros, segons les previsions, i que serà un 85% inferior al de fa un any. 

També la situació econòmica de l’Hospital de Jesús serà motiu de debat a través de la moció que presenten els dos grups municipals a l’equip de govern, MovemPSC i ERC. La proposta  condemna la mala gestió de l’anterior equip de govern, que ha portat el centre a un dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici 2023. Jordi Jordan…

La moció també insta el govern a seguir treballant conjuntament amb la Generalitat per a garantir la continuïtat de l’Hospital de Jesús i la residència i convertir-la en una institució viable des d’un punt de vista financer amb un doble objectiu: el manteniment de l’equip humà i la qualitat assistencial als usuaris.

D’altra banda, a la sessió ordinària d’aquest mes d’abril, el govern municipal porta a aprovació les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i el privat. Les bases d’aquestes subvencions incorporen alguns canvis relatius a la programació d’activitats que tinguin en compte la igualtat de gènere o la inclusió tal i com ha detallat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan…

Una vegada aprovades les bases, l’Ajuntament publicarà la convocatòria de concessió dels ajuts corresponent a l’exercici 2024. Un altre dels punts que es debatrà en el ple ordinari d’abil és la modificació puntual del POUM a l’avinguda de Don Álvaro de Campredó. Es tracta d’una superfície de 973,79 metres quadrats que es classificarà com a sòl urbà. També en el ple es nomenarà com a membre representant suplent de l’Ajuntament al Parc Natural dels Ports, la regidora Pilar Caballé. 

Finalment, també es debatrà una moció de Junts per Tortosa que reclama l’obertura del complex esportiu Win en caps de setmana, amb l’objectiu de garantir i facilitar la pràctica de les diferents modalitats i activitats dirigides als dos complexos esportius municipals: Win Tortosa i Win Jesús. Junts considera insignificant l’estalvi de poc més de 8.000 euros a l’any que representa el tancament del Win en caps de setmana i reclama que es torni a obrir en les franges de dissabte a la tarde i de diumenge al matí com fan la majoria de ciutats. Roger Pedret és regidor de Junts per Tortosa

El ple ordinari d’abril a l’ajuntament de Tortosa s’iniciarà a les sis de la tarda i el podran escoltar en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST