El Ple de Tortosa reprova la gestió del govern de Junts a l’Hospital de Jesús

Escrit per el 9 d'abril de 2024

El ple ha aprovat la moció dels grups municipals Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la situació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Una moció que condemna la gestió duta a terme per l’anterior consistori, que ha generat un dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici de 2023. La moció ha rebut el vot favorable dels grups de Movem-PSC i Esquerra, mentre que Junts ha votat en contra i ha qualificat la moció d’esperpèntica i inaudita. De fet Junts ha demanat celebrar un ple extraordinari per debatre amb profunditat sobre la situació econòmica de l’Hospital. La seva portaveu, Meritxell Roigé ha insistit en defensar que durant els anys que van governar, tancaven els exercicis de l’hospital de Jesús sempre en positiu, malgrat la retallada que va fer el departament de Salut….

Un argument que han rebatut tan Mar Lleixà d’ERC com Sònia Rupérez de Movem-PSC…


El Ple ordinari corresponent al mes d’abril també ha servit per aprovar, en aquest cas per unanimitat  les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i privat i que ara es modificaran per tal d’incorporar alguns canvis. Concretament, es condicionarà la subvenció a aconseguir una puntuació mínima de 50 punts (sobre 100) i es valoraran aspectes com l’aplicació de la paritat i la perspectiva de gènere en els projectes o la realització d’activitats amb una finalitat inclusiva.

D’altra banda, el ple ha donat llum verd a la modificació puntual del POUM a l’avinguda de Don Álvaro de Campredó. Es tracta de superfície de 973,79 metres quadrats que es classifiquen com a sòl urbà. També s’ha acordat nomenar com a membre representant suplent de l’Ajuntament al Parc Naturals dels Ports, la regidora Pilar Caballé. Finalment, en l’apartat de les mocions, el ple ha aprovat la moció dels grups municipals Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la situació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. 

En canvi, el plenari ha rebutjat la moció presentada per Junts reclamant la reobertura en caps de setmana del Win tortosa. Des de Junts, Roger Pedret, ha inisistit que l’estalvi és insignificant i ha titllat de vergonyós que una ciutat com Tortosa no obri el complex esportiu en caps de setmana. El regidor d’esports Victor Grau, ha justificat que cal disposar de personal en diferents àmbits per obrir el complex esportiu en caps de setmana i de moment no és viable. Escoltem 


En finalitzar el Plenari, l’alcalde de Tortosa va voler fer constar a l’acta la sentència que absol el vocal de MovemPSC al consell assessor dels REguers, que havia estat acusat de violència masclista, fet pel qual es va portar al ple la seva destitució del càrrec.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El ple ha aprovat la moció dels grups municipals Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la situació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Una moció que condemna la gestió duta a terme per l’anterior consistori, que ha generat un dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al tancament de l’exercici de 2023. La moció ha rebut el vot favorable dels grups de Movem-PSC i Esquerra, mentre que Junts ha votat en contra i ha qualificat la moció d’esperpèntica i inaudita. De fet Junts ha demanat celebrar un ple extraordinari per debatre amb profunditat sobre la situació econòmica de l’Hospital. La seva portaveu, Meritxell Roigé ha insistit en defensar que durant els anys que van governar, tancaven els exercicis de l’hospital de Jesús sempre en positiu, malgrat la retallada que va fer el departament de Salut….

Un argument que han rebatut tan Mar Lleixà d’ERC com Sònia Rupérez de Movem-PSC…


El Ple ordinari corresponent al mes d’abril també ha servit per aprovar, en aquest cas per unanimitat  les bases específiques d’atorgament de subvencions per l’organització d’activitats culturals. Uns ajuts que tenen la finalitat de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat i afavorir la cooperació entre el sector públic i privat i que ara es modificaran per tal d’incorporar alguns canvis. Concretament, es condicionarà la subvenció a aconseguir una puntuació mínima de 50 punts (sobre 100) i es valoraran aspectes com l’aplicació de la paritat i la perspectiva de gènere en els projectes o la realització d’activitats amb una finalitat inclusiva.

D’altra banda, el ple ha donat llum verd a la modificació puntual del POUM a l’avinguda de Don Álvaro de Campredó. Es tracta de superfície de 973,79 metres quadrats que es classifiquen com a sòl urbà. També s’ha acordat nomenar com a membre representant suplent de l’Ajuntament al Parc Naturals dels Ports, la regidora Pilar Caballé. Finalment, en l’apartat de les mocions, el ple ha aprovat la moció dels grups municipals Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la situació de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. 

En canvi, el plenari ha rebutjat la moció presentada per Junts reclamant la reobertura en caps de setmana del Win tortosa. Des de Junts, Roger Pedret, ha inisistit que l’estalvi és insignificant i ha titllat de vergonyós que una ciutat com Tortosa no obri el complex esportiu en caps de setmana. El regidor d’esports Victor Grau, ha justificat que cal disposar de personal en diferents àmbits per obrir el complex esportiu en caps de setmana i de moment no és viable. Escoltem 


En finalitzar el Plenari, l’alcalde de Tortosa va voler fer constar a l’acta la sentència que absol el vocal de MovemPSC al consell assessor dels REguers, que havia estat acusat de violència masclista, fet pel qual es va portar al ple la seva destitució del càrrec.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST