Lo Planter presenta el disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” en un espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Escrit per el 10 d'abril de 2024

L’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter de Tortosa presenta el disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre”. Un treball on es recopilen peces que s’incloïen en els espectacles del grup. Més de deu anys després de la seva dissolució, els balladors i músics de Saragatona es tornaran a reunir per presentar el disc, en un espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Saragatona, va ser un grup de música i dansa tradicional format l’any 2004 per una trentena de persones d’arreu de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat que reivindicaven la jota en aquest segle XXI com a forma d’expressió i de diversió tan vàlida com qualsevol altra. Ara vint anys després, i a través de l’escola Lo Planter, s’ha editat el cd “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” a partir de les gravacions que la formació havia anat realitzant anys abans de la seva dissolució al 2011. La voluntat és preservar i fer perdurar la tasca de recuperació de jotes i cançons que feia anys que no es ballaven ni es cantaven. La directora de Lo Planter i fundadora de Saragatona, Carme Balaguer, destaca que es tracta d’un document que preten tenir un valor pedagògic…

El disc es presentarà el proper dissabte 27 d’abril al Teatre Auditori Felip Pedrell en un espectacle que reunirà de nou als balladors i músics que van formar part de Saragatona, amb la finalitat de tornar a tocar, cantar i ballar el seu repertori més representatiu anys després de la seva dissolució. Carme Balagué…

El disc inclou catorze de les peces que sonaven i es ballaven als espectacles del grup, com “Lo Cap de Ball”, la “Jota de Tivenys”, la “Jota de Paüls”, la “Jota de Corbera”, la “Dansada de Gandesa”, “Lo Fandango tortosí”, la “Jota de Rondalla”, la “Jota d’Ulldecona”, la “Jota de la Sénia”, “Les Majorales” o “Lo Bolero”.

La tinent d’alcalde de cultura, Mar Lleixà, ha posat en valor la tasca que du a terme Lo Planter i ha assegurat que l’edició del CD permetrà preservar i donar a conèixer cançons i balls tradicionals que es podrien perdre…

El disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” es podrà comprar el mateix dia de l’espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. El preu del disc serà de 10 euros.

L’espectacle, de caràcter solidari, destinarà tots els beneficis a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i de Terres de l’Ebre. Per a més informació i venda d’entrades, les persones interessades podran adreçar-se a l’Espai Lo Planter (Carrer Barcelona 115, 43500 Tortosa) els dilluns i dimecres de 17 a 19 hores, o podran escriure al correu info@loplanter.com. El preu de l’entrada serà de 6 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter de Tortosa presenta el disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre”. Un treball on es recopilen peces que s’incloïen en els espectacles del grup. Més de deu anys després de la seva dissolució, els balladors i músics de Saragatona es tornaran a reunir per presentar el disc, en un espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Saragatona, va ser un grup de música i dansa tradicional format l’any 2004 per una trentena de persones d’arreu de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat que reivindicaven la jota en aquest segle XXI com a forma d’expressió i de diversió tan vàlida com qualsevol altra. Ara vint anys després, i a través de l’escola Lo Planter, s’ha editat el cd “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” a partir de les gravacions que la formació havia anat realitzant anys abans de la seva dissolució al 2011. La voluntat és preservar i fer perdurar la tasca de recuperació de jotes i cançons que feia anys que no es ballaven ni es cantaven. La directora de Lo Planter i fundadora de Saragatona, Carme Balaguer, destaca que es tracta d’un document que preten tenir un valor pedagògic…

El disc es presentarà el proper dissabte 27 d’abril al Teatre Auditori Felip Pedrell en un espectacle que reunirà de nou als balladors i músics que van formar part de Saragatona, amb la finalitat de tornar a tocar, cantar i ballar el seu repertori més representatiu anys després de la seva dissolució. Carme Balagué…

El disc inclou catorze de les peces que sonaven i es ballaven als espectacles del grup, com “Lo Cap de Ball”, la “Jota de Tivenys”, la “Jota de Paüls”, la “Jota de Corbera”, la “Dansada de Gandesa”, “Lo Fandango tortosí”, la “Jota de Rondalla”, la “Jota d’Ulldecona”, la “Jota de la Sénia”, “Les Majorales” o “Lo Bolero”.

La tinent d’alcalde de cultura, Mar Lleixà, ha posat en valor la tasca que du a terme Lo Planter i ha assegurat que l’edició del CD permetrà preservar i donar a conèixer cançons i balls tradicionals que es podrien perdre…

El disc “Saragatona. Músiques i balls de les Terres de l’Ebre” es podrà comprar el mateix dia de l’espectacle a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. El preu del disc serà de 10 euros.

L’espectacle, de caràcter solidari, destinarà tots els beneficis a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i de Terres de l’Ebre. Per a més informació i venda d’entrades, les persones interessades podran adreçar-se a l’Espai Lo Planter (Carrer Barcelona 115, 43500 Tortosa) els dilluns i dimecres de 17 a 19 hores, o podran escriure al correu info@loplanter.com. El preu de l’entrada serà de 6 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST