Tortosa celebra una nova Marató de Donants de Sang el 12 d’abril

Escrit per el 10 d'abril de 2024

L’Espai Joan Moreira acullirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, este divendres 12 d’abril, organitzada pel Banc de Sang i l’Associació de donants de sang del Baix Ebre. Sota el lema “Lo goig és donar-ne. Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. En aquesta setzena edició de la Marató, el Banc de Sang s’ha proposat arribar a les 500 donacions. I és que les reserves de sang estan baixes després de les vacances de Setmana Santa i ara per ara només hi ha estoc de sang per a cinc dies, mentre que l’ideal és disposar de reserves per a vuit dies, tal i com remarca la doctora Núria Vilanova, coordinadora de donació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya…

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha fet una crida a la participació de la ciutadania aquest divendres en la marató de donació de sang, recordant que tothom en pot necessitar en algun moment…

L’any passat de les prop de 248.000 donacions de sang que es van fer a Catalunya, 2.600 es van fer a Tortosa. Una xifra lleugerament superior a la del 2022. 

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya. Es tracta d’un pilar casteller virtual dinàmic, que s’ha anat tenyint de vermell a mida que han augmentat les donacions i que ja ha arribat a un terç del seu objectiu amb les gairebé 44.000 persones que han donat sang aquest any. El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, el 14 de juny, amb una fita prevista de 130.000 donacions.

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

De les 10 del matí fins les nou de la nit es podrà donar sang i plasma a l’Espai Joan Moreira (Av. Del Port de Caro).  Al web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Espai Joan Moreira acullirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, este divendres 12 d’abril, organitzada pel Banc de Sang i l’Associació de donants de sang del Baix Ebre. Sota el lema “Lo goig és donar-ne. Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. En aquesta setzena edició de la Marató, el Banc de Sang s’ha proposat arribar a les 500 donacions. I és que les reserves de sang estan baixes després de les vacances de Setmana Santa i ara per ara només hi ha estoc de sang per a cinc dies, mentre que l’ideal és disposar de reserves per a vuit dies, tal i com remarca la doctora Núria Vilanova, coordinadora de donació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya…

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha fet una crida a la participació de la ciutadania aquest divendres en la marató de donació de sang, recordant que tothom en pot necessitar en algun moment…

L’any passat de les prop de 248.000 donacions de sang que es van fer a Catalunya, 2.600 es van fer a Tortosa. Una xifra lleugerament superior a la del 2022. 

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya. Es tracta d’un pilar casteller virtual dinàmic, que s’ha anat tenyint de vermell a mida que han augmentat les donacions i que ja ha arribat a un terç del seu objectiu amb les gairebé 44.000 persones que han donat sang aquest any. El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, el 14 de juny, amb una fita prevista de 130.000 donacions.

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

De les 10 del matí fins les nou de la nit es podrà donar sang i plasma a l’Espai Joan Moreira (Av. Del Port de Caro).  Al web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST