Turespaña licita les obres de conservació i rehabilitació del Parador de Tortosa

Escrit per el 10 d'abril de 2024

Turespaña ha licitat la restauració de vuit paradors turístics històrics estatals, entre els quals el de Tortosa. El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat l’anunci, amb un pressupost global de 13 milions d’euros. Les obres consistiran en actuacions de conservació, rehabilitació dels paradors, muralles, jardins i elements singulars de cadascun dels immobles amb la consideració de Béns d’Interès Cultural. També s’hi instal·larà il·luminació monumental. El procediment forma part de la tercera fase d’un projecte amb actuacions de conservació i millora en 40 paradors catalogats com a Béns d’Interès Cultural a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol. Les ofertes es podran presentar fins el 2 de maig.

Concretament al Parador de Turisme CAstell de la Suda de Tortosa, s’hi preveu una inversió per part de l’Estat de 4.6 milions d’euros  per rehabilitar la muralla que envolta el recinte, la façana del castell de la Suda, posar en valor les restes arqueològiques del cementiri andalusí i la consolidació de les galeries subterrànies per fer-les visitables. La de la muralla és una actuació llargament reivindicada a causa del mal estat en què es troba el recinte fortificat, sobretot a causa de l’aigua i la vegetació. Amb els fons next generation que l’estat destinarà a actuar al Parador de Tortosa també es preveu consolidar les galeries subterrànies que hi ha al recinte. Antigament connectaven el castell de la Suda amb la Catedral i el Convent de Santa Clara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Turespaña ha licitat la restauració de vuit paradors turístics històrics estatals, entre els quals el de Tortosa. El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat l’anunci, amb un pressupost global de 13 milions d’euros. Les obres consistiran en actuacions de conservació, rehabilitació dels paradors, muralles, jardins i elements singulars de cadascun dels immobles amb la consideració de Béns d’Interès Cultural. També s’hi instal·larà il·luminació monumental. El procediment forma part de la tercera fase d’un projecte amb actuacions de conservació i millora en 40 paradors catalogats com a Béns d’Interès Cultural a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol. Les ofertes es podran presentar fins el 2 de maig.

Concretament al Parador de Turisme CAstell de la Suda de Tortosa, s’hi preveu una inversió per part de l’Estat de 4.6 milions d’euros  per rehabilitar la muralla que envolta el recinte, la façana del castell de la Suda, posar en valor les restes arqueològiques del cementiri andalusí i la consolidació de les galeries subterrànies per fer-les visitables. La de la muralla és una actuació llargament reivindicada a causa del mal estat en què es troba el recinte fortificat, sobretot a causa de l’aigua i la vegetació. Amb els fons next generation que l’estat destinarà a actuar al Parador de Tortosa també es preveu consolidar les galeries subterrànies que hi ha al recinte. Antigament connectaven el castell de la Suda amb la Catedral i el Convent de Santa Clara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST