Els Gaiters de l’Aguilot reuniran més de 300 persones d’arreu del país en la seua catorzena trobada anual a Tortosa

Escrit per el 11 d'abril de 2024

Els Gaiters de l’Aguilot de Tortosa celebraran una nova edició de la seua trobada anual, aquest diumenge 14 d’abril. El XIV Festival de la Cultura Popular tornarà a portar als carrers de la ciutat de Tortosa dolçaines, gralles i tabals, gegants i bestiari vinguts d’arreu dels Països Catalans. Com l’any passat, la trobada s’obre no només al món geganter sinó a tota la resta de bestiari popular i tradicional. Recordem que l’entitat va incorporar sis cavallets infantils l’any passat «volem també que participen de la festa, perquè creiem que els cavallets són un important patrimoni de la ciutat». 

Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement ha agraït la feina que porten a terme entitats com l’Associació Cultural 4 més 1, que amb la seua activitat contribueixen a reivindicar la cultura popular….

El Festival s’iniciarà amb la plantada a les 11 del matí a la plaça del Carrilet; d’on totes les colles sortiran en cercavila a tres quarts de dotze. Després de recórrer tota l’avinguda de la Generalitat, les colles arribaran a la plaça de l’Ajuntament on cadascuna farà el seu ball i peça de lluïment.

Les 11 colles participants són: Grallers i tabals de Jesús, Colla Jove, Lo Golafre i Colla Gegantera, dolçainers i cort de bèsties de Tortosa; Colla Gegantera de la Ràpita; Colla Dolçaina i tabal de Vinaròs; els cavallets de Mataró; la figura particular de la família GGT; Colla de Gegants de Sant Josep de Calassanç de Barcelona, Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia, a més de l’amfitriona, Gaiters de l’Aguilot.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els Gaiters de l’Aguilot de Tortosa celebraran una nova edició de la seua trobada anual, aquest diumenge 14 d’abril. El XIV Festival de la Cultura Popular tornarà a portar als carrers de la ciutat de Tortosa dolçaines, gralles i tabals, gegants i bestiari vinguts d’arreu dels Països Catalans. Com l’any passat, la trobada s’obre no només al món geganter sinó a tota la resta de bestiari popular i tradicional. Recordem que l’entitat va incorporar sis cavallets infantils l’any passat «volem també que participen de la festa, perquè creiem que els cavallets són un important patrimoni de la ciutat». 

Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement ha agraït la feina que porten a terme entitats com l’Associació Cultural 4 més 1, que amb la seua activitat contribueixen a reivindicar la cultura popular….

El Festival s’iniciarà amb la plantada a les 11 del matí a la plaça del Carrilet; d’on totes les colles sortiran en cercavila a tres quarts de dotze. Després de recórrer tota l’avinguda de la Generalitat, les colles arribaran a la plaça de l’Ajuntament on cadascuna farà el seu ball i peça de lluïment.

Les 11 colles participants són: Grallers i tabals de Jesús, Colla Jove, Lo Golafre i Colla Gegantera, dolçainers i cort de bèsties de Tortosa; Colla Gegantera de la Ràpita; Colla Dolçaina i tabal de Vinaròs; els cavallets de Mataró; la figura particular de la família GGT; Colla de Gegants de Sant Josep de Calassanç de Barcelona, Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia, a més de l’amfitriona, Gaiters de l’Aguilot.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST