Junts per Tortosa força la convocatòria d’un Ple Extraordinari per debatre sobre la situació econòmica de l’Hospital de Jesús

Escrit per el 15 d'abril de 2024

Junts per Tortosa ha forçat la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre sobre la situació econòmica de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Ho fan després de la moció  presentada pels grups Movem-PSC i ERC en què es reprovava la gestió realitzada per l’anterior govern i lel dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al centre hospitalari. Tot i defensar que la institució sociosanitària hauria de quedar fora del debat polític, la portaveu de Junts, Meritxell Roigé, assegura que s’han vist forçats a sol.licitar el ple per combatre les mentides que s’han dit i que tenen com a únic objectiu desacreditar-la….

És per això que el grup de Junts per Tortosa ha sol·licitat a l’alcaldia, que faciliti còpia a tots els regidors de la documentació dels comptes generals de GESAT (la societat

mercantil que gestiona l’Hospital de Jesús) dels últims 16 anys, dels comptes anuals formulats corresponents al 2023, la consulta dels auditors relativa a la cessió gratuïta de la finca del Porcar, l’acta del ple ordinari del 13 de juny del 2022,

on ja es va reclamar per unanimitat al departament de Salut un millor finançament per a l’Hospital de la Santa Creu, així com diferents certificats i expedients. El ple sol.licitat constarà d’onze punts a l’ordre del dia tots ells referents a la gestió passada, present i futura del centre sociosanitari. Entre altres coses es demanarà al govern que continuï la negociació iniciada per Junts per Tortosa l’anterior mandat amb la conselleria de Salut per aconseguir una millora del finançament. També s’insta al govern municipal a executar les obres de reforma de l’Hospital de la Santa Creu, que compten amb 4 milions d’euros dels Fons Europeus ‘Next Generation’, aconseguits el passat mandat. També s’interpel.larà al govern perquè expliqui quines mesures pensa portar a terme per resoldre la problemàtica. A més es demana l’adhesió al manifest “Mateixa feina, mateix salari”, subscrit per diferents entitats i sindicats, que reclama l’harmonització de les condicions laborals, dels

professionals de la xarxa de serveis socials i de la xarxa de serveis sanitaris.

El ple sol·licitat per Junts per Tortosa s’ha de celebrar, com a molt tard, el divendres 19 d’abril, tal i com indica el ROM, i per tant, s’ha de convocar com a màxim dilluns 15. A més, l’equip de govern no pot modificar cap dels punts de l’ordre del dia establerts pel principal grup de l’Ajuntament.

Precisament, i en relació a la situació econòmica de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, es va pronunciar dijous el conseller de Salut, Manel Balcells, en una visita al CAP Roquetes. Balcells va assegurar que s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa per fer un pla de viabilitat del centre per corregir el dèficit estructural d’1.6 milions d’eurosque arrossega el centre…

D’altra banda, El departament de Salut té previst treure a licitació en les properes setmanes, la segona part del pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Un cop fet el pla de dimensionament de l’hospital, aquest nou document ha de servir per definir  els processos assistencials. El conseller Balcells ha assegurat que la licitació del pla funcional demostra la voluntat de construir el nou centre hospitalari i ha assegurat que es fara d’acord amb professionals i ciutadania…

Balcells va visitar dijous  les obres d’ampliació del CAP Roquetes, que es preveu que entri en funcionament aquest estiu. L’objectiu d’aquesta ampliació és traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) així com l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Junts per Tortosa ha forçat la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre sobre la situació econòmica de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Ho fan després de la moció  presentada pels grups Movem-PSC i ERC en què es reprovava la gestió realitzada per l’anterior govern i lel dèficit estructural d’1,6 milions d’euros al centre hospitalari. Tot i defensar que la institució sociosanitària hauria de quedar fora del debat polític, la portaveu de Junts, Meritxell Roigé, assegura que s’han vist forçats a sol.licitar el ple per combatre les mentides que s’han dit i que tenen com a únic objectiu desacreditar-la….

És per això que el grup de Junts per Tortosa ha sol·licitat a l’alcaldia, que faciliti còpia a tots els regidors de la documentació dels comptes generals de GESAT (la societat

mercantil que gestiona l’Hospital de Jesús) dels últims 16 anys, dels comptes anuals formulats corresponents al 2023, la consulta dels auditors relativa a la cessió gratuïta de la finca del Porcar, l’acta del ple ordinari del 13 de juny del 2022,

on ja es va reclamar per unanimitat al departament de Salut un millor finançament per a l’Hospital de la Santa Creu, així com diferents certificats i expedients. El ple sol.licitat constarà d’onze punts a l’ordre del dia tots ells referents a la gestió passada, present i futura del centre sociosanitari. Entre altres coses es demanarà al govern que continuï la negociació iniciada per Junts per Tortosa l’anterior mandat amb la conselleria de Salut per aconseguir una millora del finançament. També s’insta al govern municipal a executar les obres de reforma de l’Hospital de la Santa Creu, que compten amb 4 milions d’euros dels Fons Europeus ‘Next Generation’, aconseguits el passat mandat. També s’interpel.larà al govern perquè expliqui quines mesures pensa portar a terme per resoldre la problemàtica. A més es demana l’adhesió al manifest “Mateixa feina, mateix salari”, subscrit per diferents entitats i sindicats, que reclama l’harmonització de les condicions laborals, dels

professionals de la xarxa de serveis socials i de la xarxa de serveis sanitaris.

El ple sol·licitat per Junts per Tortosa s’ha de celebrar, com a molt tard, el divendres 19 d’abril, tal i com indica el ROM, i per tant, s’ha de convocar com a màxim dilluns 15. A més, l’equip de govern no pot modificar cap dels punts de l’ordre del dia establerts pel principal grup de l’Ajuntament.

Precisament, i en relació a la situació econòmica de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, es va pronunciar dijous el conseller de Salut, Manel Balcells, en una visita al CAP Roquetes. Balcells va assegurar que s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Tortosa per fer un pla de viabilitat del centre per corregir el dèficit estructural d’1.6 milions d’eurosque arrossega el centre…

D’altra banda, El departament de Salut té previst treure a licitació en les properes setmanes, la segona part del pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Un cop fet el pla de dimensionament de l’hospital, aquest nou document ha de servir per definir  els processos assistencials. El conseller Balcells ha assegurat que la licitació del pla funcional demostra la voluntat de construir el nou centre hospitalari i ha assegurat que es fara d’acord amb professionals i ciutadania…

Balcells va visitar dijous  les obres d’ampliació del CAP Roquetes, que es preveu que entri en funcionament aquest estiu. L’objectiu d’aquesta ampliació és traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) així com l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST