L’enderroc de les tres últimes cases en ruïna de la plaça de l’Absis de Tortosa deixa al descobert una inèdita perspectiva del Castell de la Suda

Escrit per el 17 d'abril de 2024

Les tres últimes cases desocupades de la plaça de l’Absis de Tortosa s’han començat a enderrocar aquest dimarts. Des de fa unes setmanes s’havien tombat les primeres quatre cases, totes de propietat municipal, del carrer Costa de Capellans, que s’havien declarat en estat de ruïna imminent després d’un incendi al gener. La setmana passada, l’Ajuntament va iniciar el tràmit ordinari per tirar a terra les tres, però els tècnics van alertar de l’aparició d’una esquerda a l’immoble del número 21. Un contratemps que va motivar la signatura d’un altre decret d’emergència per part de l’alcalde Tortosa, Jordi Jordan.

Jordan ha posat en valor la nova perspectiva que permet contemplar l’espai alliberat del Castell de la Suda des de la plaça de l’Absis i també la nova visibilitat de la Catedral i l’entorn que es podrà veure des del passeig de Ronda. Una vista inèdita del patrimoni històric de la ciutat.

Respecte la reconstrucció de l’entorn, des del govern municipal apunten que encara no s’ha pres cap decisió. L’alcalde només ha detallat que aquest enderroc permetrà connectar els barris del Castell i Sant Jaume i donar continuïtat a l’antic passeig de Ronda a tocar de la muralla. Am tot, es mostren prudents, ja que son necessaris  estudis tècnics i patrimonials per poder estudiar futures propostes.

Aquesta segona fase de l’obra s’ha adjudicat a la mateixa empresa que executa l’enderroc, Regimovi, per un import de 48.000 euros. Tota la deconstrucció tindrà un cost de prop de 250.000 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les tres últimes cases desocupades de la plaça de l’Absis de Tortosa s’han començat a enderrocar aquest dimarts. Des de fa unes setmanes s’havien tombat les primeres quatre cases, totes de propietat municipal, del carrer Costa de Capellans, que s’havien declarat en estat de ruïna imminent després d’un incendi al gener. La setmana passada, l’Ajuntament va iniciar el tràmit ordinari per tirar a terra les tres, però els tècnics van alertar de l’aparició d’una esquerda a l’immoble del número 21. Un contratemps que va motivar la signatura d’un altre decret d’emergència per part de l’alcalde Tortosa, Jordi Jordan.

Jordan ha posat en valor la nova perspectiva que permet contemplar l’espai alliberat del Castell de la Suda des de la plaça de l’Absis i també la nova visibilitat de la Catedral i l’entorn que es podrà veure des del passeig de Ronda. Una vista inèdita del patrimoni històric de la ciutat.

Respecte la reconstrucció de l’entorn, des del govern municipal apunten que encara no s’ha pres cap decisió. L’alcalde només ha detallat que aquest enderroc permetrà connectar els barris del Castell i Sant Jaume i donar continuïtat a l’antic passeig de Ronda a tocar de la muralla. Am tot, es mostren prudents, ja que son necessaris  estudis tècnics i patrimonials per poder estudiar futures propostes.

Aquesta segona fase de l’obra s’ha adjudicat a la mateixa empresa que executa l’enderroc, Regimovi, per un import de 48.000 euros. Tota la deconstrucció tindrà un cost de prop de 250.000 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST