El nucli històric de Tortosa forma part del projecte pilot d’intervenció sociourbana ‘Barris amb futur’ de la Generalitat

Escrit per el 17 d'abril de 2024

Remolins-Sant Jaume; el Rastre; Santa Clara-Garrofer i nucli antic-centre històric, son els quatre sectors del projecte ‘ciutat històrica’ de Tortosa que formen part del projecte pilot ‘Barris amb futur’ que impulsa la Generalitat. El nucli antic de Tortosa és, per tant, un dels dels vint barris de Catalunya que s’inclou en aquest programa que contribuirà al desplegament de la llei de millorament urbà, ambiental i social dels barris

En aquests quatre sectors del nucli antic viu el 22% de la població de Tortosa, unes 8.000 persones. L’objectiu és impulsar la cohesió social, combatir la precarietat i l’exclusió social, així com fomentar el sentiment de pertinença  insaturar el concepte d’interculturalitat i crear espais de participació més transversals. L’alcalde de Tortosa Jordi Jordan remarca que el nucli antic compta amb un alt percentatge de famílies en risc d’exclusió social i en sitació de pobresa. Per tal de fer-hi fornt es preveu impulsar comissions i assemblees amb agents socials, administració i veïns per establir accions i propostes per revertir la situació. Jordan explica que el projecte s’estructura en tres eixos.

L’alcalde ha remarcat que en el marc del procés comunitari de Tortosa ja s’ha consolidat una marca que és reconeguda per la ciutat i que, principalment, té incidència en l’àmbit tècnic i institucional. Una estructura de participació comunitària que es fa al voltant d’espais permanents i estables de relació i treball conjunt entre institucions, recursos tècnics i ciutadania.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Remolins-Sant Jaume; el Rastre; Santa Clara-Garrofer i nucli antic-centre històric, son els quatre sectors del projecte ‘ciutat històrica’ de Tortosa que formen part del projecte pilot ‘Barris amb futur’ que impulsa la Generalitat. El nucli antic de Tortosa és, per tant, un dels dels vint barris de Catalunya que s’inclou en aquest programa que contribuirà al desplegament de la llei de millorament urbà, ambiental i social dels barris

En aquests quatre sectors del nucli antic viu el 22% de la població de Tortosa, unes 8.000 persones. L’objectiu és impulsar la cohesió social, combatir la precarietat i l’exclusió social, així com fomentar el sentiment de pertinença  insaturar el concepte d’interculturalitat i crear espais de participació més transversals. L’alcalde de Tortosa Jordi Jordan remarca que el nucli antic compta amb un alt percentatge de famílies en risc d’exclusió social i en sitació de pobresa. Per tal de fer-hi fornt es preveu impulsar comissions i assemblees amb agents socials, administració i veïns per establir accions i propostes per revertir la situació. Jordan explica que el projecte s’estructura en tres eixos.

L’alcalde ha remarcat que en el marc del procés comunitari de Tortosa ja s’ha consolidat una marca que és reconeguda per la ciutat i que, principalment, té incidència en l’àmbit tècnic i institucional. Una estructura de participació comunitària que es fa al voltant d’espais permanents i estables de relació i treball conjunt entre institucions, recursos tècnics i ciutadania.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST