Proto-fest obre inscripcions per a les masterclasses amb músics de prestigi

Escrit per el 17 d'abril de 2024

La quarta edició del Festival de Música de Tortosa se celebrarà del 15 al 28 de juliol en diversos espais de la ciutat

Combinarà una quinzena de concerts amb classes de bandoneó, cant, instruments de corda i orquestra, impartides per músics de carrera internacional 

Els músics que vulguin aprofundir en l’estudi del bandoneó, el violí, la viola, el violoncel, el cant i la interpretació en orquestra, ja poden inscriure’s a les masterclasses de la quarta de Proto-fest, que se celebrarà del 15 al 28 de juliol a Tortosa. Al llarg de dues setmanes el festival combinarà una quinzena de concerts amb cursos de formació impartits per professorsat de prestigi.

L’equip docent estarà format per figures com la violista Rivka Golani (professora al Trinity College de Londres), el bandoneista i compositor Marcelo Mercadante (ha col·laborat amb artistes com Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda i Sílvia Pérez Cruz); el contratenor i pianista Jordi Domènech (ha actuat al Liceu i s’ha especialitzat en la música del barroc); el director de cors i orquestra Francesc Valldecabres (professor del Conservatori Professional de Catarroja i director de l’Orfeó Universitari de València), i el violoncelista Oriol Aymat (col·laborador de l’orquestra del Teatre del Liceu i la Camerata XXI, membre del grup de pop-rock Blaumut). Les classes s’impartiran en diversos espais de Tortosa i la inscripció ja es pot formalitzar a través del web proto-fest.com. L’any passat hi van participar un centenar d’estudiants de música, nacionals i internacionals.

Paral·lelament, el programa del festival també inclourà concerts instrumentals, simfònics, vocals i de cambra, amb música de diferents estils i èpoques, i en espais distribuïts per tota la ciutat. Els detalls de la programació es donaran a conèixer les properes setmanes, però com en les darreres edicions, el festival apostarà per la recuperació del patrimoni historicomusical mitjançant la descoberta i la interpretació d’obres inèdites o poc conegudes, vinculades a compositors del territori.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La quarta edició del Festival de Música de Tortosa se celebrarà del 15 al 28 de juliol en diversos espais de la ciutat

Combinarà una quinzena de concerts amb classes de bandoneó, cant, instruments de corda i orquestra, impartides per músics de carrera internacional 

Els músics que vulguin aprofundir en l’estudi del bandoneó, el violí, la viola, el violoncel, el cant i la interpretació en orquestra, ja poden inscriure’s a les masterclasses de la quarta de Proto-fest, que se celebrarà del 15 al 28 de juliol a Tortosa. Al llarg de dues setmanes el festival combinarà una quinzena de concerts amb cursos de formació impartits per professorsat de prestigi.

L’equip docent estarà format per figures com la violista Rivka Golani (professora al Trinity College de Londres), el bandoneista i compositor Marcelo Mercadante (ha col·laborat amb artistes com Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda i Sílvia Pérez Cruz); el contratenor i pianista Jordi Domènech (ha actuat al Liceu i s’ha especialitzat en la música del barroc); el director de cors i orquestra Francesc Valldecabres (professor del Conservatori Professional de Catarroja i director de l’Orfeó Universitari de València), i el violoncelista Oriol Aymat (col·laborador de l’orquestra del Teatre del Liceu i la Camerata XXI, membre del grup de pop-rock Blaumut). Les classes s’impartiran en diversos espais de Tortosa i la inscripció ja es pot formalitzar a través del web proto-fest.com. L’any passat hi van participar un centenar d’estudiants de música, nacionals i internacionals.

Paral·lelament, el programa del festival també inclourà concerts instrumentals, simfònics, vocals i de cambra, amb música de diferents estils i èpoques, i en espais distribuïts per tota la ciutat. Els detalls de la programació es donaran a conèixer les properes setmanes, però com en les darreres edicions, el festival apostarà per la recuperació del patrimoni historicomusical mitjançant la descoberta i la interpretació d’obres inèdites o poc conegudes, vinculades a compositors del territori.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST