Tortosa homenatjarà Gerard Vergés amb una ofrena floral la diada de Sant Jordi

Escrit per el 18 d'abril de 2024

L’Ajuntament de Tortosa retrà un homenatge el pròxim 23 d’abril a l’escriptor tortosí Gerard Vergés, amb motiu del desè aniversari de la seua mort. L’acte consistirà en una ofrena floral a l’espai Gerard Vergés del parc municipal Teodor Gonzàlez, que tindrà lloc a les 9.00 del matí i en què participaran familiars del poeta, que llegiran fragments de la seua obra; l’escriptor Manel Ollé i l’artista Cinta Sabaté i també hi haurà una interpretació musical. Mar Lleixà, regidora de cultura, destaca que l’objectiu és reivindicar l’obra del poeta tortosí…

La celebració de Sant Jordi començarà aquest cap de setmana amb la presentació dissabte a la biblioteca Marcel·lí Domingo de la reedició de ‘Tretze biografies imperfectes’ (Comanegra 2024) de Gerard Vergés, premi Josep Pla 1985. Una presentació que anirà a càrrec de l’editor de Comanegra, Àlex Moreno i de Quim Melchor, editor de Plater Edicions. Dissabte a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el concert de Primavera de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Els actes seguiran diumenge amb l’acte que anualment convoquem Òmnium Cultural i el col·lectiu Dillums d’Arts al Forn, amb la col·laboració de l’Ajuntament, a l’espai Gerard Vergés, on es recordarà la seua figura literària amb lectures i recitacions. I ja el dilluns 22 es farà la tradicional revetlla de Sant Jordi a la biblioteca Marcel·lí Domingo, on es lliuraran els premis als millors lectors i lectores i els actors Javi Príncep i Albert Rodríguez oferiran l’espectacle ‘Avui, tu ets el guionista’, que interpretaran escenes improvisades a partir de títols de Gerard Vergés. 

La diada de Sant Jordi els carrers del centre comercial i nucli antic s’ompliran de parades entre les 10.00 del matí i les 20.30 del vespre. Enguany, la signatura de llibres per part dels autors i autores locals es centrarà a la plaça de l’Àngel, on també es faran lectures públiques de poemes de Gerard Vergés. En total, hi haurà una cinquantena de parades al carrer Sant Blai, plaça de l’Àngel, plaça Agustí Querol, carrer de la Rosa i plaça de la Cinta. La regidora de Cultura, Mar Lleixà, explica que s’han reordenat les parades respecte els anys anteriors…

També el dia 23 a les 19.00 hores tindrà lloc un espectacle de carrer gratuït a la plaça de l’Ajuntament, ‘Poi’, de la companyia d’es Tro, un espectacle que fusiona les arts del circ amb el popular joc de la baldufa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa retrà un homenatge el pròxim 23 d’abril a l’escriptor tortosí Gerard Vergés, amb motiu del desè aniversari de la seua mort. L’acte consistirà en una ofrena floral a l’espai Gerard Vergés del parc municipal Teodor Gonzàlez, que tindrà lloc a les 9.00 del matí i en què participaran familiars del poeta, que llegiran fragments de la seua obra; l’escriptor Manel Ollé i l’artista Cinta Sabaté i també hi haurà una interpretació musical. Mar Lleixà, regidora de cultura, destaca que l’objectiu és reivindicar l’obra del poeta tortosí…

La celebració de Sant Jordi començarà aquest cap de setmana amb la presentació dissabte a la biblioteca Marcel·lí Domingo de la reedició de ‘Tretze biografies imperfectes’ (Comanegra 2024) de Gerard Vergés, premi Josep Pla 1985. Una presentació que anirà a càrrec de l’editor de Comanegra, Àlex Moreno i de Quim Melchor, editor de Plater Edicions. Dissabte a la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el concert de Primavera de la Banda Municipal de Música de Tortosa. Els actes seguiran diumenge amb l’acte que anualment convoquem Òmnium Cultural i el col·lectiu Dillums d’Arts al Forn, amb la col·laboració de l’Ajuntament, a l’espai Gerard Vergés, on es recordarà la seua figura literària amb lectures i recitacions. I ja el dilluns 22 es farà la tradicional revetlla de Sant Jordi a la biblioteca Marcel·lí Domingo, on es lliuraran els premis als millors lectors i lectores i els actors Javi Príncep i Albert Rodríguez oferiran l’espectacle ‘Avui, tu ets el guionista’, que interpretaran escenes improvisades a partir de títols de Gerard Vergés. 

La diada de Sant Jordi els carrers del centre comercial i nucli antic s’ompliran de parades entre les 10.00 del matí i les 20.30 del vespre. Enguany, la signatura de llibres per part dels autors i autores locals es centrarà a la plaça de l’Àngel, on també es faran lectures públiques de poemes de Gerard Vergés. En total, hi haurà una cinquantena de parades al carrer Sant Blai, plaça de l’Àngel, plaça Agustí Querol, carrer de la Rosa i plaça de la Cinta. La regidora de Cultura, Mar Lleixà, explica que s’han reordenat les parades respecte els anys anteriors…

També el dia 23 a les 19.00 hores tindrà lloc un espectacle de carrer gratuït a la plaça de l’Ajuntament, ‘Poi’, de la companyia d’es Tro, un espectacle que fusiona les arts del circ amb el popular joc de la baldufa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST