L’Ajuntament de Tortosa vol internalitzar el servei de bugaderia de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús per reduir despeses

Escrit per el 22 d'abril de 2024

El govern municipal de Tortosa estudia internalitzar de nou el servei de bugaderia de l’Hospital de Jesús per reduir costos i millorar el servei. Ho ha anunciat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en el tram final del ple extraordinari celebrat aquest divendres a l’ajuntament de Tortosa. Un ple monogràfic sobre la situació econòmica de l’hospital, a petició de Junts per Tortosa. La  proposta d’internalitzar la bugaderia suposaria un estalvi de més de mig milió d’euros  anuals, 293.000 euros el primer any perquè caldrà fer inversions. A l’Hospital de Jesús es netegen 1.500 quilos de roba al dia, 300 dels quals ja es fa internament, però la resta està externalitat a una empresa que té el contracte prorrogat. 

En un ple de més de quatre hores de debat, Govern i oposició no van escatimar en retrets i acusacions mutus sobre la gestió de l’hospital de Jesús.. Els grups al govern, Movem-PSC i ERC,  han votat en contra de 9 dels 10 punts que van quedar rebutjats amb el vot de qualitat de l’alcalde. 

Junts per Tortosa ha defensat la seva bona gestió a capdavant de  l’Hospital de la santa Creu de Jesús des del 2007 al 2022, mantre va governar,  en què es va tancar tots els exercicis en positiu, malgrat la retallada en el finançament del centre per part del CatSalut. Segons Roigé cal un millor finançament per part del Govern de la Generalitat i ha acusat el govern de Jordan de no haver estat capaç d’aconseguir els recursos necessaris per eixugar el dèficit  d’1.6 milions d’euros amb què es va tancar l’exercici del 2023…

El Govern municipal de Movem-PSC i ERC manté que el centre sosciosanitari té un dèficit estructural d’1,6 milions fruit de la mala gestió de l’anterior executiu perquè no s’han implementat mesures per  corregir la situació. Des del govern municipal s’ha acusat Junts per Tortosa de maquillar els números de l’hospital perquè no es van atendre les recomanacions de les auditories. 

Al plenari monogràfic sobre l’Hospital de la Santa Creu hi van assistir t una vintena de treballadors. La presidenta del comitè d’empresa, Carme Martí ha demanat “unitat” als representants polítics per resoldre els problemes de finançament del centre i garantir “la seva continuïtat” com a “referent en l’àmbit sociosanitari del país”….

Martí també ha assenyalat que incorporar nous serveis serà “difícil”, si no es resol la falta de professionals d’infermeria que pateixen tots els centres sanitaris del país.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El govern municipal de Tortosa estudia internalitzar de nou el servei de bugaderia de l’Hospital de Jesús per reduir costos i millorar el servei. Ho ha anunciat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en el tram final del ple extraordinari celebrat aquest divendres a l’ajuntament de Tortosa. Un ple monogràfic sobre la situació econòmica de l’hospital, a petició de Junts per Tortosa. La  proposta d’internalitzar la bugaderia suposaria un estalvi de més de mig milió d’euros  anuals, 293.000 euros el primer any perquè caldrà fer inversions. A l’Hospital de Jesús es netegen 1.500 quilos de roba al dia, 300 dels quals ja es fa internament, però la resta està externalitat a una empresa que té el contracte prorrogat. 

En un ple de més de quatre hores de debat, Govern i oposició no van escatimar en retrets i acusacions mutus sobre la gestió de l’hospital de Jesús.. Els grups al govern, Movem-PSC i ERC,  han votat en contra de 9 dels 10 punts que van quedar rebutjats amb el vot de qualitat de l’alcalde. 

Junts per Tortosa ha defensat la seva bona gestió a capdavant de  l’Hospital de la santa Creu de Jesús des del 2007 al 2022, mantre va governar,  en què es va tancar tots els exercicis en positiu, malgrat la retallada en el finançament del centre per part del CatSalut. Segons Roigé cal un millor finançament per part del Govern de la Generalitat i ha acusat el govern de Jordan de no haver estat capaç d’aconseguir els recursos necessaris per eixugar el dèficit  d’1.6 milions d’euros amb què es va tancar l’exercici del 2023…

El Govern municipal de Movem-PSC i ERC manté que el centre sosciosanitari té un dèficit estructural d’1,6 milions fruit de la mala gestió de l’anterior executiu perquè no s’han implementat mesures per  corregir la situació. Des del govern municipal s’ha acusat Junts per Tortosa de maquillar els números de l’hospital perquè no es van atendre les recomanacions de les auditories. 

Al plenari monogràfic sobre l’Hospital de la Santa Creu hi van assistir t una vintena de treballadors. La presidenta del comitè d’empresa, Carme Martí ha demanat “unitat” als representants polítics per resoldre els problemes de finançament del centre i garantir “la seva continuïtat” com a “referent en l’àmbit sociosanitari del país”….

Martí també ha assenyalat que incorporar nous serveis serà “difícil”, si no es resol la falta de professionals d’infermeria que pateixen tots els centres sanitaris del país.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST