L’empresa Genia Bioenergy inicia els tràmits administratius per instal·lar una planta de biometà a Campredó

Escrit per el 25 d'abril de 2024

L’empresa Genia Bioenergy promou la implantació d’una planta de biometà en una parcel·la de 8,5 hectàrees de Campredó, al costat del polígon Catalunya Sud. Una planta amb capacitat de transformar els residus orgànics provinents de la ramaderia, l’agricultura i la indústria alimentària del Baix Ebre en gas d’origen renovable. 

El projecte que promou a Campredó l’empresa valenciana,  suposarà una inversió directa de 15 milions d’euros i la creació de 40 llocs de treball durant la seua construcció i uns 30 quan la planta comence a operar. Es tracta d’una instal·lació que suposarà una alternativa sostenible a la gestió de fins a 127.000 tones anuals de residus generats al Baix Ebre i Montsià, com ara dejeccions animals de les granges porcines i avícoles, restes agrícoles no aptes per a alimentació animal o deixalles orgàniques de l’agroindústria. A la planta aquests residus es degradaran mitjançant un procediment natural generant biogàs, un gas d’origen renovable que a través d’un procés de depuració es convertirà en biometà. Segons ha explicat el CEO de Genia Bioenergy, Gabriel Butler, es tracta d’una instal·lació d’última generació que incorpora totes les mesures disponibles per ser una indústria neta, amb sistemes de recuperació d’aigua dels residus, un disseny per a reduir consums de recursos com a energia tèrmica, aigua o mesures per minimitzar qualsevol tipus d’olors….

La previsió és que en aquesta planta es produeixen fins a 93GWh/any de biometà, que seran injectats a la xarxa per la seua distribució. L’empresa promotora ha presentat a l’Ajuntament l’avanç del pla especial urbanístic i l’avaluació ambiental, que és el primer pas per tirar endavant el projecte.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que es tracta d’una empresa neta que donarà resposta als residus provinents de la ramaderia de forma sostenible…

Per la seva banda, l’alcade de Campredó, Damià Grau,  ha destacat la millora que implicarà aquesta planta per a la gestió de les dejeccions ramaderes, així com la reducció de molèsties pel que fa a olors i mosques….

Els promotors just acaben d’iniciar els tràmits administratius per a la instal·lació. Han presentat un avanç del Pla Especial Urbanístic i l’Avaluació d’Impacte Ambiental al consistori. Un cop passi la documentació a mans del Departament d’Acció Climàtica, caldrà valorar si el projecte supera l’àmbit municipal. En aquest cas seria la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) la que assumiria la tramitació. Els promotors calculen poden culminar el procediment en un màxim de dos anys i començar a funcionar el 2027.

 Alguns ramaders locals ja han expressat la seua intenció d’unir-se al projecte aportant les dejeccions de les seues granges, la qual cosa suposarà una reducció de costos en la gestió dels mateixos i una simplificació de la logística i la documentació. Genia Bioenergy té una àmplia experiència en disseny i execució de projectes de diversa complexitat de biogàs i biometà per a clients tant nacionals com internacionals i participa en diversos projectes d’R+D+I associats a la bioenergia. L’empresa sosté que vol integrar-se a la comarca promovent l’activitat econòmica local i processos d’economia circular.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’empresa Genia Bioenergy promou la implantació d’una planta de biometà en una parcel·la de 8,5 hectàrees de Campredó, al costat del polígon Catalunya Sud. Una planta amb capacitat de transformar els residus orgànics provinents de la ramaderia, l’agricultura i la indústria alimentària del Baix Ebre en gas d’origen renovable. 

El projecte que promou a Campredó l’empresa valenciana,  suposarà una inversió directa de 15 milions d’euros i la creació de 40 llocs de treball durant la seua construcció i uns 30 quan la planta comence a operar. Es tracta d’una instal·lació que suposarà una alternativa sostenible a la gestió de fins a 127.000 tones anuals de residus generats al Baix Ebre i Montsià, com ara dejeccions animals de les granges porcines i avícoles, restes agrícoles no aptes per a alimentació animal o deixalles orgàniques de l’agroindústria. A la planta aquests residus es degradaran mitjançant un procediment natural generant biogàs, un gas d’origen renovable que a través d’un procés de depuració es convertirà en biometà. Segons ha explicat el CEO de Genia Bioenergy, Gabriel Butler, es tracta d’una instal·lació d’última generació que incorpora totes les mesures disponibles per ser una indústria neta, amb sistemes de recuperació d’aigua dels residus, un disseny per a reduir consums de recursos com a energia tèrmica, aigua o mesures per minimitzar qualsevol tipus d’olors….

La previsió és que en aquesta planta es produeixen fins a 93GWh/any de biometà, que seran injectats a la xarxa per la seua distribució. L’empresa promotora ha presentat a l’Ajuntament l’avanç del pla especial urbanístic i l’avaluació ambiental, que és el primer pas per tirar endavant el projecte.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que es tracta d’una empresa neta que donarà resposta als residus provinents de la ramaderia de forma sostenible…

Per la seva banda, l’alcade de Campredó, Damià Grau,  ha destacat la millora que implicarà aquesta planta per a la gestió de les dejeccions ramaderes, així com la reducció de molèsties pel que fa a olors i mosques….

Els promotors just acaben d’iniciar els tràmits administratius per a la instal·lació. Han presentat un avanç del Pla Especial Urbanístic i l’Avaluació d’Impacte Ambiental al consistori. Un cop passi la documentació a mans del Departament d’Acció Climàtica, caldrà valorar si el projecte supera l’àmbit municipal. En aquest cas seria la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) la que assumiria la tramitació. Els promotors calculen poden culminar el procediment en un màxim de dos anys i començar a funcionar el 2027.

 Alguns ramaders locals ja han expressat la seua intenció d’unir-se al projecte aportant les dejeccions de les seues granges, la qual cosa suposarà una reducció de costos en la gestió dels mateixos i una simplificació de la logística i la documentació. Genia Bioenergy té una àmplia experiència en disseny i execució de projectes de diversa complexitat de biogàs i biometà per a clients tant nacionals com internacionals i participa en diversos projectes d’R+D+I associats a la bioenergia. L’empresa sosté que vol integrar-se a la comarca promovent l’activitat econòmica local i processos d’economia circular.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST