Tortosa reformula els pressupostos participatius que inclouen l’organització d’àgores ciutadanes de debat

Escrit per el 7 de maig de 2024

El govern municipal de Tortosa ha reformulat els pressupostos participatius que inclouen l’organització d’àgores ciutadanes de debat. El tret de sortida al procés s’ha donat en el marc de la fira Expo Ebre i finalitzarà amb la votació de propostes a principis de l’any que ve. 

El nou cicle de pressupostos participatius a Tortosa incorpora novetats importants. L’ equip de govern de MovemPsc i ERC ha fet públic aquest passat divendres en el marc de la Fira Expo Ebre com serà aquest procés, que incorpora com a principal novetat l’organització d’àgores ciutadanes, uns  espais oberts de participació on els veïns i veïnes podran idear i lliurar propostes.  L’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que és una forma d’implicar més a la ciutadania en la presa de decisions al municipi….

 Així, el període de recollida de propostes tindrà lloc entre aquest mes de maig i l’octubre, quan s’organitzaran set àgores ciutadanes en diferents espais de la ciutat: centre comercial (17 de maig); parc Teodor Gonzàlez (24 de maig); ribera fluvial (31 de maig); ciutat històrica (7 de juny); parc Països Catalans (14 de juny); Reguers (21 de juny) i Vinallop (28 de juny). També hi haurà àgores de participació ciutadana, entre els mesos de juny i octubre dels consells de la gent gran, dones, LGTBI, infància i entitats socials. Serà possible el lliurament de propostes tant de forma presencial com en línia.

 La segona fase del procés,  entre els mesos de novembre i desembre, s’aplicaran criteris tècnics i econòmics per determinar la viabilitat de les propostes presentades per la ciutadania. Posteriorment, entre el gener i el març de 2025 s’organitzaran sessions de deliberació pública per aportar judici de valor al triatge tècnic, econòmic i procedimental de les propostes viables. I, finalment, serà el moment de la votació de les propostes validades i prèviament deliberades. 

 A més, hi haurà una sessió de retorn l’abril de 2025, una trobada pública amb la ciutadania per compartir els resultats fruit de tot el procés participatiu, que serà dinamitzat per la cooperativa FITES, experta en projectes socials i comunitaris.

Els pressupostos participatius de Tortosa compten amb 250.000 euros de pressupost

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El govern municipal de Tortosa ha reformulat els pressupostos participatius que inclouen l’organització d’àgores ciutadanes de debat. El tret de sortida al procés s’ha donat en el marc de la fira Expo Ebre i finalitzarà amb la votació de propostes a principis de l’any que ve. 

El nou cicle de pressupostos participatius a Tortosa incorpora novetats importants. L’ equip de govern de MovemPsc i ERC ha fet públic aquest passat divendres en el marc de la Fira Expo Ebre com serà aquest procés, que incorpora com a principal novetat l’organització d’àgores ciutadanes, uns  espais oberts de participació on els veïns i veïnes podran idear i lliurar propostes.  L’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que és una forma d’implicar més a la ciutadania en la presa de decisions al municipi….

 Així, el període de recollida de propostes tindrà lloc entre aquest mes de maig i l’octubre, quan s’organitzaran set àgores ciutadanes en diferents espais de la ciutat: centre comercial (17 de maig); parc Teodor Gonzàlez (24 de maig); ribera fluvial (31 de maig); ciutat històrica (7 de juny); parc Països Catalans (14 de juny); Reguers (21 de juny) i Vinallop (28 de juny). També hi haurà àgores de participació ciutadana, entre els mesos de juny i octubre dels consells de la gent gran, dones, LGTBI, infància i entitats socials. Serà possible el lliurament de propostes tant de forma presencial com en línia.

 La segona fase del procés,  entre els mesos de novembre i desembre, s’aplicaran criteris tècnics i econòmics per determinar la viabilitat de les propostes presentades per la ciutadania. Posteriorment, entre el gener i el març de 2025 s’organitzaran sessions de deliberació pública per aportar judici de valor al triatge tècnic, econòmic i procedimental de les propostes viables. I, finalment, serà el moment de la votació de les propostes validades i prèviament deliberades. 

 A més, hi haurà una sessió de retorn l’abril de 2025, una trobada pública amb la ciutadania per compartir els resultats fruit de tot el procés participatiu, que serà dinamitzat per la cooperativa FITES, experta en projectes socials i comunitaris.

Els pressupostos participatius de Tortosa compten amb 250.000 euros de pressupost

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST