Jesús acull una nova edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre

Escrit per el 9 de maig de 2024

Jesús acull aquest cap de setmana la 29a Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre. Un certamen que aplegarà 33 expositors, al pavelló, dels quals una quinzena seran de productors d’oli i de garrofa. Mentre que en l’Àgora de l’Oli s’hi exposaran 40 botelles d’oli que es comercialitzen al territori, la xifra més alta fins ara. La fira vol posar en valor aquest producte, que viu un bon moment perquè els preus van a l’alça, però a l’hora vol ser l’altaveu de les reivindicacions del sector de la pagesia. Victor Ferrando, president de l’EMD de Jesús…

El certamen s’encetarà demà amb la xerrada ‘De què depèn el preu de l’oli’ on s’explicarà quins són els factors que fan variar el preu de l’oli, tal i com ha explicat Josep Vallès, president de la Fira de l’Oli…

La Fira de l’Oli comptarà amb 9 espais expositius. A l’exterior del pavelló, s’amplia la zona ramadera i també dobla espai la zona dedicada a la maquinària agrícola; un altre espai és el de les parades d’artesania i el de les atraccions infantils que també s’amplia.  A banda, s’instal.laran dues barres, una davant del pavelló i l’altra a la zona ramadera. En el marc de la fira de l’oli també s’exposaran les gairebé un centenar d’obres participants als concursos de pintura i fotografia. L’organització del certamen també habilitarà una zona d’aparcament a la finca entre el pavelló i el canal. 

Com és habitual, la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre comptarà amb un intens programa d’actes on enguany com a novetat es recupera el concurs de menjar baldanes. Josep Pere Puig és el director de la Fira…

No hi faltaran els tradicionals concursos d’allioli, una exhibició de tallar troncs, o  exhibicions eqüestres, entre d’altres. A més la fira comptarà enguany amb la participació del deltebrenc Joan Ferrer, campió de la Lliga Nacional de Força. D’altra banda, en el marc del certamen, se celebrarà la 27a Trobada de Gralla, Dolçaina i Tabal dels Països Catalans amb la participació de quinze colles. Segons Lluís Bel, dels Grallers de Jesús, malgrat el canvi de dates, la trobada continua sent un referent per a les colles del país…

La nit de dissabte s’ha progamat el concert de Culs Cults i Pepet i Marieta. 

En coincidir amb la jornada de reflexió, no s’ha previst acte inaugural de la fira de l’oli i seran les pubilles i hereus qui tallaran la cinta. L’entrada a la fira és gratuïta.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Jesús acull aquest cap de setmana la 29a Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre. Un certamen que aplegarà 33 expositors, al pavelló, dels quals una quinzena seran de productors d’oli i de garrofa. Mentre que en l’Àgora de l’Oli s’hi exposaran 40 botelles d’oli que es comercialitzen al territori, la xifra més alta fins ara. La fira vol posar en valor aquest producte, que viu un bon moment perquè els preus van a l’alça, però a l’hora vol ser l’altaveu de les reivindicacions del sector de la pagesia. Victor Ferrando, president de l’EMD de Jesús…

El certamen s’encetarà demà amb la xerrada ‘De què depèn el preu de l’oli’ on s’explicarà quins són els factors que fan variar el preu de l’oli, tal i com ha explicat Josep Vallès, president de la Fira de l’Oli…

La Fira de l’Oli comptarà amb 9 espais expositius. A l’exterior del pavelló, s’amplia la zona ramadera i també dobla espai la zona dedicada a la maquinària agrícola; un altre espai és el de les parades d’artesania i el de les atraccions infantils que també s’amplia.  A banda, s’instal.laran dues barres, una davant del pavelló i l’altra a la zona ramadera. En el marc de la fira de l’oli també s’exposaran les gairebé un centenar d’obres participants als concursos de pintura i fotografia. L’organització del certamen també habilitarà una zona d’aparcament a la finca entre el pavelló i el canal. 

Com és habitual, la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre comptarà amb un intens programa d’actes on enguany com a novetat es recupera el concurs de menjar baldanes. Josep Pere Puig és el director de la Fira…

No hi faltaran els tradicionals concursos d’allioli, una exhibició de tallar troncs, o  exhibicions eqüestres, entre d’altres. A més la fira comptarà enguany amb la participació del deltebrenc Joan Ferrer, campió de la Lliga Nacional de Força. D’altra banda, en el marc del certamen, se celebrarà la 27a Trobada de Gralla, Dolçaina i Tabal dels Països Catalans amb la participació de quinze colles. Segons Lluís Bel, dels Grallers de Jesús, malgrat el canvi de dates, la trobada continua sent un referent per a les colles del país…

La nit de dissabte s’ha progamat el concert de Culs Cults i Pepet i Marieta. 

En coincidir amb la jornada de reflexió, no s’ha previst acte inaugural de la fira de l’oli i seran les pubilles i hereus qui tallaran la cinta. L’entrada a la fira és gratuïta.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST