Prop de 600 persones es formen en les Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre que es fan a Tortosa

Escrit per el 9 de maig de 2024

Més de 500 alumnes, formadors, i professionals sanitaris i d’emergències han seguit aquest dimecres un exercici de simulacre al pavelló firal de Tortosa, on aquest dimecres i dijous se celebren les Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre (JETE), organitzades pel SEM i l’Institut de l’Ebre.

La pràctica ha simulat l’atac intencionat amb arma de foc i arma blanca en un bar i una terrassa. A l’exercici de simulacre han participat més de 60 professionals i 23 vehicles dels cossos d’emergències, que han atès una trentena de víctimes, inclòs l’agressor que ha estat ferit quan l’han reduït els Mossos d’Esquadra. La tutora del cicle d’emergències sanitàries a l’Institut de l’Ebre, Maria José Caballé,  apunta que l’objectiu és donar a conèixer el “últims protocols sanitaris d’emergències” i que es puguin posar en pràctica els aprenentatges dels alumnes de cicles formatius en Tècnic d’Emergències Sanitàries. 

En la mateixa línia Isaac Lucas, cap Territorial SEM Tarragona i Terres de l’Ebre, remarca que aquest tipus d’exercici permet veure i viure ‘in situ’ els cossos d’emergència en acció i ajuda a la formació dels futur tècnics.

En el programa de les jornades també hi ha programats 10 tallers de diferents aspectes d’abordatge de l’emergència pre-hospitalaria i hospitalaria, així com 10 ponències i 6 taules rodones. Una de les novetats és la macro-ponència i simulació sobre reanimació cardiopulmonar extracorpòria d’aquest dijous. El cap territorial del SEM destaca que és el primer cop que és realitza a tot l’Estat.

El lema enguany de la jornada és ‘l’especialització com a camí de l’excel·lència’ i se centra en una gestió de l’emergència amb una visió multidisciplinària.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Més de 500 alumnes, formadors, i professionals sanitaris i d’emergències han seguit aquest dimecres un exercici de simulacre al pavelló firal de Tortosa, on aquest dimecres i dijous se celebren les Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre (JETE), organitzades pel SEM i l’Institut de l’Ebre.

La pràctica ha simulat l’atac intencionat amb arma de foc i arma blanca en un bar i una terrassa. A l’exercici de simulacre han participat més de 60 professionals i 23 vehicles dels cossos d’emergències, que han atès una trentena de víctimes, inclòs l’agressor que ha estat ferit quan l’han reduït els Mossos d’Esquadra. La tutora del cicle d’emergències sanitàries a l’Institut de l’Ebre, Maria José Caballé,  apunta que l’objectiu és donar a conèixer el “últims protocols sanitaris d’emergències” i que es puguin posar en pràctica els aprenentatges dels alumnes de cicles formatius en Tècnic d’Emergències Sanitàries. 

En la mateixa línia Isaac Lucas, cap Territorial SEM Tarragona i Terres de l’Ebre, remarca que aquest tipus d’exercici permet veure i viure ‘in situ’ els cossos d’emergència en acció i ajuda a la formació dels futur tècnics.

En el programa de les jornades també hi ha programats 10 tallers de diferents aspectes d’abordatge de l’emergència pre-hospitalaria i hospitalaria, així com 10 ponències i 6 taules rodones. Una de les novetats és la macro-ponència i simulació sobre reanimació cardiopulmonar extracorpòria d’aquest dijous. El cap territorial del SEM destaca que és el primer cop que és realitza a tot l’Estat.

El lema enguany de la jornada és ‘l’especialització com a camí de l’excel·lència’ i se centra en una gestió de l’emergència amb una visió multidisciplinària.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST