Comencen les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa

Escrit per el 14 de maig de 2024

L’Ajuntament de Tortosa inicia les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell. Es construirà un edifici annex a l’actual, es renovarà totalment el vestíbul actual que donarà accés a les tres sales i s’executaran també millores a la sala gran. Els treballs tindran un cost de 2,8 milions d’euros.

Les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa habilitaran una nova sala amb capacitat per 300 persones. Es construirà un edifici annex a l’actual, al qual s’accedirà des del vestíbul, que també es renovarà i que servirà d’accés a les tres sales. L’actuació afecta una superfície de prop de 1600 metres quadrats. 

Els treballs es van iniciar la setmana passada i està previst que s’allarguen un any. Una obra que ha estat adjudicada a l’empresa Construccions Asensio SL per un import de 2,8 milions d’euros. El finançament d’aquest projecte està subvencionat pel Ministeri de Cultura en 2,5  milions i una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. També hi ha una subvenció nominativa de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros que permetrà dotar de l’equipament de llum i so la nova sala, adquirir les grades i millorar les actuals instal·lacions amb l’actuació a la coberta per reparar les goteres i renovar el sistema de climatització. 

L’alcalde Jordi Jordan, explica que fins ara no s’havien pogut executar les obres, ja que s’havien de complir diversos terminis i lamenta les crítiques de l’oposició.

La regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha ha assegurat que fins el pròxim mes de juliol els treballs no afecten la programació de l’Auditori, ni a la trenta-unena edició de Ia Mostra de Jazz. Precisament és quan es durà a terme el festival Proto-fest, pel qual ja s’estan buscant espais alternatius.

Respecte la programació estable de la pròxima temporada l’ajuntament ha avançat que s’estudia traslladar-ho a al Museu de Tortosa o l’Espai Moreira. A més, serà necessari el pròxim curs traslladar provisionalment l’Escola Municipal de Teatre a unes altres instal·lacions. 

Des de Junts per Tortosa han celebrat l’inici de les obres d’ampliació de l’auditori, recordant que va ser el govern de Meritxell Roigé en el mandat anterior el que va aconseguir el finançament i va impulsar el projecte, malgrat que en un principi Movem i ERC van votar en contra de la iniciativa….

El principal grup a l’oposició ha demanat a l’actual govern de Movem-PSC i ERC que no aturi la programació cultural i la faci compatible amb les obres, buscant espais alternatius. Meritxell Roigé…

La portaveu de Junts per Tortosa també ha aprofitat per demanar novament al govern municipal de Movem-PSC i ERC comenci d’una vegada per totes altres projectes que es van deixar preparats i amb finançament en l’anterior mandat, com 

és el cas del pavelló poliesportiu als Josepets, la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de la UNED, la reforma de l’Hospital de Jesús, la construcció d’habitatges al Centre Històric, el circuit turístic entorn les muralles o la restauració del fortí de Bonet, entre d’altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa inicia les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell. Es construirà un edifici annex a l’actual, es renovarà totalment el vestíbul actual que donarà accés a les tres sales i s’executaran també millores a la sala gran. Els treballs tindran un cost de 2,8 milions d’euros.

Les obres d’ampliació i millora del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa habilitaran una nova sala amb capacitat per 300 persones. Es construirà un edifici annex a l’actual, al qual s’accedirà des del vestíbul, que també es renovarà i que servirà d’accés a les tres sales. L’actuació afecta una superfície de prop de 1600 metres quadrats. 

Els treballs es van iniciar la setmana passada i està previst que s’allarguen un any. Una obra que ha estat adjudicada a l’empresa Construccions Asensio SL per un import de 2,8 milions d’euros. El finançament d’aquest projecte està subvencionat pel Ministeri de Cultura en 2,5  milions i una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. També hi ha una subvenció nominativa de la Diputació de Tarragona de 950.000 euros que permetrà dotar de l’equipament de llum i so la nova sala, adquirir les grades i millorar les actuals instal·lacions amb l’actuació a la coberta per reparar les goteres i renovar el sistema de climatització. 

L’alcalde Jordi Jordan, explica que fins ara no s’havien pogut executar les obres, ja que s’havien de complir diversos terminis i lamenta les crítiques de l’oposició.

La regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha ha assegurat que fins el pròxim mes de juliol els treballs no afecten la programació de l’Auditori, ni a la trenta-unena edició de Ia Mostra de Jazz. Precisament és quan es durà a terme el festival Proto-fest, pel qual ja s’estan buscant espais alternatius.

Respecte la programació estable de la pròxima temporada l’ajuntament ha avançat que s’estudia traslladar-ho a al Museu de Tortosa o l’Espai Moreira. A més, serà necessari el pròxim curs traslladar provisionalment l’Escola Municipal de Teatre a unes altres instal·lacions. 

Des de Junts per Tortosa han celebrat l’inici de les obres d’ampliació de l’auditori, recordant que va ser el govern de Meritxell Roigé en el mandat anterior el que va aconseguir el finançament i va impulsar el projecte, malgrat que en un principi Movem i ERC van votar en contra de la iniciativa….

El principal grup a l’oposició ha demanat a l’actual govern de Movem-PSC i ERC que no aturi la programació cultural i la faci compatible amb les obres, buscant espais alternatius. Meritxell Roigé…

La portaveu de Junts per Tortosa també ha aprofitat per demanar novament al govern municipal de Movem-PSC i ERC comenci d’una vegada per totes altres projectes que es van deixar preparats i amb finançament en l’anterior mandat, com 

és el cas del pavelló poliesportiu als Josepets, la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de la UNED, la reforma de l’Hospital de Jesús, la construcció d’habitatges al Centre Històric, el circuit turístic entorn les muralles o la restauració del fortí de Bonet, entre d’altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST