El Festival TOCA’M fa de Tortosa el centre del piano durant el pròxim cap de setmana

Escrit per el 21 de maig de 2024

Tortosa serà l’escenari de diversos concerts de piano des d’aquest divendres i fins diumenge en carrers, places i espais emblemàtics de la ciutat. El Festival Toca’m celebra la tercera edició amb dos novetats destacades, una en l’àmbit musical i l’altre respecte les activitats paral·leles.

Enguany neix el Toca’m Terrats que ha programat quatre concerts de petit format en tres terrasses d’edificis emblemàtics de la ciutat. El divendres s’oferiran dos concerts a la Casa Baui el dissabte dos concerts més a la Casa Brunet, seu de la Cambra de Comerç de Tortosa, a càrrec de la pianista SAMYULA. Un altra de les novetats és el primer ‘Concurs d’aparadors’ que els alumnes dels cicles formatius d’Activitats Comercials i d’Arts Gràfiques s’encarregaran de la gestió. Així ho detallen els dos directors del festival, Maria Lombarte i Manel Miró.

El concert inaugural serà divendres a les vuit de la tarda a l’auditori felip Pedrell i estarà a càrrec de CARLES & SOFIA PIANO DUO amb ‘The winner is…’, en que  interpretaran bandes sonores de pel·lícules conegudes. Mentre que la cloenda serà diumenge a la plaça de la Catedral amb Lluís Gavaldà i Joan Pau-Chaves amb el concert ‘Sona la cançó’. Els Reials Col·legis, el Parce Teodor González o l’embarcador del riu Ebre seran escenari de diversos concerts.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, destaca que es tracta d’un festival “innovador” i “únic” a Catalunya i que esdevé un festival turístic.

La vessant més social del festival estarà present amb actuacions a l’Hospital Verge de la Cinta, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la residència geriàtrica L’Onada Tortosa. Una altra branca del festical és el ‘Toca’m didàctic’, en què els alumnes del centres educatius de Tortosa participen al projecte ‘Coneixem el piano’.  També es podrà gaudir de la 3a Trobada TOCA’M de pianistes de les escoles de la música de les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa serà l’escenari de diversos concerts de piano des d’aquest divendres i fins diumenge en carrers, places i espais emblemàtics de la ciutat. El Festival Toca’m celebra la tercera edició amb dos novetats destacades, una en l’àmbit musical i l’altre respecte les activitats paral·leles.

Enguany neix el Toca’m Terrats que ha programat quatre concerts de petit format en tres terrasses d’edificis emblemàtics de la ciutat. El divendres s’oferiran dos concerts a la Casa Baui el dissabte dos concerts més a la Casa Brunet, seu de la Cambra de Comerç de Tortosa, a càrrec de la pianista SAMYULA. Un altra de les novetats és el primer ‘Concurs d’aparadors’ que els alumnes dels cicles formatius d’Activitats Comercials i d’Arts Gràfiques s’encarregaran de la gestió. Així ho detallen els dos directors del festival, Maria Lombarte i Manel Miró.

El concert inaugural serà divendres a les vuit de la tarda a l’auditori felip Pedrell i estarà a càrrec de CARLES & SOFIA PIANO DUO amb ‘The winner is…’, en que  interpretaran bandes sonores de pel·lícules conegudes. Mentre que la cloenda serà diumenge a la plaça de la Catedral amb Lluís Gavaldà i Joan Pau-Chaves amb el concert ‘Sona la cançó’. Els Reials Col·legis, el Parce Teodor González o l’embarcador del riu Ebre seran escenari de diversos concerts.

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, destaca que es tracta d’un festival “innovador” i “únic” a Catalunya i que esdevé un festival turístic.

La vessant més social del festival estarà present amb actuacions a l’Hospital Verge de la Cinta, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la residència geriàtrica L’Onada Tortosa. Una altra branca del festical és el ‘Toca’m didàctic’, en què els alumnes del centres educatius de Tortosa participen al projecte ‘Coneixem el piano’.  També es podrà gaudir de la 3a Trobada TOCA’M de pianistes de les escoles de la música de les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST