El laboratori 3D de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta obté una certificació per dissenyar productes quirúrgics personalitzats

Escrit per el 22 de maig de 2024

El laboratori 3D de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa un pas endavant i es posiciona com un centre referent del país i de l’Estat, després de rebre la llicència de funcionament de fabricant de productes sanitaris a mida.

Es tracta d’un model de medicina personalitzada que permet als professionals sanitaris crear prótesis úniques per a cada pacient, adaptats a les seues necessitats i anatomia que millora la qualitat de vida. S’aplica en qualsevol de les especialitats de la medicina, tot i que la traumatologia és el camp que concentra les operacions a Tortosa. De moment hi ha planificades una cinquantena. La llicència permet dissenyar aquestes peces personalitzades per a les patologies dels pacients, així com els prototips, i posteriorment s’encarrega la seua elaboració.

Adrià Esplugues, radiòleg i coordinador de la unitat d’impressió 3D del laboratori 3D, explica que la certificació és una fita revolucionaria amb nombrosos beneficis per pacients i professionals. I també humanitza la medicina

D’altra banda, l’enginyer biomèdic del laboratori 3D de l’hospital Verge de la Cinta, Eric Barreda, destaca que la certificació permet agilitzar tot el procés i obre l’oportunitat d’atreure més estudis universitaris.

Els professionals destaquen que el laboratori 3D està en una fase d’extensió i que aquesta certificació els permetrà ampliar els serveis que ara se centren més en traumatologia. Una llicència que situa l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com el tercer centre de Catalunya i el sisè de tot l’Estat en obtenir-la.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El laboratori 3D de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa un pas endavant i es posiciona com un centre referent del país i de l’Estat, després de rebre la llicència de funcionament de fabricant de productes sanitaris a mida.

Es tracta d’un model de medicina personalitzada que permet als professionals sanitaris crear prótesis úniques per a cada pacient, adaptats a les seues necessitats i anatomia que millora la qualitat de vida. S’aplica en qualsevol de les especialitats de la medicina, tot i que la traumatologia és el camp que concentra les operacions a Tortosa. De moment hi ha planificades una cinquantena. La llicència permet dissenyar aquestes peces personalitzades per a les patologies dels pacients, així com els prototips, i posteriorment s’encarrega la seua elaboració.

Adrià Esplugues, radiòleg i coordinador de la unitat d’impressió 3D del laboratori 3D, explica que la certificació és una fita revolucionaria amb nombrosos beneficis per pacients i professionals. I també humanitza la medicina

D’altra banda, l’enginyer biomèdic del laboratori 3D de l’hospital Verge de la Cinta, Eric Barreda, destaca que la certificació permet agilitzar tot el procés i obre l’oportunitat d’atreure més estudis universitaris.

Els professionals destaquen que el laboratori 3D està en una fase d’extensió i que aquesta certificació els permetrà ampliar els serveis que ara se centren més en traumatologia. Una llicència que situa l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com el tercer centre de Catalunya i el sisè de tot l’Estat en obtenir-la.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST