L’Institut de l’Ebre haurà de pagar prop de 9.000€ a la Seguretat Social arran de les irregularitats en les pràctiques de l’alumnat

Escrit per el 23 de maig de 2024

L’Institut de l’Ebre haurà de pagar prop de 9.000€ a la Seguretat Social arran de les irregularitats en les pràctiques de l’alumnat. Així ho han fet públic els sindicats CGT i Intersindical, que han tingut accés a una liquidació d’Inspecció de Treball.

En aquesta liquidació, Inspecció de Treball conclou que l’Institut de l’Ebre deu a la Seguretat Social  8.877€ per quotes no pagades a més d’un recàrrec per estar fora de termini. Això és conseqüència directa de la declaració dels convenis de pràctiques com a no vàlids, ja que els alumnes, en lloc de treballar per l’empresa, es dedicaven exclusivament al manteniment informàtic de l’institut on estaven matriculats.  La IT decreta que els alumnes en realitat “van prestar serveis per compte d’altri a l’Institut de l’Ebre” i, és per això que l’institut haurà de pagar les cotitzacions corresponents. Pere Timoner és delegat de la CGT a les TE…

Per altra banda, en aquesta acta es constata que almenys un dels alumnes “no va estar donat d’alta a l’empresa Ebresoft sota cap modalitat contractual”, en la mateixa línia dels testimonis d’alumnes entrevistats per la CGT i de les evidències reportades pel professor de l’insitut denunciant d’aquestes irregularitats . Tant les proves com els testimonis dels estudiants corroboren que alguns d’ells van treballar al centre durant mesos sense contracte ni conveni de pràctiques, sense estar donats d’alta a la Seguretat Social i, en conseqüència, sense estar protegits en cas d’accident laboral. 

Davant d’aquesta situació, la CGT exigeix que s’assumeixin responsabilitats i demana al departament d’educació que cessi de forma immediatal’equip directiu de l’Institut de l’Ebre de Tortosa…Pere Timoner…

Les organitzacions sindicals asseguren que les irregularitats a l’Institut de l’Ebre posen en qüestió la implementació de la nova dual universal a l’FP a partir del curs vinent, atès que el Departament d’Educació no posa sobre la taula els recursos necessaris i sobrecarrega de feina els professors, convertint-los en agències de col·locació a la cerca d’empreses pels alumnes, tasca que està radicalment allunyada de la funció docent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Institut de l’Ebre haurà de pagar prop de 9.000€ a la Seguretat Social arran de les irregularitats en les pràctiques de l’alumnat. Així ho han fet públic els sindicats CGT i Intersindical, que han tingut accés a una liquidació d’Inspecció de Treball.

En aquesta liquidació, Inspecció de Treball conclou que l’Institut de l’Ebre deu a la Seguretat Social  8.877€ per quotes no pagades a més d’un recàrrec per estar fora de termini. Això és conseqüència directa de la declaració dels convenis de pràctiques com a no vàlids, ja que els alumnes, en lloc de treballar per l’empresa, es dedicaven exclusivament al manteniment informàtic de l’institut on estaven matriculats.  La IT decreta que els alumnes en realitat “van prestar serveis per compte d’altri a l’Institut de l’Ebre” i, és per això que l’institut haurà de pagar les cotitzacions corresponents. Pere Timoner és delegat de la CGT a les TE…

Per altra banda, en aquesta acta es constata que almenys un dels alumnes “no va estar donat d’alta a l’empresa Ebresoft sota cap modalitat contractual”, en la mateixa línia dels testimonis d’alumnes entrevistats per la CGT i de les evidències reportades pel professor de l’insitut denunciant d’aquestes irregularitats . Tant les proves com els testimonis dels estudiants corroboren que alguns d’ells van treballar al centre durant mesos sense contracte ni conveni de pràctiques, sense estar donats d’alta a la Seguretat Social i, en conseqüència, sense estar protegits en cas d’accident laboral. 

Davant d’aquesta situació, la CGT exigeix que s’assumeixin responsabilitats i demana al departament d’educació que cessi de forma immediatal’equip directiu de l’Institut de l’Ebre de Tortosa…Pere Timoner…

Les organitzacions sindicals asseguren que les irregularitats a l’Institut de l’Ebre posen en qüestió la implementació de la nova dual universal a l’FP a partir del curs vinent, atès que el Departament d’Educació no posa sobre la taula els recursos necessaris i sobrecarrega de feina els professors, convertint-los en agències de col·locació a la cerca d’empreses pels alumnes, tasca que està radicalment allunyada de la funció docent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST