Tortosa iniciarà enguany les obres del circuit cicloturístic a l’entorn de les muralles

Escrit per el 27 de maig de 2024

Tortosa potenciarà les muralles amb un circuit cicloturístic. El consistori tortosí ja ha aprovat el projecte inclòs en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions i que suposarà una inversió de prop de 900 mil euros finançada amb els fons Next Generation. La previsió és que estigui habilitat al 2025. 

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat definitivament el projecte del circuit verd   que connectarà els 6 km de muralles i fortificacions a través d’un  recorregut que es podrà fer a peu i amb bicicleta i que posarà en valor aquest conjunt patrimonial únic a Catalunya. L’espai en què s’habilitarà el circuit cicloturístic és una zona urbana, amb elevada densitat d’habitatges, carrers estrets i pendents en alguns trams, que serà compartit amb vehicles i es senyalitzarà adequadament. El circuit començarà al fortí d’Orleans i finalitzarà a la Torre  Remolins. L’alcalde de Tortosa ha assegurat que l’objectiu és posar en valor les muralles perquè siguin un revulsiu per a la ciutat…

El projecte preveu tan a la zona del fortí d’Orleans com a la torreta de Remolins un espai per aparcament de vehicles, des d’on iniciar  l’itinerari en bicicleta. En aquestes dues àrees es disposarà també de zona de descans ombrada, recàrrega de bicicletes elèctriques a través d’unes marquesines fotovoltaiques, font d’aigua potable, aparcament de bicicletes i videovigilància. També s’habilitarà espai per aparcament de bicicletes a la zona exterior del fortí de Bonete i el portal de Tarragona. A més, l’itinerari travessa una zona de barrancs i turons, per la qual cosa el projecte planteja també un nou sistema de drenatge d’aigües pluvials. 

L’objectiu del projecte és   incloure aquest actiu turístic en l’oferta cicloturística de la ciutat i de les Terres de l’Ebre i vincular-lo a la Via Verda. Jordi Jordan…

El circuit verd de les muralles tindrà cost de 886.000 euros i està finançat íntegrament pel govern espanyol amb fons europeus. L’Ajuntament de tortosa licitarà properament l’execució de  l’obra i la previsió és que la via cicloturística estigui en funcionament la primavera del 2025. 

Finalment, el pla de sostenibilitat turística suposarà una inversió de 2 milions d’euros i a més del circuit verd hi ha previst altres actuacions com un tren turístic impulsat amb energia elèctrica; un pla d’impuls del sector gastronòmic; un joc de misteri per a dispositius mòbils per poder interactuar amb elements de les muralles i un programa de mentoria adreçat a les empreses del sector per a impulsar la innovació, entre altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa potenciarà les muralles amb un circuit cicloturístic. El consistori tortosí ja ha aprovat el projecte inclòs en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions i que suposarà una inversió de prop de 900 mil euros finançada amb els fons Next Generation. La previsió és que estigui habilitat al 2025. 

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat definitivament el projecte del circuit verd   que connectarà els 6 km de muralles i fortificacions a través d’un  recorregut que es podrà fer a peu i amb bicicleta i que posarà en valor aquest conjunt patrimonial únic a Catalunya. L’espai en què s’habilitarà el circuit cicloturístic és una zona urbana, amb elevada densitat d’habitatges, carrers estrets i pendents en alguns trams, que serà compartit amb vehicles i es senyalitzarà adequadament. El circuit començarà al fortí d’Orleans i finalitzarà a la Torre  Remolins. L’alcalde de Tortosa ha assegurat que l’objectiu és posar en valor les muralles perquè siguin un revulsiu per a la ciutat…

El projecte preveu tan a la zona del fortí d’Orleans com a la torreta de Remolins un espai per aparcament de vehicles, des d’on iniciar  l’itinerari en bicicleta. En aquestes dues àrees es disposarà també de zona de descans ombrada, recàrrega de bicicletes elèctriques a través d’unes marquesines fotovoltaiques, font d’aigua potable, aparcament de bicicletes i videovigilància. També s’habilitarà espai per aparcament de bicicletes a la zona exterior del fortí de Bonete i el portal de Tarragona. A més, l’itinerari travessa una zona de barrancs i turons, per la qual cosa el projecte planteja també un nou sistema de drenatge d’aigües pluvials. 

L’objectiu del projecte és   incloure aquest actiu turístic en l’oferta cicloturística de la ciutat i de les Terres de l’Ebre i vincular-lo a la Via Verda. Jordi Jordan…

El circuit verd de les muralles tindrà cost de 886.000 euros i està finançat íntegrament pel govern espanyol amb fons europeus. L’Ajuntament de tortosa licitarà properament l’execució de  l’obra i la previsió és que la via cicloturística estigui en funcionament la primavera del 2025. 

Finalment, el pla de sostenibilitat turística suposarà una inversió de 2 milions d’euros i a més del circuit verd hi ha previst altres actuacions com un tren turístic impulsat amb energia elèctrica; un pla d’impuls del sector gastronòmic; un joc de misteri per a dispositius mòbils per poder interactuar amb elements de les muralles i un programa de mentoria adreçat a les empreses del sector per a impulsar la innovació, entre altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST