El VII Fòrum Cultura i Ruralitats abordarà els reptes mediambientals i el diàleg intergeneracional

Escrit per el 28 de maig de 2024

Tortosa acollirà la setmana que ve, del 4 al 6 de juny, el VII Fòrum de Cultura i Ruralitats, organitzat pel Ministeri de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona. Sota el títol ‘Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional’, el certamen abordarà qüestions centrals per al futur de les zones rurals, com el canvi climàtic o el paper cultural i mediambiental e les conques fluvials, els usos i les formes de gestió de l’aigua, el retrocés de la línia costanera o la destrucció de zones humides i ecosistemes. Jordi Jordan és l’alcalde de Tortosa…

Tortosa serà la primera ciutat catalana que acull aquest fòrum on també es posarà el focus en el diàleg intra i intergeneracional, potenciant la presència d’agents culturals i artístics joves per reflexionar sobre el motor de canvi que pot representar la joventut rural, tal i com ha posat de relleu la  directora general de Drets Culturals del Ministeri, Jazmín Beirak…

El Teatre Auditori Felip Pedrell i el Museu de Tortosa acolliran bona part de les activitats programades en aquest setè forum de cultura i ruralitats. S’han programat taules rodones, activitats artístiques o visites guiades per la ciutat i per altres indrets del territori. Hi tindran protagonisme també diversos festivals i creadors de les Terres de l’Ebre com Roberto Olivan, Cecília Aymí, Pilar Lanau, Mar Grifoll, la companyia Sinèrgia i el festival Rihihiu Un forum que es tancarà amb la participació del festival Eufònic als Reials Col·legis. La regidora de Cultura, Mar Lleixà, destaca que és un certamen obert a tota la ciutadania….

Una de les activitats més singulars del fòrum és el Taller de crit tradicional impartit per la soprano Cecília Aymí, el dimecres que ve i que tindrà continuïtat amb una performance a càrrec de la ballarina Mar Grifoll al nucli antic de Tortosa, on també hi participaran cantadors i cantadores de crits tradicionals d’arreu de l’estat, entre elles, Maria Teresa Arasa Pitarch. Cantadora del rihihiu de Santa Bàrbara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa acollirà la setmana que ve, del 4 al 6 de juny, el VII Fòrum de Cultura i Ruralitats, organitzat pel Ministeri de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona. Sota el títol ‘Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional’, el certamen abordarà qüestions centrals per al futur de les zones rurals, com el canvi climàtic o el paper cultural i mediambiental e les conques fluvials, els usos i les formes de gestió de l’aigua, el retrocés de la línia costanera o la destrucció de zones humides i ecosistemes. Jordi Jordan és l’alcalde de Tortosa…

Tortosa serà la primera ciutat catalana que acull aquest fòrum on també es posarà el focus en el diàleg intra i intergeneracional, potenciant la presència d’agents culturals i artístics joves per reflexionar sobre el motor de canvi que pot representar la joventut rural, tal i com ha posat de relleu la  directora general de Drets Culturals del Ministeri, Jazmín Beirak…

El Teatre Auditori Felip Pedrell i el Museu de Tortosa acolliran bona part de les activitats programades en aquest setè forum de cultura i ruralitats. S’han programat taules rodones, activitats artístiques o visites guiades per la ciutat i per altres indrets del territori. Hi tindran protagonisme també diversos festivals i creadors de les Terres de l’Ebre com Roberto Olivan, Cecília Aymí, Pilar Lanau, Mar Grifoll, la companyia Sinèrgia i el festival Rihihiu Un forum que es tancarà amb la participació del festival Eufònic als Reials Col·legis. La regidora de Cultura, Mar Lleixà, destaca que és un certamen obert a tota la ciutadania….

Una de les activitats més singulars del fòrum és el Taller de crit tradicional impartit per la soprano Cecília Aymí, el dimecres que ve i que tindrà continuïtat amb una performance a càrrec de la ballarina Mar Grifoll al nucli antic de Tortosa, on també hi participaran cantadors i cantadores de crits tradicionals d’arreu de l’estat, entre elles, Maria Teresa Arasa Pitarch. Cantadora del rihihiu de Santa Bàrbara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST