Inspecció de Treball sanciona l’Institut de l’Ebre de Tortosa amb 50.000 € per tenir alumnes treballant al centre

Escrit per el 29 de maig de 2024

La investigació que la Inspecció de Treball va fer a l’Institut de l’Ebre de Tortosa per la denúncia de les suposades pràctiques irregulars d’alguns alumnes s’ha resolt amb una acta d’infracció i una altra de liquidació. Inspecció de Treball ha conclòs que almenys quatre alumnes dels entrevistats tenien “una relació laboral ordinària” amb l’institut i que “s’emmascarava en pràctiques curriculars” a l’empresa Ebresoft, on no van anar mai. La sanció ascendeix a 42.00 euros, 10.500 per estudiant. També s’ha emès una acta de liquidació d’un deute pendent amb la Seguretat Social de gairebé 9.000 euros, tal i com ja van fer públic els sindicats CGT i Intersindical.. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que Educació ha presentat al·legacions a les dues actes i que els dos procediments no estan tancats ni la sanció és definitiva. En cas que la sanció sigui ferma, serà el departament qui assumirà la multa i podria “emetre un expedient disciplinari”….

Segons l’ACN,  La direcció del centre, per la seva banda, assegura que l’institut està “exempt de responsabilitat. Però Salvadó ha matisat que malgrat que el departament d’educació acabi pagant les sancions, es poden depurar responsabilitats …. 

La direcció de l’IES de l’Ebre ha assenyalat que encara no s’ha dut a terme l’auditoria dels comptes que el departament va dir que encarregava, ni tenen coneixement de l’estat de la investigació d’aquest cas de suposades pràctiques irregulars que els serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre van elevar a la Inspecció de Serveis, un cop tancat l’expedient informatiu intern.

Des del Departament no han volgut fer cap valoració i es remeten als resultats d’aquestes “dues investigacions internes” que es van anunciar al març. Fonts del centre escolar lamenten que aquestes actes de la Inspecció de Treball s’utilitzin “per manipular i fer soroll” i asseguren que l’Institut no té “cap mena de responsabilitat econòmica amb cap administració” en aquests moments.

Tant la CGT com la Intersindical fa mesos que exigeixen el cessament de la direcció de l’Institut de l’Ebre i asseguren que aquestes irregularitats “fa molt temps que es donen al centre educatiu”. Denuncien “una supervisió deficient” i que la inspecció educativa “assumeixi responsabilitats”.

Les organitzacions sindicals asseguren que “les irregularitats” que s’han denunciat a l’Institut de l’Ebre “posen en qüestió la implementació de la nova dual universal” a la Formació Professional que arribarà a partir del curs vinent. Creuen que Educació no posa “els recursos necessaris” per dur-la a terme i que “se sobrecarrega de feina als professors”, convertint-los “en agències de col·locació a la cerca d’empreses per als alumnes”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La investigació que la Inspecció de Treball va fer a l’Institut de l’Ebre de Tortosa per la denúncia de les suposades pràctiques irregulars d’alguns alumnes s’ha resolt amb una acta d’infracció i una altra de liquidació. Inspecció de Treball ha conclòs que almenys quatre alumnes dels entrevistats tenien “una relació laboral ordinària” amb l’institut i que “s’emmascarava en pràctiques curriculars” a l’empresa Ebresoft, on no van anar mai. La sanció ascendeix a 42.00 euros, 10.500 per estudiant. També s’ha emès una acta de liquidació d’un deute pendent amb la Seguretat Social de gairebé 9.000 euros, tal i com ja van fer públic els sindicats CGT i Intersindical.. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que Educació ha presentat al·legacions a les dues actes i que els dos procediments no estan tancats ni la sanció és definitiva. En cas que la sanció sigui ferma, serà el departament qui assumirà la multa i podria “emetre un expedient disciplinari”….

Segons l’ACN,  La direcció del centre, per la seva banda, assegura que l’institut està “exempt de responsabilitat. Però Salvadó ha matisat que malgrat que el departament d’educació acabi pagant les sancions, es poden depurar responsabilitats …. 

La direcció de l’IES de l’Ebre ha assenyalat que encara no s’ha dut a terme l’auditoria dels comptes que el departament va dir que encarregava, ni tenen coneixement de l’estat de la investigació d’aquest cas de suposades pràctiques irregulars que els serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre van elevar a la Inspecció de Serveis, un cop tancat l’expedient informatiu intern.

Des del Departament no han volgut fer cap valoració i es remeten als resultats d’aquestes “dues investigacions internes” que es van anunciar al març. Fonts del centre escolar lamenten que aquestes actes de la Inspecció de Treball s’utilitzin “per manipular i fer soroll” i asseguren que l’Institut no té “cap mena de responsabilitat econòmica amb cap administració” en aquests moments.

Tant la CGT com la Intersindical fa mesos que exigeixen el cessament de la direcció de l’Institut de l’Ebre i asseguren que aquestes irregularitats “fa molt temps que es donen al centre educatiu”. Denuncien “una supervisió deficient” i que la inspecció educativa “assumeixi responsabilitats”.

Les organitzacions sindicals asseguren que “les irregularitats” que s’han denunciat a l’Institut de l’Ebre “posen en qüestió la implementació de la nova dual universal” a la Formació Professional que arribarà a partir del curs vinent. Creuen que Educació no posa “els recursos necessaris” per dur-la a terme i que “se sobrecarrega de feina als professors”, convertint-los “en agències de col·locació a la cerca d’empreses per als alumnes”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST