L’incendi del Coll de l’Alba ja està controlat i ha cremat prop de 88 hectàrees

Escrit per el 29 de maig de 2024

Els Bombers han donat per controlat a les onze d’aquesta passada nit, l’incendi del Coll de l’Alba que, des d’aquest dilluns a les 10.15 hores, ha calcinat gairebé 88 hectàrees, 60 de les quals són dins del PEIN serra de Cardó-Boix, a Tortosa. A quarts d’onze del vespre els Bombers van fer  t un darrer recorregut pel perímetre, amb especial atenció a les zones on s’hi ha fet foc tècnic i treball amb eines manuals en comptes d’extinció amb línies d’aigua, i s’ha comprovat que ja no hi queda flama.

Durant aquesta nit, una dotzena de dotacions s’han quedat a la zona cremada vigilant i apagant punts calents. L’objectiu és que estigui totalment freda i el foc es pugui donar per extingit abans de dijous al vespre, quan es preveu una entrada d’aire de mestral que podria causar revifalles. Ricard Expósito, és el cap d’emergèncides de les Terres de l’Ebre…

Per prevenció va ser necessari evacuar 6 persones de dues masies de la zona així com també els treballadors de la central eòlica propera, que ha aturat l’activitat dels aerogeneradors. Tot i això no hi ha hagut danys a les edificacions ni tampoc danys personals. Expósito també alerta sobre la situació crítica en què es troba la vegetació a les Terres de l’Ebre de cara a la temporada d’incendis forestals que comença la propera setmana

Pel que fa a la investigació, que continua oberta, els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per la crema de restes vegetals agrícoles que incomplien les mesures obligatòries de prevenció d’incendis. Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals de les terres de l’Ebre…

Durant tot aquest dilluns,  fins a 60 dotacions i un centenar d’efectius han treballat en unes tasques d’extinció complexes perquè l’incendi es va propagar molt ràpidament un cop ha creuat el barranc on s’ha originat, una àrea d’antics conreus als quals s’accedeix per una zona propera al polígon Catalunya Sud de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els Bombers han donat per controlat a les onze d’aquesta passada nit, l’incendi del Coll de l’Alba que, des d’aquest dilluns a les 10.15 hores, ha calcinat gairebé 88 hectàrees, 60 de les quals són dins del PEIN serra de Cardó-Boix, a Tortosa. A quarts d’onze del vespre els Bombers van fer  t un darrer recorregut pel perímetre, amb especial atenció a les zones on s’hi ha fet foc tècnic i treball amb eines manuals en comptes d’extinció amb línies d’aigua, i s’ha comprovat que ja no hi queda flama.

Durant aquesta nit, una dotzena de dotacions s’han quedat a la zona cremada vigilant i apagant punts calents. L’objectiu és que estigui totalment freda i el foc es pugui donar per extingit abans de dijous al vespre, quan es preveu una entrada d’aire de mestral que podria causar revifalles. Ricard Expósito, és el cap d’emergèncides de les Terres de l’Ebre…

Per prevenció va ser necessari evacuar 6 persones de dues masies de la zona així com també els treballadors de la central eòlica propera, que ha aturat l’activitat dels aerogeneradors. Tot i això no hi ha hagut danys a les edificacions ni tampoc danys personals. Expósito també alerta sobre la situació crítica en què es troba la vegetació a les Terres de l’Ebre de cara a la temporada d’incendis forestals que comença la propera setmana

Pel que fa a la investigació, que continua oberta, els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per la crema de restes vegetals agrícoles que incomplien les mesures obligatòries de prevenció d’incendis. Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals de les terres de l’Ebre…

Durant tot aquest dilluns,  fins a 60 dotacions i un centenar d’efectius han treballat en unes tasques d’extinció complexes perquè l’incendi es va propagar molt ràpidament un cop ha creuat el barranc on s’ha originat, una àrea d’antics conreus als quals s’accedeix per una zona propera al polígon Catalunya Sud de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST