L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre s’ubicarà a l’antic Balneari del Porcar a Tortosa

Escrit per el 3 de juny de 2024

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre s’ubicarà a l’antic Balneari del Porcar a Tortosa. L’Ajuntament de Tortosa cedirà aquest espai al Departament de Cultura. La Generalitat finançarà la totalitat de la inversió. El projecte contempla la rehabilitació d’aquest complex històric així com la construcció d’un nou edifici per acollir les noves dependències de l’Arxiu. 

Actualment l’Arxiu Històric del Baix Ebre està ubicat als Reials Col.legis, propietat del Bisbat. Un espai que abandonarà un cop el nou edifici estigui enllestit. Amb l’acord a què han arribat Ajuntament de Tortosa i la Generalitat, el consistori cedirà  els terrenys i immobles de l’antic balneari d’en Porcar al Departament de Cultura, que es farà càrrec de la inversió necessària per construir el nou arxiu. L’alcalde de Tortosa Jordi Jordan, ha posat de relleu que aquest és un projecte que permetrà rehabilitar l’espai històric del balnerari però també donar resposta  a les necessitats actuals de l’Arxiu…

Està previst que la redacció del projecte bàsic i executiu per ubicar l’Arxiu al l’antic balneari, comenci aquest 2024. Prèviament, es faran els estudis històrics i prospeccions arqueològiques necessàries. L’Ajuntament de Tortosa començarà a actuar per rehabilitar una galeria d’arcs apuntats, per la qual cosa ja compta amb una subvenció. El projecte contemplarà també la rehabilitació de la torre del balneari així com la construcció d’un edifici nou que garanteixi totes les necessitats de l’arxiu. Jordi Jordan…

L’antic balneari és actualment propietat de la societat mercantil municipal Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa (GESAT) i l’Ajuntament el preveu adquirir-lo per després poder fer la cessió de l’espai a la Generalitat. 

el govern municipal de Tortosa confia que l’arxiu sigui una “peça clau en la reformulació urbanística” del barri de Remolins. Jordan…

Ara la Generalitat haurà de signar un nou conveni amb el Bisbat per prorrogar la cessió dels Reials Col.legis com a seu de l’Arxiu comarcal del Baix Ebre fins que el projecte del Balneari del porcar estigui enllestit. 

El Balneari d’en Porcar és un conjunt d’edificis de finals segle XIX, situat en un espai pròxim al Castell de la Suda.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre s’ubicarà a l’antic Balneari del Porcar a Tortosa. L’Ajuntament de Tortosa cedirà aquest espai al Departament de Cultura. La Generalitat finançarà la totalitat de la inversió. El projecte contempla la rehabilitació d’aquest complex històric així com la construcció d’un nou edifici per acollir les noves dependències de l’Arxiu. 

Actualment l’Arxiu Històric del Baix Ebre està ubicat als Reials Col.legis, propietat del Bisbat. Un espai que abandonarà un cop el nou edifici estigui enllestit. Amb l’acord a què han arribat Ajuntament de Tortosa i la Generalitat, el consistori cedirà  els terrenys i immobles de l’antic balneari d’en Porcar al Departament de Cultura, que es farà càrrec de la inversió necessària per construir el nou arxiu. L’alcalde de Tortosa Jordi Jordan, ha posat de relleu que aquest és un projecte que permetrà rehabilitar l’espai històric del balnerari però també donar resposta  a les necessitats actuals de l’Arxiu…

Està previst que la redacció del projecte bàsic i executiu per ubicar l’Arxiu al l’antic balneari, comenci aquest 2024. Prèviament, es faran els estudis històrics i prospeccions arqueològiques necessàries. L’Ajuntament de Tortosa començarà a actuar per rehabilitar una galeria d’arcs apuntats, per la qual cosa ja compta amb una subvenció. El projecte contemplarà també la rehabilitació de la torre del balneari així com la construcció d’un edifici nou que garanteixi totes les necessitats de l’arxiu. Jordi Jordan…

L’antic balneari és actualment propietat de la societat mercantil municipal Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa (GESAT) i l’Ajuntament el preveu adquirir-lo per després poder fer la cessió de l’espai a la Generalitat. 

el govern municipal de Tortosa confia que l’arxiu sigui una “peça clau en la reformulació urbanística” del barri de Remolins. Jordan…

Ara la Generalitat haurà de signar un nou conveni amb el Bisbat per prorrogar la cessió dels Reials Col.legis com a seu de l’Arxiu comarcal del Baix Ebre fins que el projecte del Balneari del porcar estigui enllestit. 

El Balneari d’en Porcar és un conjunt d’edificis de finals segle XIX, situat en un espai pròxim al Castell de la Suda.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST