Junts per Tortosa reclama que es garanteixi l’obertura dels Reials Col·legis un cop es traslladi l’Arxiu al Balneari d’en Porcar

Escrit per el 4 de juny de 2024

El grup municipal de Junts per Tortosa ha instat el govern municipal  a garantir l’obertura dels Reials Col·legis, després que s’hagi anunciat un acord amb la Generalitat per traslladar l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre al Balneari d’en Porcar. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que no s’oposa a la nova ubicació de l’Arxiu però considera “incomprensible” que el govern no hagi negociat amb el Bisbat perquè es garanteixi l’ús públic i l’accés a un edifici renaixentista únic al país i un dels principals actius turístics de la ciutat….

En aquest context, Roigé ha recordat que quan encapçalava el govern l’anterior mandat van negociar amb el Bisbat, la renovació del conveni per “mantenir l’arxiu als Reials Col·legis”, on s’ubica des de 1997. Per donar resposta al problema de la manca d’espai, Roigé recorda que apostaven per ampliar-lo amb un “solar adjacent”, just al darrera de l’edifici on es troba actualment.

La manca d’espai per poder albergar tota la documentació disponible a les dependències dels Reials Col·legis i la negativa del bisbat a seguir prorrogant l’acord signat el 2019 amb l’Ajuntament, el Departament de Cultura i el Consell Comarcal més enllà de finals de 2024 són els principals arguments que Generalitat i consistori han valorat per anunciar el projecte de trasllat a l’antic balneari del Porcar. Les dues administracions, però, ja han avançat que l’arxiu es mantindrà a l’actual lloc mentre s’executa el projecte, que encara s’ha de començar a redactar.

Per la seva banda, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies, el Bisbat de Tortosa ha reiterat la seva voluntat de mantenir oberts al públic els Reials Col·legis renaixentistes, que són de la seva propietat, un cop es faci efectiu el trasllat de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre a les futures instal·lacions del balneari del Porcar. Fonts diocesanes han explicat a l’ACN que per fer-ho possible caldrà tancar un conveni amb les administracions per garantir els recursos econòmics que costa mantenir l’espai obert al públic i han concretat que, en qualsevol cas, no esperen entrebancs en la negociació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup municipal de Junts per Tortosa ha instat el govern municipal  a garantir l’obertura dels Reials Col·legis, després que s’hagi anunciat un acord amb la Generalitat per traslladar l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre al Balneari d’en Porcar. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que no s’oposa a la nova ubicació de l’Arxiu però considera “incomprensible” que el govern no hagi negociat amb el Bisbat perquè es garanteixi l’ús públic i l’accés a un edifici renaixentista únic al país i un dels principals actius turístics de la ciutat….

En aquest context, Roigé ha recordat que quan encapçalava el govern l’anterior mandat van negociar amb el Bisbat, la renovació del conveni per “mantenir l’arxiu als Reials Col·legis”, on s’ubica des de 1997. Per donar resposta al problema de la manca d’espai, Roigé recorda que apostaven per ampliar-lo amb un “solar adjacent”, just al darrera de l’edifici on es troba actualment.

La manca d’espai per poder albergar tota la documentació disponible a les dependències dels Reials Col·legis i la negativa del bisbat a seguir prorrogant l’acord signat el 2019 amb l’Ajuntament, el Departament de Cultura i el Consell Comarcal més enllà de finals de 2024 són els principals arguments que Generalitat i consistori han valorat per anunciar el projecte de trasllat a l’antic balneari del Porcar. Les dues administracions, però, ja han avançat que l’arxiu es mantindrà a l’actual lloc mentre s’executa el projecte, que encara s’ha de començar a redactar.

Per la seva banda, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies, el Bisbat de Tortosa ha reiterat la seva voluntat de mantenir oberts al públic els Reials Col·legis renaixentistes, que són de la seva propietat, un cop es faci efectiu el trasllat de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre a les futures instal·lacions del balneari del Porcar. Fonts diocesanes han explicat a l’ACN que per fer-ho possible caldrà tancar un conveni amb les administracions per garantir els recursos econòmics que costa mantenir l’espai obert al públic i han concretat que, en qualsevol cas, no esperen entrebancs en la negociació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST