Un centenar de piragüistes recorren el riu Ebre per demanar la baixada de sediments

Escrit per el 10 de juny de 2024

Un centenar de piragüistes han recorregut el riu Ebre aquest diumenge per reclamar la baixada de sediments, en la 23a piraguada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). La jornada reivindicativa ha coincidit amb la celebració dels comicis europeus. 

Una setantena d’embarcacions han recorregut els 20 quilòmetres des de Xerta fins a Tortosa. Després d’una aturada a Aldover, on s’han fet proclames en favor de la defensa de la baixada de sediments i contrari a la connexió de xarxes, els participants han arribat esglaonadament a Tortosa on s’ha desplegat una pancarta amb el lema “Volem els rius vius”

.En aquesta ocasió, i a diferència de l’anterior edició, les piragües no s’han embarrancat al llarg del recorregut, arran de l’increment de cabal del riu provocat per les pluges puntuals registrades a les capçaleres del riu. Des de la plataforma però insisteixen que l’increment de cabal no soluciona les problemàtiques relacionades amb la falta de solatge. Matilde Font és portaveu de la PDE…

La 23a piraguada per l’Ebre ha coincidit enguany tot i que de forma fortuïta amb la celebració de les eleccions europees. Des de la PDE ho considera significatiu i mostra la seva preocupació pel futur del pacte verd europeu després d’aquests comicis,. Matilde Font ha fet una crida a mantenir la ciutadania mobilitzada per defensar la supervivència dels entorns naturals.

La piraguada ha aplegat persones assídues com la tortosina Pepita Boix i d’altres que s’estrenaven per primera vegada, com Marc Reyes veí de Riba Roja d’Ebre que expliquen perquè hi han participat…


La piraguada de la PDE ha finalitzat amb una musclada popular a Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Un centenar de piragüistes han recorregut el riu Ebre aquest diumenge per reclamar la baixada de sediments, en la 23a piraguada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). La jornada reivindicativa ha coincidit amb la celebració dels comicis europeus. 

Una setantena d’embarcacions han recorregut els 20 quilòmetres des de Xerta fins a Tortosa. Després d’una aturada a Aldover, on s’han fet proclames en favor de la defensa de la baixada de sediments i contrari a la connexió de xarxes, els participants han arribat esglaonadament a Tortosa on s’ha desplegat una pancarta amb el lema “Volem els rius vius”

.En aquesta ocasió, i a diferència de l’anterior edició, les piragües no s’han embarrancat al llarg del recorregut, arran de l’increment de cabal del riu provocat per les pluges puntuals registrades a les capçaleres del riu. Des de la plataforma però insisteixen que l’increment de cabal no soluciona les problemàtiques relacionades amb la falta de solatge. Matilde Font és portaveu de la PDE…

La 23a piraguada per l’Ebre ha coincidit enguany tot i que de forma fortuïta amb la celebració de les eleccions europees. Des de la PDE ho considera significatiu i mostra la seva preocupació pel futur del pacte verd europeu després d’aquests comicis,. Matilde Font ha fet una crida a mantenir la ciutadania mobilitzada per defensar la supervivència dels entorns naturals.

La piraguada ha aplegat persones assídues com la tortosina Pepita Boix i d’altres que s’estrenaven per primera vegada, com Marc Reyes veí de Riba Roja d’Ebre que expliquen perquè hi han participat…


La piraguada de la PDE ha finalitzat amb una musclada popular a Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST