Finalitzen les obres de restauració dels Reials Col·legis de Tortosa

Escrit per el 11 de juny de 2024

Les obres de restauració dels Reials Col·legis de Tortosa ja han acabat. Amb una inversió de 120.000 euros, s’ha arranjat el forjat del sostre de la sala d’actes, s’han netejat i consolidat els paraments del claustre, s’ha intervingut en la façana principal i s’han rehabilitat les cobertes. Les actuacions van començar el passat mes de novembre i les han dirigit l’arquitecte tortosí Bernat Humbert Navarro i l’arquitecta tècnica Teresa Arnal.

Les actuacions formen part del programa Temps de Gòtic, un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i la Fundació ”la Caixa”, en col·laboració amb el Bisbat de Tortosa com a titular dels monuments. Les actuacions també van incloure l’habilitació de l’accés a la muralla que connecta els barris del Rastre, Santa Clara i la Simpàtica, que es va inaugurar el novembre de l’any passat.

Queden ara les obres de restauració de la Catedral, un projecte redactat pels arquitectes Carlos Brull i Andreu Alonso, amb l’assessorament del restaurador-conservador Manel Iglesias. Els elements constructius de pedra sorrenca de part de l’àbsis estan molt degradats i es volen recuperar per evitar perdre aquest patrimoni arquitectònic d’estil gòtic. Principalment, es netejarà, consolidarà i tractarà per protegir els elements arquitectònics i escultòrics de pedra de la part de la capçalera. També s’aprofita la intervenció per resoldre alguns problemes relacionats amb la manca d’estanquitat del coronament inacabat de la catedral, relacionat amb els processos de degradació dels elements arquitectònics.

L’espai del primer pis de la coberta de l’absis, que concentra la part més important del seu programa escultòric i decoratiu, es dotarà de les mesures adients perquè pugui incorporar-se al recorregut de visita de la catedral. Es podrà anar de l’actual capella de Santa Anna fins a la coberta a través de l’escala de caragol de l’interior de la torreta de Sant Pere, recuperada amb la seva funció original. La torreta de Santa Caterina, situada en el cantó oposat, servirà per a retornar al nivell del pla de la Catedral.  

Els treballs també clouran els coronaments de pedra de baranes i torretes, la reparació de les lesions de la torreta de Sant Pere o la neteja i restauració dels vitralls emplomats dels finestrals inclosos en l’àmbit.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les obres de restauració dels Reials Col·legis de Tortosa ja han acabat. Amb una inversió de 120.000 euros, s’ha arranjat el forjat del sostre de la sala d’actes, s’han netejat i consolidat els paraments del claustre, s’ha intervingut en la façana principal i s’han rehabilitat les cobertes. Les actuacions van començar el passat mes de novembre i les han dirigit l’arquitecte tortosí Bernat Humbert Navarro i l’arquitecta tècnica Teresa Arnal.

Les actuacions formen part del programa Temps de Gòtic, un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i la Fundació ”la Caixa”, en col·laboració amb el Bisbat de Tortosa com a titular dels monuments. Les actuacions també van incloure l’habilitació de l’accés a la muralla que connecta els barris del Rastre, Santa Clara i la Simpàtica, que es va inaugurar el novembre de l’any passat.

Queden ara les obres de restauració de la Catedral, un projecte redactat pels arquitectes Carlos Brull i Andreu Alonso, amb l’assessorament del restaurador-conservador Manel Iglesias. Els elements constructius de pedra sorrenca de part de l’àbsis estan molt degradats i es volen recuperar per evitar perdre aquest patrimoni arquitectònic d’estil gòtic. Principalment, es netejarà, consolidarà i tractarà per protegir els elements arquitectònics i escultòrics de pedra de la part de la capçalera. També s’aprofita la intervenció per resoldre alguns problemes relacionats amb la manca d’estanquitat del coronament inacabat de la catedral, relacionat amb els processos de degradació dels elements arquitectònics.

L’espai del primer pis de la coberta de l’absis, que concentra la part més important del seu programa escultòric i decoratiu, es dotarà de les mesures adients perquè pugui incorporar-se al recorregut de visita de la catedral. Es podrà anar de l’actual capella de Santa Anna fins a la coberta a través de l’escala de caragol de l’interior de la torreta de Sant Pere, recuperada amb la seva funció original. La torreta de Santa Caterina, situada en el cantó oposat, servirà per a retornar al nivell del pla de la Catedral.  

Els treballs també clouran els coronaments de pedra de baranes i torretes, la reparació de les lesions de la torreta de Sant Pere o la neteja i restauració dels vitralls emplomats dels finestrals inclosos en l’àmbit.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST