Tortosa celebrarà la I Fira dels Temps d’Espectacles de Recreació Històrica, coincidint amb la Festa del Renaixement

Escrit per el 11 de juny de 2024

L’Ajuntament de Tortosa organitzarà, del 18 al 21 de juliol,  la Fira dels Temps, la primera Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica. La iniciativa s’impulsa davant la inexistència d’un mercat estratègic on els programadors i les companyies artístiques del sector de recreació històrica es troben, on es pugui comprar i vendre espectacles i serveis específics.  L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i el regidor responsable de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat el nou esdeveniment aquest dilluns en el marc de la presentació del director tècnic de la Festa del Renaixement, i de les Festes de la Cinta el gestor cultural Jordi Príncep, amb una dilatada formació artística i trajectòria professional. 

La primera edició de la Fira dels Temps coincidirà amb les dates de la XXVII Festa del Renaixement i es centrarà en el període històric dels segles XV i XVI. Segons l’alcalde s’ha detectat un buit al mercat i es fa necessari un espai d’intercanvi entre programadors i companyies i Tortosa amb aquest certamen  tindrà un paper de mediadora…

El regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, ha manifestat que és moment que la Festa ha de fer un pas endavant després de 26 edicions i dinamitzar el sector, activant nous circuits nacionals i internacionals….

En aquesta primera Fira dels Temps el públic i els programadors compartiran propostes d’espectacles a la Festa del Renaixement…

Pel que fa al logotip d’aquest nou esdeveniment, es tracta del símbol d’una petjada, que fa referència a l’empremta que han deixat els pobles que han viscut a la nostra terra. I quant a la tipografia és allargada com ho és el peu i el color és de terra fosca. 

El director de la Festa del Renaixement és fundador i director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta; director artístic del Festival Internacional de Teatre i Circ de la capital del Montsià; director artístic durant set edicions de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta; membre de la comissió d’experts de valoració de diverses subvencions i beques relacionades amb les arts escèniques; president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2020-2023), i impulsor, des del 2017 del Projecte Nilak, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura per part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa organitzarà, del 18 al 21 de juliol,  la Fira dels Temps, la primera Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica. La iniciativa s’impulsa davant la inexistència d’un mercat estratègic on els programadors i les companyies artístiques del sector de recreació històrica es troben, on es pugui comprar i vendre espectacles i serveis específics.  L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i el regidor responsable de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat el nou esdeveniment aquest dilluns en el marc de la presentació del director tècnic de la Festa del Renaixement, i de les Festes de la Cinta el gestor cultural Jordi Príncep, amb una dilatada formació artística i trajectòria professional. 

La primera edició de la Fira dels Temps coincidirà amb les dates de la XXVII Festa del Renaixement i es centrarà en el període històric dels segles XV i XVI. Segons l’alcalde s’ha detectat un buit al mercat i es fa necessari un espai d’intercanvi entre programadors i companyies i Tortosa amb aquest certamen  tindrà un paper de mediadora…

El regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, ha manifestat que és moment que la Festa ha de fer un pas endavant després de 26 edicions i dinamitzar el sector, activant nous circuits nacionals i internacionals….

En aquesta primera Fira dels Temps el públic i els programadors compartiran propostes d’espectacles a la Festa del Renaixement…

Pel que fa al logotip d’aquest nou esdeveniment, es tracta del símbol d’una petjada, que fa referència a l’empremta que han deixat els pobles que han viscut a la nostra terra. I quant a la tipografia és allargada com ho és el peu i el color és de terra fosca. 

El director de la Festa del Renaixement és fundador i director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta; director artístic del Festival Internacional de Teatre i Circ de la capital del Montsià; director artístic durant set edicions de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta; membre de la comissió d’experts de valoració de diverses subvencions i beques relacionades amb les arts escèniques; president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2020-2023), i impulsor, des del 2017 del Projecte Nilak, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura per part del Consell Nacional de la Cultura i les Arts, de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST