El pla d’envelliment Km0 de Tortosa abordarà l’aïllament social i la solitud no volguda

Escrit per el 12 de juny de 2024

L’Ajuntament i Creu Roja Tortosa han elaborat el pla d’envelliment Km0 del municipi que abordarà l’aïllament social i la solitud no volguda.  Aquest  pla   abordarà dos de les problemàtiques que es preveu que s’agreugen els pròxims anys amb el progressiu envelliment de la població: l’aïllament social i la solitud no volguda. Ha estat elaborat conjuntament per l’Ajuntament i Creu Roja per fer una diagnosi actual i determina propostes d’actuació. Actualment, a Tortosa prop d’un 21% de la població és major de 65 anys, amb un índex d’envelliment del 137% i un índex de sobreenvelliment del 19%. 

Es preveu la creació d’un registre de professionals, serveis i recursos per a l’atenció a la dependència; l’organització de tallers intergeneracionals sobre l’ús d’eines digitals i formar professionals que puguen oferir acompanyament i suport emocional i social a persones majors de 75 anys que viuen soles. Cadascuna de les actuacions, segons detalla el regidor de Gent Gran, Francesc Vallespí, es divideixen en tres línies estratègiques…

Paral·lelament a aquest pla d’envelliment, la Creu Roja Tortosa ha fet públic el balanç de 2023. L’entitat va atendre més de 5.000 persones i va realitzar prop de 38.000 intervencions, a través de diferents programes d’atenció a la infància i família, joventut, gent gran, recursos sanitaris i àrea social.  la infància fins a la gent gran. Una xifra que s’incrementa respecte el 2022, quan es van atendre 4.000 persones i 32.000 intervencions. Entre els projectes que desenvolupa Creu Roja hi ha el Servei d’Intervenció Socioeducativa; la campanya de recollida de joguines; el servei de teleassistència; Sempre Acompanyats; el servei de primera acollida; l’orientació laboral i l’atenció a les necessitats bàsiques. 

 El president de l’entitat social a Tortosa, Joaquim del Pino, ha remarcat la importància de la cooperació entre l’entitat i les administracion, així com la feina de tècnics i la col·laboració de socis i voluntaris.

Tall Del Pino_BalançCreuRoja

Des de Creu Roja fan una crida a la desestigmatizació de les famílies en situació de vulnerabilitat i recorden els principis de l’entitat: humanització, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament i Creu Roja Tortosa han elaborat el pla d’envelliment Km0 del municipi que abordarà l’aïllament social i la solitud no volguda.  Aquest  pla   abordarà dos de les problemàtiques que es preveu que s’agreugen els pròxims anys amb el progressiu envelliment de la població: l’aïllament social i la solitud no volguda. Ha estat elaborat conjuntament per l’Ajuntament i Creu Roja per fer una diagnosi actual i determina propostes d’actuació. Actualment, a Tortosa prop d’un 21% de la població és major de 65 anys, amb un índex d’envelliment del 137% i un índex de sobreenvelliment del 19%. 

Es preveu la creació d’un registre de professionals, serveis i recursos per a l’atenció a la dependència; l’organització de tallers intergeneracionals sobre l’ús d’eines digitals i formar professionals que puguen oferir acompanyament i suport emocional i social a persones majors de 75 anys que viuen soles. Cadascuna de les actuacions, segons detalla el regidor de Gent Gran, Francesc Vallespí, es divideixen en tres línies estratègiques…

Paral·lelament a aquest pla d’envelliment, la Creu Roja Tortosa ha fet públic el balanç de 2023. L’entitat va atendre més de 5.000 persones i va realitzar prop de 38.000 intervencions, a través de diferents programes d’atenció a la infància i família, joventut, gent gran, recursos sanitaris i àrea social.  la infància fins a la gent gran. Una xifra que s’incrementa respecte el 2022, quan es van atendre 4.000 persones i 32.000 intervencions. Entre els projectes que desenvolupa Creu Roja hi ha el Servei d’Intervenció Socioeducativa; la campanya de recollida de joguines; el servei de teleassistència; Sempre Acompanyats; el servei de primera acollida; l’orientació laboral i l’atenció a les necessitats bàsiques. 

 El president de l’entitat social a Tortosa, Joaquim del Pino, ha remarcat la importància de la cooperació entre l’entitat i les administracion, així com la feina de tècnics i la col·laboració de socis i voluntaris.

Tall Del Pino_BalançCreuRoja

Des de Creu Roja fan una crida a la desestigmatizació de les famílies en situació de vulnerabilitat i recorden els principis de l’entitat: humanització, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST