L’Ajuntament de Tortosa aprova un pla per gestionar les colònies de gats

Escrit per el 3 de juliol de 2024

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat en el Ple Ordinari de Juliol, un pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats.  Un programa de gestió que preveu actuacions pels pròxims quatre anys. 

L’objectiu del pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats de Tortosa és garantir el benestar dels animals i vetllar per la salut pública amb la neteja dels espais. Aquest programa, impulsat per l’ajuntament, també preveu dissenyar i executar campanyes de sensibilització. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha detallat que actualment hi ha 21 colònies a la ciutat i l’objectiu és tenir control total de la població de gats. L’alcalde ha recordat que disposar de programes de gestió de colònies de gats és una obligatorietat per part dels ajuntaments, en compliment de la llei de benestar dels animals. Per aquest motiu, el consistori compta amb un conveni de col·laboració amb l’entitat Progat.

 

D’altra banda, el ple també ha donat llum verda a la plurianualitat de l’obra de construcció de les dos llars d’infants municipals, que s’executaran entre 2024 i 2025, un 42% enguany i el 58% restant el 2025. També s’ha aprovat de forma inicial, el plànol que ha elaborat l’ajuntament per delimitar les urbanitzacions que es troben en zones sense continuïtat immediata. L’alcalde recorda que es tracta d’un pas previ a fer complir la llei de mesures de prevenció d’incendis forestals que obliga els propietaris d’aquests habitatges a crear una franja perimetral de 25 metres com a mesura de prevenció. 

 D’altra banda, el Ple ha aprovat amb els vots a favor de la CUP  i l’abstenció de Movem-PSC i ERC, la  moció de Junts per Tortosa que insta el Govern a revertir l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i entitats. Denuncien que el període mitjà de pagament de l’Ajuntament i les societats municipals és de 61 dies, duplicant el termini legalment permès. El regidor Òscar Ologaray assegura que Junts  va deixar el període mitjà de pagament de l’Ajuntament en 20 dies mentre que en l’últim any s’ha incrementat fins a gairebé 62 dies.  Ologaray  considera una manca de diligència el retard en el pagament a proveïdors i entitats de l’actual govern….

 

Els dos grups al Govern es van abstenir per responsabilitat política, al.legant que estan treballant per resoldre el pagament de les subvencions a les entitats, afectats per criteris de la intervenció municipal. 

El portaveu de MovemPSC, Victor Grau, qui va fer un repàs exhaustiu de tots els incompliments en el termini legal de pagament acumulat durant el mandat anterior, ha acusat a Junts de manipular les dades per causar alarmisme i catastrofisme entre els proveïdors i entitats. Mentre que la portaveu d’ERC, Mar Lleixà, ha retret a Junts que durant el mandat anterior tampoc es complien els terminis legals de pagament no compari el primer trimestre del 24 amb el del 23, tenint en compte que en aquest període sempre hi ha retards en els pagaments, afectats pel tancament de l’exercici…


La nova regidora de la cup, Selene Alberich, que va prendre possessió en el ple celebrat ahir, va donar suport a la moció de JUnts per Tortosa tot i reconèixer que des del govern municipal es treballa per revertir la situació de l’endarreriment en el pagament a proveïdors i entitats…

 

D’altra banda el Ple de Tortosa  també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la moció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra en defensa de la dignitat i memòria d’Aurora Picornell, icona de la resistència republicana a Mallorca executada pel règim franquista, i de tots els represaliats i assassinats del franquisme davant dels atacs d’odi de l’extrema dreta.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat en el Ple Ordinari de Juliol, un pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats.  Un programa de gestió que preveu actuacions pels pròxims quatre anys. 

L’objectiu del pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats de Tortosa és garantir el benestar dels animals i vetllar per la salut pública amb la neteja dels espais. Aquest programa, impulsat per l’ajuntament, també preveu dissenyar i executar campanyes de sensibilització. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha detallat que actualment hi ha 21 colònies a la ciutat i l’objectiu és tenir control total de la població de gats. L’alcalde ha recordat que disposar de programes de gestió de colònies de gats és una obligatorietat per part dels ajuntaments, en compliment de la llei de benestar dels animals. Per aquest motiu, el consistori compta amb un conveni de col·laboració amb l’entitat Progat.

 

D’altra banda, el ple també ha donat llum verda a la plurianualitat de l’obra de construcció de les dos llars d’infants municipals, que s’executaran entre 2024 i 2025, un 42% enguany i el 58% restant el 2025. També s’ha aprovat de forma inicial, el plànol que ha elaborat l’ajuntament per delimitar les urbanitzacions que es troben en zones sense continuïtat immediata. L’alcalde recorda que es tracta d’un pas previ a fer complir la llei de mesures de prevenció d’incendis forestals que obliga els propietaris d’aquests habitatges a crear una franja perimetral de 25 metres com a mesura de prevenció. 

 D’altra banda, el Ple ha aprovat amb els vots a favor de la CUP  i l’abstenció de Movem-PSC i ERC, la  moció de Junts per Tortosa que insta el Govern a revertir l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i entitats. Denuncien que el període mitjà de pagament de l’Ajuntament i les societats municipals és de 61 dies, duplicant el termini legalment permès. El regidor Òscar Ologaray assegura que Junts  va deixar el període mitjà de pagament de l’Ajuntament en 20 dies mentre que en l’últim any s’ha incrementat fins a gairebé 62 dies.  Ologaray  considera una manca de diligència el retard en el pagament a proveïdors i entitats de l’actual govern….

 

Els dos grups al Govern es van abstenir per responsabilitat política, al.legant que estan treballant per resoldre el pagament de les subvencions a les entitats, afectats per criteris de la intervenció municipal. 

El portaveu de MovemPSC, Victor Grau, qui va fer un repàs exhaustiu de tots els incompliments en el termini legal de pagament acumulat durant el mandat anterior, ha acusat a Junts de manipular les dades per causar alarmisme i catastrofisme entre els proveïdors i entitats. Mentre que la portaveu d’ERC, Mar Lleixà, ha retret a Junts que durant el mandat anterior tampoc es complien els terminis legals de pagament no compari el primer trimestre del 24 amb el del 23, tenint en compte que en aquest període sempre hi ha retards en els pagaments, afectats pel tancament de l’exercici…


La nova regidora de la cup, Selene Alberich, que va prendre possessió en el ple celebrat ahir, va donar suport a la moció de JUnts per Tortosa tot i reconèixer que des del govern municipal es treballa per revertir la situació de l’endarreriment en el pagament a proveïdors i entitats…

 

D’altra banda el Ple de Tortosa  també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la moció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra en defensa de la dignitat i memòria d’Aurora Picornell, icona de la resistència republicana a Mallorca executada pel règim franquista, i de tots els represaliats i assassinats del franquisme davant dels atacs d’odi de l’extrema dreta.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST