Campredó acull la 16a edició de Mestràlia

Escrit per el 5 de juliol de 2024

Camp-redó acull una nova edició de Mestràlia, la Fira dels Luthiers. El certamen que arriba a la 16a edició s’ha convertit en un referent del sector. Enguany a més de reivindicar la figura dels lutiers, la música tradicional i la festa popular, ha estrenat col.laboració amb Eufònic.

Mestràlia  ha donat el tret de sortida aquest dijous amb una fusió de tradició i innovació sumant complicitats amb el Festival Eufònic. Aquesta és una de les novetats del certamen. L’espectacle ‘Campredó: Via Estreta’ de Mapasonor, una proposta audiovisual,  amb sons del poble i veus dels seus veïns a l’antiga estació de tren. Així s’ha obert la setzena edició de la Fira dels Lutiers que fins diumenge 7 de juliol, ofereix una diversitat d’activiats que combinen tallers, gastronomia i música. Hi participaran una vintena de constructors d’instruments d’arreu dels països catalans. L’alcalde de Campredó, Damià Grau, destaca que el certamen està s’ha convertit en un referent entre el sector dels luthiers i també en el panorama musical…

 

 

 

 

 

 

 

 

El dissabte 6, s’obriran els estands dels lutiers, amb demostracions de l’ofici de constructor d’instruments.  El pregó inagural del certamen anirà a càrrec del luthier, Miquel Àngel Ortiz, que ha participat en quinze de les setge edicions de Mestràlia, i segons assegura Grau “és un fidel incondicional” de la fira.

A la tarda hi haurà la trobada de grallers, tabalers, dolçainers i sacaires, que aplega colles de nova creació, altres que tenen més de trenta anys d’història. Mestràlia també combina els tastos de gastronomia local, els tallers creatius per estampar camisetes amb lletres de cançons o per aprendre a tocar les castanyetes, i exposicions que entrellacen elements com la literatura i la música.

El diumenge al migdia es podrà tastar la beguda de creació local el Camperol i fer el vermut a la plaça amb la companyia del grup camarlenc Versió Original. 

Mestràlia ofereix una oferta musical amb concerts de formacions d’arreu dels països catalans com els osonecs Dan Peralbo i el Comboi i els ebrencs Miquel Segarra & els Funiculars Somnàmbuls la nit de divendres; La Maria, referent valenciana dels sons orgànics i electrònics, i els irlandesos Celtic Flow la nit de dissabte. Mentre que diumenge a la nit Mestràlia s’acomiadarà a ritme de glosa amb les veus inconfusibles de Cor de Carxofa.

Més informació: www.campredo.cat/mestralia

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Camp-redó acull una nova edició de Mestràlia, la Fira dels Luthiers. El certamen que arriba a la 16a edició s’ha convertit en un referent del sector. Enguany a més de reivindicar la figura dels lutiers, la música tradicional i la festa popular, ha estrenat col.laboració amb Eufònic.

Mestràlia  ha donat el tret de sortida aquest dijous amb una fusió de tradició i innovació sumant complicitats amb el Festival Eufònic. Aquesta és una de les novetats del certamen. L’espectacle ‘Campredó: Via Estreta’ de Mapasonor, una proposta audiovisual,  amb sons del poble i veus dels seus veïns a l’antiga estació de tren. Així s’ha obert la setzena edició de la Fira dels Lutiers que fins diumenge 7 de juliol, ofereix una diversitat d’activiats que combinen tallers, gastronomia i música. Hi participaran una vintena de constructors d’instruments d’arreu dels països catalans. L’alcalde de Campredó, Damià Grau, destaca que el certamen està s’ha convertit en un referent entre el sector dels luthiers i també en el panorama musical…

 

 

 

 

 

 

 

 

El dissabte 6, s’obriran els estands dels lutiers, amb demostracions de l’ofici de constructor d’instruments.  El pregó inagural del certamen anirà a càrrec del luthier, Miquel Àngel Ortiz, que ha participat en quinze de les setge edicions de Mestràlia, i segons assegura Grau “és un fidel incondicional” de la fira.

A la tarda hi haurà la trobada de grallers, tabalers, dolçainers i sacaires, que aplega colles de nova creació, altres que tenen més de trenta anys d’història. Mestràlia també combina els tastos de gastronomia local, els tallers creatius per estampar camisetes amb lletres de cançons o per aprendre a tocar les castanyetes, i exposicions que entrellacen elements com la literatura i la música.

El diumenge al migdia es podrà tastar la beguda de creació local el Camperol i fer el vermut a la plaça amb la companyia del grup camarlenc Versió Original. 

Mestràlia ofereix una oferta musical amb concerts de formacions d’arreu dels països catalans com els osonecs Dan Peralbo i el Comboi i els ebrencs Miquel Segarra & els Funiculars Somnàmbuls la nit de divendres; La Maria, referent valenciana dels sons orgànics i electrònics, i els irlandesos Celtic Flow la nit de dissabte. Mentre que diumenge a la nit Mestràlia s’acomiadarà a ritme de glosa amb les veus inconfusibles de Cor de Carxofa.

Més informació: www.campredo.cat/mestralia

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST