Tortosa estrena les noves instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal a l’Hospital de Jesús

Escrit per el 5 de juliol de 2024

Tortosa estrena les noves instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. El nou servei suposa un salt qualitatiu important ja que disposa de la tecnologia més avançada. Autoritats locals  i càrrecs del Departament de Justícia han visitat avui les noves dependències.  

Les noves instal.lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Terres de l’Ebre estan operatives des del passat mes de maig. El nou servei de patologia forense, que ha doblat la superfície  disposa d’una cabina de gasos per manipular formol, la sala d’autòpsies amb dues lliteres forenses i nou càmeres de refrigeració – tres de les quals de congelació. Això suposa un salt qualitatiu important amb un nivell de bioseguretat molt elevat.

 

 

 

El director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Eneko Barbería, ha destacat que les de Tortosa són unes de les més avançades del país…

L’Ajuntament de Tortosa  ha cedit al departament de Justícia un espai de 1.600m2  ubicat a l’hospital de Jesús i ha finançat les obres de condicionament amb una inversió de 342.000 euros. Mentre que  la Generalitat ha aportat l’equipament tècnic. Una col.laboració entre les dues administracions que ha posat en valor la  secretària per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, recordant que va ser arran de l’accident d’autobús de Freginals quan es va evidenciar que el servei de patologia forense de l’Ebre necessitava una modernització…

De fet la col.laboració entre les dues administracions ha permès que  el Servei de patologia es mantingui a Terres de l’ebre ja que va córrer el risc de ser traslladat a Tarragona, per les precàries instal.lacions. Així ho han remarcat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el Delegat del Govern, Adam Tomàs…


El Servei de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Terres de l’Ebre realitza una mitjana de 130 autopsies a l’any, la meitat per mort natural,  i en el que portem de 2024 ja se n’han fet 67. Més enllà de les autòpsies, el servei patologia forense també realitza tasques amb persones vulnerables, víctimes de delictes, de violències masclistes i sexuals, fa recerca de les causes de mort sobtada, entre d’altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa estrena les noves instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. El nou servei suposa un salt qualitatiu important ja que disposa de la tecnologia més avançada. Autoritats locals  i càrrecs del Departament de Justícia han visitat avui les noves dependències.  

Les noves instal.lacions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Terres de l’Ebre estan operatives des del passat mes de maig. El nou servei de patologia forense, que ha doblat la superfície  disposa d’una cabina de gasos per manipular formol, la sala d’autòpsies amb dues lliteres forenses i nou càmeres de refrigeració – tres de les quals de congelació. Això suposa un salt qualitatiu important amb un nivell de bioseguretat molt elevat.

 

 

 

El director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Eneko Barbería, ha destacat que les de Tortosa són unes de les més avançades del país…

L’Ajuntament de Tortosa  ha cedit al departament de Justícia un espai de 1.600m2  ubicat a l’hospital de Jesús i ha finançat les obres de condicionament amb una inversió de 342.000 euros. Mentre que  la Generalitat ha aportat l’equipament tècnic. Una col.laboració entre les dues administracions que ha posat en valor la  secretària per a l’Administració de Justícia, Iolanda Aguilar, recordant que va ser arran de l’accident d’autobús de Freginals quan es va evidenciar que el servei de patologia forense de l’Ebre necessitava una modernització…

De fet la col.laboració entre les dues administracions ha permès que  el Servei de patologia es mantingui a Terres de l’ebre ja que va córrer el risc de ser traslladat a Tarragona, per les precàries instal.lacions. Així ho han remarcat l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el Delegat del Govern, Adam Tomàs…


El Servei de Medicina Legal i Ciències Forenses de les Terres de l’Ebre realitza una mitjana de 130 autopsies a l’any, la meitat per mort natural,  i en el que portem de 2024 ja se n’han fet 67. Més enllà de les autòpsies, el servei patologia forense també realitza tasques amb persones vulnerables, víctimes de delictes, de violències masclistes i sexuals, fa recerca de les causes de mort sobtada, entre d’altres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST