L’Ajuntament de Tortosa aprova una modificació pressupostària de 3,3 milions d’euros

Escrit per el 9 de juliol de 2024

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat una modificació pressupostària de  3,3 milions d’euros que es destinarà a fer front a necessitats sobrevingudes però també a la municipalització del pàrquing de la plaça Alfonso,o a inversions com la cobertura de les pistes esportives del barri del Temple i la rehabilitació del fortí de Bonete. La proposta del govern ha rebut el vot en contra de Junts per Tortosa i l’abstenció de la CUP. 

El govern de MovemPSC i ERC s’ha quedat sol defensant la primera modificació pressupostària important en el que portem de mandat. De fet ha estat el vot de qualitat de l’alcalde el que ha permès aprovar-la. La proposta, debatuda aquest matí en ple extraordinari, ha comptat amb el vot contrari de Junts per Tortosa i l’abstenció de la CUP. L’operació de 3,3 milions d’euros, que preveu la contractació d’un préstec d’1,2 milions d’euros, ha de servir per fer front a compromisos adquirits, factures d’exercicis anteriors, necessitats sobrevingudes i noves inversions. 

 

 

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, considera que  la modificació pressupostària demostra la poca planificació del govern a qui acusa d’incrementar l’endeutament per gastar més en festes i no en actuacions que la ciutat necessita…

Per la seva banda, la CUP tampoc ha votat a favor de la modificació perquè considera que el govern hauria pogut apostar per incrementar partides destinades a polítiques d’eficiència energètica. Selene Alberich…

L’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha assegurat que amb aquesta modificació pressupostària el govern dona resposta a les necessitats de la ciutat en l’ambit de la cultura i l’esport….

Els 3.3 milions d’euros amb què s’incrementarà el pressupost muncipal serviran per  fer efectiu el pagament de l’augment salarial del 0,5% als treballadors de l’Ajuntament; i fer front necessitats sobrevingudes com l’incendi de l’escorxador o  la municipalització del pàrquing de la plaça Alfonso. També preveu suplantar les partides de festes del Renaixement o Festes de la Cinta. I inclou a més recursos per a inversions com la cobertura de les pistes esportives del barri del Temple amb una nau desmuntable; la millora de la sala gran de l’Auditori Felip Pedrell i la rehabilitació del fortí de Bonete. En l’àmbit cultural hi ha partides per equipar i adequar l’Espai Moreira, o per a a la rehabilitació de l’àliga i els gegants àrabs Nabil i Zoraida.  

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat una modificació pressupostària de  3,3 milions d’euros que es destinarà a fer front a necessitats sobrevingudes però també a la municipalització del pàrquing de la plaça Alfonso,o a inversions com la cobertura de les pistes esportives del barri del Temple i la rehabilitació del fortí de Bonete. La proposta del govern ha rebut el vot en contra de Junts per Tortosa i l’abstenció de la CUP. 

El govern de MovemPSC i ERC s’ha quedat sol defensant la primera modificació pressupostària important en el que portem de mandat. De fet ha estat el vot de qualitat de l’alcalde el que ha permès aprovar-la. La proposta, debatuda aquest matí en ple extraordinari, ha comptat amb el vot contrari de Junts per Tortosa i l’abstenció de la CUP. L’operació de 3,3 milions d’euros, que preveu la contractació d’un préstec d’1,2 milions d’euros, ha de servir per fer front a compromisos adquirits, factures d’exercicis anteriors, necessitats sobrevingudes i noves inversions. 

 

 

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, considera que  la modificació pressupostària demostra la poca planificació del govern a qui acusa d’incrementar l’endeutament per gastar més en festes i no en actuacions que la ciutat necessita…

Per la seva banda, la CUP tampoc ha votat a favor de la modificació perquè considera que el govern hauria pogut apostar per incrementar partides destinades a polítiques d’eficiència energètica. Selene Alberich…

L’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha assegurat que amb aquesta modificació pressupostària el govern dona resposta a les necessitats de la ciutat en l’ambit de la cultura i l’esport….

Els 3.3 milions d’euros amb què s’incrementarà el pressupost muncipal serviran per  fer efectiu el pagament de l’augment salarial del 0,5% als treballadors de l’Ajuntament; i fer front necessitats sobrevingudes com l’incendi de l’escorxador o  la municipalització del pàrquing de la plaça Alfonso. També preveu suplantar les partides de festes del Renaixement o Festes de la Cinta. I inclou a més recursos per a inversions com la cobertura de les pistes esportives del barri del Temple amb una nau desmuntable; la millora de la sala gran de l’Auditori Felip Pedrell i la rehabilitació del fortí de Bonete. En l’àmbit cultural hi ha partides per equipar i adequar l’Espai Moreira, o per a a la rehabilitació de l’àliga i els gegants àrabs Nabil i Zoraida.  

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST