La ‘Clàssica Terres de l’Ebre’ de ciclisme projectarà el territori a nivell internacional

Escrit per el 10 de juliol de 2024

El pròxim 15 de juliol les Terres de l’Ebre seran l’epicentre del ciclisme internacional amb la primera edició de Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’. Una cursa ciclista professional que ha quedat emmarcada a l’UCI Europa Tour a la categoria 1.2. i que comptarà amb la participació de 19 equips professionals i la retransmissió a més de 50 països. 

El ciclisme serà protagonista el pròxim 15 de juliol amb la Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’. La prova tindrà un recorregut molt exigent amb 191,66 kilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 3494 metres. 

Donarà el tret de sortida des d’Amposta i passarà per Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Tortosa, Bítem i Tivenys, on es realitzarà un sprint especial dedicat a Miquel Espinós, ex-ciclista de pista campió d’Espanya en diverses ocasions. El primer port de la cursa serà Coll de Som, de tercera categoria, abans de passar pels municipis de Benifallet, Móra d’Ebre, Gandesa, Bot, on s’iniciarà l’escalada al segon port del dia, a Prat de Comte, també de tercera categoria. La ruta continuarà per Paüls, Xerta, Tortosa i Roquetes on començarà l’ascens a un dels ports ciclistes més mítics: el Mont Caro, a 1408 metres d’altitud. Serà el primer cop a la seua història que s’arribi al punt més alt, on està el centre emissor. Un port molt exigent amb un desnivell mitjà del 6,3% i amb rampes de fins al 15% de desnivell. 

La prova ciclista coincideix amb la jornada de descans del Tour de França i comptarà amb la participació de 19 equips professionals i la retransmissió a més de 50 països. Dos dels equips són ebrencs, el Controlpack i la Penya Ciclista Baix Ebre, ja arribarem!

Néstor Biosca és el president del Club Esportiu Montsià i un dels organitzadors de la prova. 

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, destaca que és una oportunitat única per donar a conèixer la identitat de les Terres de l’Ebre al món amb una prova que trepitja les quatre comarques ebrenques.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, destaca la qualitat del recorregut i la repercussió que tindrà pel país.

Hi ha previst també un dispositiu especial de trànsit, coordinat amb Mossos, Policia Local i n col·laboració amb tots els ajuntaments per on transcorre la prova per tal de garantir la seguretat d’aficionats i participants.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El pròxim 15 de juliol les Terres de l’Ebre seran l’epicentre del ciclisme internacional amb la primera edició de Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’. Una cursa ciclista professional que ha quedat emmarcada a l’UCI Europa Tour a la categoria 1.2. i que comptarà amb la participació de 19 equips professionals i la retransmissió a més de 50 països. 

El ciclisme serà protagonista el pròxim 15 de juliol amb la Clàssica Terres de l’Ebre ‘Reserva de la Biosfera’. La prova tindrà un recorregut molt exigent amb 191,66 kilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 3494 metres. 

Donarà el tret de sortida des d’Amposta i passarà per Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Tortosa, Bítem i Tivenys, on es realitzarà un sprint especial dedicat a Miquel Espinós, ex-ciclista de pista campió d’Espanya en diverses ocasions. El primer port de la cursa serà Coll de Som, de tercera categoria, abans de passar pels municipis de Benifallet, Móra d’Ebre, Gandesa, Bot, on s’iniciarà l’escalada al segon port del dia, a Prat de Comte, també de tercera categoria. La ruta continuarà per Paüls, Xerta, Tortosa i Roquetes on començarà l’ascens a un dels ports ciclistes més mítics: el Mont Caro, a 1408 metres d’altitud. Serà el primer cop a la seua història que s’arribi al punt més alt, on està el centre emissor. Un port molt exigent amb un desnivell mitjà del 6,3% i amb rampes de fins al 15% de desnivell. 

La prova ciclista coincideix amb la jornada de descans del Tour de França i comptarà amb la participació de 19 equips professionals i la retransmissió a més de 50 països. Dos dels equips són ebrencs, el Controlpack i la Penya Ciclista Baix Ebre, ja arribarem!

Néstor Biosca és el president del Club Esportiu Montsià i un dels organitzadors de la prova. 

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, destaca que és una oportunitat única per donar a conèixer la identitat de les Terres de l’Ebre al món amb una prova que trepitja les quatre comarques ebrenques.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, destaca la qualitat del recorregut i la repercussió que tindrà pel país.

Hi ha previst també un dispositiu especial de trànsit, coordinat amb Mossos, Policia Local i n col·laboració amb tots els ajuntaments per on transcorre la prova per tal de garantir la seguretat d’aficionats i participants.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST