Espectacular concert de la baixista nord-americana Nick West a la XXXI Mostra de Jazz de Tortosa

Escrit per el 10 de juliol de 2024

L’energia funk de la baixista nord-americana Nik West va revolucionar la trenta-unena edició de la Mostra de Jazz de Tortosa amb un concert únic al Teatre Auditori Felip Pedrell. La gira europea de West, coneguda per haver tocat amb Prince, va aterrar aquest dimarts a les Terres de l’Ebre, en l’únic concert que ha ofert a tot l’Estat. La baixista nord-americana Nik West va portar la seva gira europea fins el teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa en l’únic concert programat a l’estat espanyol, com una de les caps de cartell de la Mostra de Jazz. 

400 persones van ser testimonis d’un concert únic, ple de ritme, energia i una proposta de funk electritzant, saltejada amb altres estils. Coneguda per haver treballat amb grans noms de la indústria com Prince, Quincy Jones, Santana, John Mayer, Lenny Kravitz o Dave Stewart, va oferir temes dels seus tres àlbums en solitari, l’últim dels quals ‘Moody’ i versions dels seus grans referents, com Prince o The Beatles.

La connexió amb el públic durant els 90 minuts va ser instantània que es va impregnar de la passió i energia de West que no va dubtar en baixar a la platea per passejar-se entre el públic i fer-lo ballar.

“Toco rock, toco funk, toco soul, rock i blues. Tot ve del blues i del jazz. Crec que es pot tocar a tot arreu: fins i tot es pot tocar aquest material esbojarrat en un festival de jazz”,

El concert de West i la seva banda ha estat un dels plats forts de la XXXI Mostra de Jazz de Tortosa, que arriba ja a la seva recta final aquesta setmana. El seu director, Albert Ormazábal, s’ha mostrat satisfet pel nivell de les propostes i l’acollida de la ciutadania o del sector de la restauració, entre d’altres. Segons ha reflexionat, el gran objectiu és trencar el tòpic que defineix el jazz com un estil elitista, que no és per a tothom.

West va estar acompanyada de la seua banda formada per guitarrista, bateria, teclat i una segona cantant i guitarra acústica. De fet, aquests músics també van oferir ‘solos’ que van modular el ritme global del concert. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’energia funk de la baixista nord-americana Nik West va revolucionar la trenta-unena edició de la Mostra de Jazz de Tortosa amb un concert únic al Teatre Auditori Felip Pedrell. La gira europea de West, coneguda per haver tocat amb Prince, va aterrar aquest dimarts a les Terres de l’Ebre, en l’únic concert que ha ofert a tot l’Estat. La baixista nord-americana Nik West va portar la seva gira europea fins el teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa en l’únic concert programat a l’estat espanyol, com una de les caps de cartell de la Mostra de Jazz. 

400 persones van ser testimonis d’un concert únic, ple de ritme, energia i una proposta de funk electritzant, saltejada amb altres estils. Coneguda per haver treballat amb grans noms de la indústria com Prince, Quincy Jones, Santana, John Mayer, Lenny Kravitz o Dave Stewart, va oferir temes dels seus tres àlbums en solitari, l’últim dels quals ‘Moody’ i versions dels seus grans referents, com Prince o The Beatles.

La connexió amb el públic durant els 90 minuts va ser instantània que es va impregnar de la passió i energia de West que no va dubtar en baixar a la platea per passejar-se entre el públic i fer-lo ballar.

“Toco rock, toco funk, toco soul, rock i blues. Tot ve del blues i del jazz. Crec que es pot tocar a tot arreu: fins i tot es pot tocar aquest material esbojarrat en un festival de jazz”,

El concert de West i la seva banda ha estat un dels plats forts de la XXXI Mostra de Jazz de Tortosa, que arriba ja a la seva recta final aquesta setmana. El seu director, Albert Ormazábal, s’ha mostrat satisfet pel nivell de les propostes i l’acollida de la ciutadania o del sector de la restauració, entre d’altres. Segons ha reflexionat, el gran objectiu és trencar el tòpic que defineix el jazz com un estil elitista, que no és per a tothom.

West va estar acompanyada de la seua banda formada per guitarrista, bateria, teclat i una segona cantant i guitarra acústica. De fet, aquests músics també van oferir ‘solos’ que van modular el ritme global del concert. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST